VOC twee maatjes te groot voor VZV
Uitgegeven op 16-04-2017 om 11:07  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Maedilon/VZV was ook in dit vierde treffen in deze competitie niet opgewassen tegen de koploper in de eredivisie. In Amsterdam Noord werd Paaszaterdag met 40-21 verloren van een oppermachtig VOC.

Hoewel VZV voortvarend aan de wedstrijd begon werd het team van trainer/coach Betty Plasmeyer op een grote nederlaag getrakteerd.
Tot 4-4 ging de stand gelijk op. Kim Jimmink, die topscorer werd in dit treffen, verzilverde twee strafworpen en nam ook de andere twee treffers voor haar rekening. Ook in deze wedstrijd was VZV niet bepaald gelukkig in de afwerking of stond de weer goed op dreef zijnde VOC keepster een treffer in de weg. Amber Zomerdijk hield Maedilon/VZV in de beginfase op de been. Zij wist de ene na de andere break van de tegenpartij soms op miraculeuze wijze te keren.
Toch liep VOC langzaam uit naar een 13-6 voorspong. Joyce Hillen moest nog met een blessure het laatste deel van de eerste helft naar de kant. Het toch al zwaar gehavende team had al drie junioren aan de selectie toegevoegd. Carmen v d Kroon, Krissy Hogervorst en Jet Jimmink werden bij regelmaat verdienstelijk ingezet.
VOC beschikte over meer kwaliteit, al kampte het in deze lange competitie ook met de nodige problemen. Trainer Bert Bouwer werd deze week ontslagen na het behoorlijke verlies tegen Dalfsen. Maedilon/VZV verlengde het contract met Betty Plasmeyer voor het zesde jaar.
VOC bouwde de voorsprong voor de rustpauze nog wat verder uit. Ruststand 20-11.


Kim Jimmink was topscorer met 5 treffers - foto Thea Groen

Na de rust kwam scoorde VOC meteen driemaal op rij, waarna Linsey Perre op knappe wijze tegen wist te scoren 23-12. De foutjes die Maedilon/VZV maakte werden door VOC genadeloos afgestraft, hoewel ook Monique de Wit verschillende 100% kansen wist te stoppen.
Het verschil zat hem ook in de te nemen zevenmeter worpen . Bij VOC werden deze allemaal feilloos benut, terwijl de speelsters van Betty Plasmeyer er liefst 4 achter elkaar misten.
In de laatste minuut kreeg VZV nog een strafworp. Deze werd als troost door aanvoerster Linsey Perre wel doeltreffend afgrond.
Tweede paasdag moet VZV al weer tegen landskampioen Dalfsen. Ook dat zal een hele zware dobber worden, waar een verlies op voorhand al ingecalculeerd is.

Doelpunten: Kim Jimmink 5, Jane Kramer 3, Florance Kos 3, Lisanne Kolken 2, Lotte Prak 2, Joyce Hillen 2, Krissy Hogervorst 2, Linsey Perre 2.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kerkplein Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...