Voedselactie Stichting Netwerk Roemenië groot succes
Uitgegeven op 08-01-2019 om 07:57  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Co Kempeneers uit Wieringerwerf en Dick Krabbendam uit Hippolytushoef vliegen op 17 januari naar Roemenië. Ze gaan daar de 'winteractie' van Stichting Netwerk Roemenië ten uitvoer brengen.

Vanaf half november heeft SNR actie gevoerd om, nu al voor de veertiende keer, mensen te helpen in Roemenië die het juist in de periode ná kerst heel zwaar hebben. Tot de kerst zorgt men redelijk goed voor zich zelf, maar na de kerst krijgen vooral de armen in Roemenië het extra zwaar omdat door de kerstdagen hun geld al op is. En de winter is dan vaak op zijn koudst. Temperaturen van 20 graden onder nul zijn dan geen uitzondering.De afgelopen maanden heer Stichting Netwerk Roemenië meer dan vijfduizend euro's weten in te zamelen, merendeels door geweldige giften. Vorig jaar kon men 670 pakketten met een waarde van 10 euro verspreiden onder de mensen, in totaal in vijf dorpen. Wellicht gaat dat dit jaar weer lukken. U kunt ze nog ondersteunen met een gift door dit over te maken naar rekeningnummer 63 RABO 0122123182 t.n.v. Stichting Netwerk Roemenië o.v.v. winteractie 2019.

Transport naar Sighisoara
Overigens vertrekt er op 12 januari opnieuw een volle vrachtwagen naar Roemenië, ook van de SNR, die hulpgoederen komt brengen en ook goederen voor de kringloopwinkel die men in Roemenië heeft onder de naam Maxima. Deze is onderdeel van de associatie die zeer nauw samen werkt met Stichting Netwerk Roemenië.
Tussen 17 en 24 januari zijn Co Kempeneers en Dick Krabbendam in Roemenië voor het verspreiden van meer dan 600 voedselpakketten.
(advertentie)
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Wieringer historie:
Firma Klein Wieringen jaren 50 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...