O.H.K. vraagt college om snel de stroom aan te sluiten bij nieuwe locatie dok van Luyt
Uitgegeven op 15-03-2018 om 18:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Henk-Jan Wittink heeft vandaag vragen gesteld aan het college van Hollands Kroon om snel elektra aan te leggen op de nieuwe locatie van Luyt op de haven.


Luyt heeft zelf een aggregaat geplaatst om te kunnen werken.

Henk-Jan Wittink: "In documenten door O.H.K. gelezen (betreffende de verplaatsing van het dok) en als antwoord op vragen aan Luyt gesteld is O.H.K. de mening toegedaan dat als er sprake is van een gedwongen verplaatsing met als voorwaarde een kostenneutrale verplaatsing van het dokbedrijf van de Luyt groep en dat hierbij inbegrepen is de infrastructuur welke het bedrijf nodig heeft om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zoals op de oude locatie het geval is dit dan wel geregeld moet zijn. Het gaat in dit verband om de aanleg van de elektriciteit en waterleiding.

De Luyt Groep is de grootste werkgever van Den Oever en belangrijk voor de visserij. De visserij is afhankelijk van de diensten van dit bedrijf. Op dit moment heeft het bedrijf enkele schepen op de nieuwe locatie afgemeerd en heeft daar voor eigen kosten een aggregaat geplaatst om in de elektriciteit te kunnen voldoen."


Op een ‘poll’ geplaatst op de website Wieringernieuws heeft ruim 92 procent van de stemmers gestemd voor de stelling dat: Als een bedrijf vrijwillig doch gedwongen verplaatst wordt de zaken wel in orde moeten zijn zoals op de oude locatie het geval was. Er zijn in totaal meer dan 600 stemmen uitgebracht op de stelling.


De vragen gesteld door Onafhankelijk Hollands Kroon:

1- Waarom is dit niet uitgevoerd?
2- Wanneer gaat de gemeente dit uitvoeren?
3- Als de gemeente dit niet doet, wat is daarvan de reden en hoe legt u dat de Wieringers en andere mensen uit die gestemd hebben op deze ‘poll’?
4- Is de gemeente bereid om de extra kosten te vergoeden die Luyt nu gemaakt heeft omdat het bedrijf moet kunnen produceren om de werknemers te kunnen betalen te vergoeden?


(ADVERTENTIE)
Stemt u niet of wilt u tegen de afgelopen vier jaar stemmen? Ga dan (toch) stemmen en stem op lijst 10.

Een stem op Henk-Jan Wittink is een stem voor Wieringen!

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Renault Modus bouwjaar 2008
€ ,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeewier - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...