De warme tulen gingen er in als... tulen
Uitgegeven op 29-07-2018 om 17:12  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Compleet met de Wieringer Sanghers en de Wieringer Dangsers werd het tulenfeest als vanouds gevierd in de Hippolytuskerk. De warme tulen gingen er zoals altijd in als... tulen.

Met de nodige kwinkslagen over het wel en wee van de kermis en de afwezigheid van burgemeester en wethouders opende voorzitter Jaap Koorn dit feestelijk folkloristische evenement. De kerk was zo goed als vol en de aanwezigen genoten zichtbaar van de vrolijke liederen van de Sanghers en voor Nederlandse begrippen wervelende dansen van de Dangsers. Na afloop regende het dan ook complimenten. Wel werden de kinderen gemist en deze keer, klonk het 'louw, louw trek aan 't touw' jammer genoeg niet. Lieneke van der Have vroeg de aanwezigen dan ook volgend jaar kinderen mee te nemen zodat deze traditie ook kan blijven voortbestaan.

Peter Glim, die als voorganger optrad, vertelde over de symboliek van het brood aan de hand van het Bijbelverhaal over het delen van de vijf broden en de twee vissen. In zijn vrolijke 'preek' kwam zelfs even de afwezigheid van de botsautootjes voorbij.


Foto's Herman Loer

Klokslag half twaalf kwam na het hoorngeschal bakker Bellis met helpers manden vol met tulen de kerk binnen brengen. Zij werden met daverend applaus ontvangen. De nog warme tulen werd dik belegd met roomboter en ham en vervolgens gretig afgenomen. Al met al bleef het nog lang gezellig druk in de kerk.
Voor de Wieringer Dangsers is het wel duidelijk. Zij willen deze prachtige traditie voortzetten.
Voorganger Peter Glim(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Bouw wielerbaan in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...