Mooie winst Succes 2
Uitgegeven op 14-02-2006 om 19:37  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 12 februari voegde Succes 2 eindelijk weer eens drie punten toe aan het behaalde puntentotaal van dit seizoen. In een goede wedstrijd werd Wieringerwaard 2 met 3-0 verslagen.

In de aanloop naar deze wedstrijd waren meerdere spelers geblesseerd geraakt. De coaches van Succes 2, Arie Kossen en Danny Peper, konden voor dit duel echter over voldoende spelers beschikken. Het junioren A1 elftal had namelijk vrij en daaruit konden Robbert Bonnema en Jordy Henrotte hun opwachting maken. Zij speelden beiden een goede wedstrijd. Verder had Pieter Bregman, na enkele wedstrijden in de hoofdmacht, aangegeven dat hij liever weer in het tweede wilde voetballen. Zijn terugkeer van is van groot belang voor het elftal.

De positie van middelste middenvelder was de laatste wedstrijden namelijk het zorgenkindje van het elftal. De spelers die daar voor in aanmerking kwamen, Thijs de Haan en Pieter Bregman, speelden namelijk al weer enige wedstrijden in het eerste. Beide spelers kunnen met hun specifieke kwaliteiten doorslaggevend zijn in een wedstrijd. Bij Pieter zijn dat zijn aanstekelijke inzet, onverzettelijkheid en de kracht om niet meer te willen doen dan wat hij kan. Hij kan een ploeg daarmee op sleeptouw nemen. En dat is precies wat er gebeurde.

Succes 2 speelde namelijk sterk. Er werd goed combinatievoetbal gespeeld, waarbij het spel bij tijd en wijle goed verlegd werd. Er werd lekker fel gespeeld, een verademing vergeleken met de laatste wedstrijden. De enige mogelijkheid die werd weggegeven werd goed onschadelijk gemaakt door Stephan de Vries.
Het was dan ook niet meer dan terecht dat Succes met een riante 3-0 voorsprong de kleedkamer opzocht. Dit door twee doelpunten van Sander Lont, die een vrije trap en een penalty-in-tweeŰn verzilverde en een rommelgoal van Pascal Sanou.

De tweede helft was minder goed dan de eerste, maar nog steeds meer dan redelijk. Succes bleef hard werken en kreeg meerdere goede kansen, helaas stond het vizier van de voorwaartsen zoals gebruikelijk niet op scherp. Er werd niet meer gescoord. Als er dan toch iets negatiefs gemeld moet worden is het wel dat het minimaal 6-0 had moeten zijn. Dit ondanks dat Wieringerwaard zeker geen slechte ploeg in het veld bracht.

Positivisme alom dus. Hopelijk is dit na de volgende wedstrijd nog groter. Dan staat de wedstrijd met aartsrivaal Wiron namelijk op het programma. Bij winst kan Succes 2 de voorsprong op deze ploeg naar 6 punten vergroten. Dat moet voor iedere Successer toch een doel op zich zijnů

Tekst: Edwin Wittink
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Plaatsen loopbrug bij het Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...