De Nationale Reserve oefent in Den Oever
Uitgegeven op 08-11-2018 om 14:48  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Van vrijdag 9 november tot en met zaterdag 10 november oefent de Landmacht in Den Oever, gemeente Hollands Kroon. Tijdens de oefening FALCON SAVE HARBOR worden militairen van het Korps Nationale Reserve ingezet voor het bewaken en beveiligen van de Jachthaven Marina Den Oever.

Algemeen:
De oefening FALCON SAVE HARBOR vindt grotendeels in het openbaar terrein, buiten militaire oefenterreinen, plaats. Defensie oefent de laatste jaren steeds vaker buiten kazernes en oefenterreinen, zo ook de Nationale Reserve. Tijdens daadwerkelijk inzet in Nederland blijkt namelijk dat de militairen het merendeel van hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking. Door ook op deze manier te oefenen benaderen we de werkelijkheid van een militaire inzet. Dit is van grote meerwaarde voor de geoefendheid van de militairen.

Over deze oefening:
Op en rond het terrein van Jachthaven Marina Den Oever, voeren de militairen afkomstig van de Bravo compagnie 20 Natresbataljon uit Bergen (NH), verschillende beveiligingsscenario’s uit. Circa 100 militairen van de Nationale Reserve,die bij deze oefening FALCON SAVE HARBOR worden ingezet, zijn gespecialiseerd in bewakings- en beveiligingstaken en voeren deze taken veelal uit in hun eigen regio. Op en rondom de haven zal zichtbaar door de militairen wacht worden gelopen en in de directe omgeving worden patrouilles te voet en met voertuigen uitgevoerd. Omdat onder andere ook nutsbedrijven en havens van groot belang zijn voor de maatschappij wordt steeds vaker met deze bedrijven geoefend, met als doel de noodplannen van deze bedrijven te testen en hiermee de veiligheid te verhogen. Tijdens de oefening maken de militairen gebruik van hun wapens en oefenmunitie. Het is echter niet de bedoeling dat de militairen schoten gaan lossen met deze wapens.

De oefening eindigt op zaterdagmiddag, waarna de reservisten zich weer terugverplaatsen naar hun eigen complex in de gemeente Bergen (NH).
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Hotel de Haan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...