Isa: een beetje eigenwijze driekleur
Uitgegeven op 30-07-2018 om 18:15  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Isa is een prachtig driekleur poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 03-09-2014. Afkomstig uit een grote groep katten kwam ze in het asiel terecht, met een verdacht dik buikje. Een dag later werden 4 prachtige kittens geboren, oeps.

Gelukkig was er plek bij één van onze gastgezinnen en zo verhuisde het hele gezinnetje naar een gezellig tijdelijk onderkomen waar de kleintjes veilig groot konden groeien.

De kittens zijn inmiddels allemaal geplaatst, mama heeft tijd gehad om te ontzwangeren en is gecastreerd, Isa is helemaal klaar voor plaatsing. Voor haar kinderen was ze heel beschermend, je hoefde maar te kijken of ze legde haar pootje op de kleintjes alsof ze wilde zeggen: kijken mag, aankomen is een ander verhaal en vergeet het niet, ze zijn van mij! Ook zonder kittens bleef ze die eigenschap een beetje houden. Kom je met een voerbakje aan, dan gaat opnieuw een pootje naar voren alsof ze wil zeggen: ook dat is van mij. Bij aaien vindt ze een frontale benadering heel erg spannend, dat laat ze vaak niet toe. Maak je contact vanaf de zijkant, blijkt ze een kriebelsessie wel degelijk heel erg fijn te vinden, zo schattig. Ze heeft een beetje tijd nodig zodat het vertrouwen kan groeien maar dan mag het resultaat er ook zijn. Enige eigenwijsheid is haar niet vreemd, iets dat vaker voorkomt bij 3-kleurpoesjes.

Andere katten zijn geen probleem, ze laat letterlijk het voer van haar weg stelen. De honden in het gastgezin vond ze maar ordinaire herriemakers, direct contact werd door beide partijen vakkundig ontweken. De omgang met kinderen is niet bekend. Keurig zindelijk, al heeft ze wel een duidelijke voorkeur voor een ruime maat kattenbak om over het randje heen hangen te voorkomen. Haar nieuwe thuis graag met buitenspeelmogelijkheden, lekker buiten struinen in het zonnetje, de wind in je haar.
Voor u de juiste match? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok. U bent welkom!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Wieringer historie:
Laan Blois van Treslong Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...