Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 18-01-2016 om 00:02  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERdonderdag 28 januari

Raadsvergadering

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Vluchtelingenvraagstuk
• Wijkteams
• Inrichting bestuurscentrum en MFA De Ontmoeting
• Dorpsvisie Wieringerwerf
• Verordening individuele inkomenstoeslag
• Verordening jeugdhulp
• Verordening maatschappelijke ondersteuning
• Bestemmingsplan Camping 't Kolhornerdiep

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.vrijdag 29 januari

Voetreflexmassage

DEN HELDER - U kunt een heerlijke voetreflexmassage behandeling krijgen voor € 15,- bij Omring in Gebouw de Koploper, Pr. Hendriklaan 2. Ervaar minder stress en krijg meer energie met een voetreflexmassage. Voor slechts € 15,- krijgt u een massage van een half uur!

Voetreflexmassage is geen medische behandeling, het geneest niet, maar het versterkt wel het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.
Reflexologie helpt het lichaam te ontgiften, versterkt het immuunsysteem, verbetert de bloedcirculatie, helpt om nieuwe klachten te voorkomen en biedt rust aan lichaam en geest.

Of u nu gezond, ziek, jong of oud bent; iedereen kan gebruik maken van deze service. Voetreflexmassage kan een goede ondersteuning bieden bij veel alledaagse klachten. Natuurlijk is het ook een prima manier om eens goed te ontspannen.

Meld u aan via Christa Wonder, tel. 0223-53 36 51 of via rwonder@quicknet.nl.vrijdag 29 januari

Veteranenontmoeting

HIPPOLYTUSHOEF - De Veteranen Contactgroep Wieringen e.o. organiseert van 15:00 tot 18:00 uur haar maandelijkse ontmoeting in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan vredesmissies in o.a. Indië, Korea, Nieuw Guinea, Libanon, Sinaï, Bosnië, Irak, Cambodja, Afghanistan en nog recenter: de anti-piraterij missies bij de Hoorn van Afrika en de VN missie in Mali.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
De veteranen zijn ook op Facebook actief. Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.vrijdag 29 januari
zaterdag 30 januari

Vogeltocht

HOLLANDS KROON - Natuurvereniging Wierhaven maakt een uitstapje naar de havens van IJmuiden.

Aan de zuidkant van het Noordzeekanaal ligt de Zuidpier welke tot ver in de Noordzee reikt. De pier trekt naast de nodige wandelaars en vissers ook vele vogels en zeehonden. Tijdens zo’n winterse dag zitten er soms echte kustvogels welke we langs de Waddenkust zelden te zien krijgen. Een buitenkansje dus! Daarnaast grenst het gebied aan het grote haventerrein van IJmuiden, het strand van IJmuiden en ligt het tevens pal tegen het Kennemermeer aan. Allemaal prachtige locaties om eens lekker rond te struinen en optimaal te genieten van de zeelucht.


Paarse strandloper

Vertrek rond 8:00 vanuit Middenmeer. Deelname aan de excursie kost € 2,- per persoon + gedeelde brandstofkosten. Leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen <18 jaar kunnen gratis deelnemen. Aanmelden kan onder vermelding van naam en telefoonnummer bij educatie@wierhaven.nl.zaterdag 30 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 1 kilo vers gesneden kibbeling € 12,00 met gratis kibbelingkruiden. Bestellen kan met het bestelformulier.zaterdag 30 januari

Workshop Winterlandschap schilderen

ANNA PAULOWNA - Liefhebbers van de winter en van schilderen kunnen een workshop Winterlandschap schilderen volgen in de Keesschuur, Middenweg 9b.

Met olieverf, paletmessen en penselen op een flink doek ( 60x90, 70 x 100 o.d. eigen keus) kan ieder zijn eigen impressie van de winter vastleggen.
Gevorderde en beginnende schilders zijn allen welkom. Intensieve begeleiding. Docent Elly Doolaard Kroon.

Aanvang workshop 13:30 uur tot ongeveer 17:00 uur.
Meer info of opgave: doolaard@hetnet.nl of tel. 0223 621610 of 06 36332511.zaterdag 30 januari
zaterdag 30 januari

Vossenexcursie

Beleef de vossenbronsttijd in de Helderse Duinen

DEN HELDER - Vossen zijn interessante dieren, die vooral 's nachts actief zijn. Ze gaan als het donker wordt op zoek naar voedsel en hebben een heel gevarieerde smaak. Maar in deze tijd van het jaar hebben ze ook andere zaken aan hun hoofd. Het is namelijk bronsttijd!

Landschap organiseert een vossenexcursie om te proberen dat mee te beleven. Dat kan door goed te kijken, maar nog beter, door goed te luisteren. In de winter kunnen we een lange, klagende, pauwachtige roep van het vrouwtje horen. En met wat geluk krijgt u ook het geschreeuw en gegrom te horen. Gaat u mee? De excursie is in de zogenaamde PWN duinen bij Den Helder.


Foto Leen Gottschal

Tijd: 21:00-22:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerterrein Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl. Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.zaterdag 30 januari

Join’s Meeting

WIERINGERWERF - Join’s Meeting geeft haar eerste optreden van dit jaar. Dit concert “Swingend begin 2016 ’’ gaat plaatsvinden in van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. De aanvang is 20:15 uur.

Het wordt een concert in een ongedwongen sfeer. In de zaal staan diverse statafels en tijdens het optreden is de bar open. Voor diegene die niet kunnen of willen staan zijn er ook stoelen beschikbaar op het balkon.
Het belooft een gezellig en swingend concert te worden!Kaartverkoop of reserveringen (€ 5,00) kunnen worden gedaan via info@joinsmeeting.nl of aan de zaal.
Voor informatie kunt u ook de website www.joinsmeeting.nl bezoeken.zondag 31 januari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 31 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: hr. W. Greeuw uit Den Helder in de Hippolytuskerk.zondag 31 januari

Pettemerkoor De Laatste Druppel

ANNA PAULOWNA - Het Pettemerkoor De Laatste Druppel treedt op in de Keesschuur, Middenweg 9b. Het optreden begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.

De Laatste Druppel is opgericht in mei 2001 en in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor van zo'n 50 leden. Vanaf 2007 is Cees Langedijk de dirigent. Hij heeft veel muzikale nummers aan het repertoire toegevoegd en het koor naar een ander niveau gebracht. Naast de onvervalste Nederlandstalige smartlappen krijgt ook het levenslied van deze tijd aandacht.
De zang wordt ondersteund door orkestbanden en er worden verschillende solo’s gezongen.
Doel is samen zingen met een lach en een traan.Het Pettemerkoor De Laatste Druppel repeteert één keer per twee weken op dinsdagavond in de Multi-Functionele Ruimte (MFR) in Petten.
Voor informatie over het koor kunt u terecht bij secretaris Ellen Slaman, tel. 0224-593162, email: pettemerkoor.s@gmail.com. Website: www.delaatstedruppelpetten.nl.zondag 31 januariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 31 januari

Opening expositie

(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.
dinsdag 2 februari
dinsdag 2 februari

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.woensdag 3 februari

Film Vóór de stilte - als je weet dat je gaat sterven

DEN HELDER - In het kader van wereldkankerdag, organiseert Café Doodgewoon in samenwerking met het inloophuis Den Helder een speciale filmavond. Vanaf 19:00 uur bent u welkom met een kopje koffie of thee. De film begint om 19:30 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er nog gelegenheid voor een drankje. De kosten hiervan komen wel voor uw eigen rekening.

Vóór de stilte - als je weet dat je gaat sterven, een film van Richard Dols

'Voor de stilte' toont het leven van zeven stervende mensen in het hospice. Ze delen hun persoonlijk verhaal, vol hoop, overtuigingen en geloof. Een ieder wordt geconfronteerd met zijn persoonlijke angsten, die het naderende einde met zich meebrengt. Door deze mensen, leren we op een andere manier naar een hospice te kijken en zien hoe ieder zijn of haar laatste momenten ervaart. Ieders levensverhaal is uniek en indrukwekkend. Variërend van de liefde voor de natuur, een crimineel verleden tot aan een levenslang geheim. Gedurende de laatste periode blijkt dat voor een ieder de laatste levensfase in het hospice meer te bieden heeft, dan men van te voren ooit kan vermoeden.Locatie voor dit café doodgewoon is (eenmalig) Cinema Zevenskoop, Julianaplein 43,
1781 HA Den Helder. Ingang: Forest Hotel / Rialto tegenover station NS.
Parkeren: op 2 minuten loopafstand Bernhardplein / Kroonpassage via Polderweg. Gratis na 18:00 uur.donderdag 4 februari

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.vrijdag 5 februari

Bingo

WIERINGERWERF - Vandaag is er een bingomiddag voor de senioren in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1.

Aanvang 14:00 uur. De zaal is om 13:30 uur open.vrijdag 5 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Sleuteloverdracht
WIERINGERWERF - Prins Stekilos zal , in aanwezigheid van de Raad van Elf, de Dansmariekes, hofkapel Toeternietoe en andere belangstellenden, de sleutel van de burgemeester overhandigd krijgen in de Cultuurschuur. Aanvang 13:00 uur

Boerenkielenbal met Synergy
MIDDENMEER - Dé aftrap van 5 dagen feest waar iedere carnavalsvierder zich weer een heel jaar op heeft verheugd. Het is zo langzamerhand een soort van reünieavond geworden waarvoor menig carnavalsvierder weer even terug gaat naar zijn of haar roots. Gehuld in de min-of-meer verplichte boerenkiel ontmoet de oude garde feestgangers de jongeren en wordt deze avond altijd een bijzonder groot feest. Voor de kiel-lozen onder ons, een kiel is aan de zaal verkrijgbaar voor het luttele bedrag van € 10,-.
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 21:00 uur - € 10,- entree.

Na afloop van het feest rijdt de Koetelbus naar Wieringen, Slootdorp, Middenmeer en Wieringerwerf. Voor € 5,00 kun je mee.vrijdag 5 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking
18 maart


vrijdag 5 februari

Film Goodbye Lenin

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur draait de film Goodbye Lenin. De aanvang is 19:30 uur en de toegang bedraagt € 5,00.Alex’s moeder – een trotse DDR burger – ontwaakte zojuist uit haar coma en heeft niets meegekregen van de fast food ketens en westerse automerken die haar land zijn binnengerold. Nieuws over de triomf van het kapitalisme zou haar fataal kunnen worden.Terwijl Coca Cola de laatste resten socialisme wegspoelt ziet Alex dan ook geen andere oplossing dan de DDR binnen de muren van hun Berlijse appartement te laten herrijzen. Maar wat begint als een leugentje om bestwil, loopt steeds meer uit de hand. Alex’s moeder herstelt voorspoedig en wil ook wel weer eens tv kijken. Op een dag stapt ze uit haar bed, met alle komische gevolgen van dien.vrijdag 5 februari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur.Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl/nachtwakerschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.vrijdag 5 februari

Nachtdieren; lezing en excursie

Een presentatie over en speuren naar nachtdieren

SCHOORL - Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een leerzame lezing over onze nachtdieren en een avontuurlijke wandeling door de duinen van Schoorl.

Overdag houden ze zich schuil, maar in de schemering worden veel dieren actief. Na een presentatie over de leefwijze van diverse nachtdieren in de Schoorlse Duinen ga je naar buiten voor een spannende wandeling in het donker. Goed luisteren of je een bosuil (foto) hoort krassen of een egel ritselen! Een leuke excursie voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis.vrijdag 5 februari
zaterdag 6 februari
zaterdag 6 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Kindercarnaval
MIDDENMEER - Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ organiseren de Meerkoetelaars ook in 2016 weer een gezellig en spetterend Kindercarnaval!! Om de stemming er in Koetelburg een beetje in de krijgen start om 14:00 uur een optocht.
Deze start bij de oude bibliotheek in Middenmeer. (Er zijn verschillende verkleedprijzen te winnen tijdens de optocht!)
Feestzaal Vader, Industrieweg 81, gaat open om 15:00 uur.
Programma:
• Diverse spelletjes
• Tetter
• De Dansmariekes
• Go Round Drive in Show
De kindermiddag is om 16:30 uur af.

Feest
MIDDENMEER - Na een spetterende opening op vrijdag, gaat het feest verder. Deze avond ontbreekt niet alleen niet op de lijstjes van de die-hard carnavalsganger, maar ook de jongere generatie is alom vertegenwoordigd. Kom in vol ornaat naar deKoetelburcht, want uiteraard reiken Prins Stekilos en zijn hofdames weer prijzen uit aan de mooiste, beste, meest creatief uitgedoste feestvierder(s).
De zaterdag staat voor gezelligheid voor alle leeftijden en is altijd één van de drukst bezochte avonden. Kom dus op tijd en wordt niet de dupe van een deurbeleid.
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 21:00 uur - € 10,- entree.

Na afloop van het feest rijdt de Koetelbus naar Wieringen, Slootdorp, Middenmeer en Wieringerwerf. Voor € 5,00 kun je mee.zaterdag 6 februari
zaterdag 6 en zondag 7 februariMeer info over de Vrije Tijd en Recratiebeurs: Klik hier
zondag 7 februari

ATB Kaaitjestocht

WINKEL - De Evenementen Commissie Winkel organiseert de jaarlijkse Kaaitjes veldtoertocht in de omgeving van Winkel. De tocht heeft een recreatief karakter en is bedoeld als toertocht; het is dus geen wedstrijd.

Iedereen kan er aan meedoen in zijn eigen tempo. Er wordt wel geadviseerd een helm te dragen. Het parcours is zo uitgezet dat deze door ieder die van fietsen in de vrije natuur, over onverharde wegen, houdt geschikt is. De tocht gaat over en langs de “Niedorper Kaaitjes”, langs vaarten en weidse landschappen en voert door de polders rond Niedorp, Winkel, Kolhorn, en Barsingerhorn. Er zijn 2 afstanden die gereden kunnen worden; 25 en 40 kilometer.De start vindt is tussen 9:00 en 9:30 uur vanaf de kantine van Voetbalvereniging Winkel, Bosstraat 94, te Winkel. De inschrijfkosten voor de tocht bedragen € 5,00 voor NTFU leden en € 6,00 voor niet-leden.
Halverwege de tocht is er de mogelijk om in een “koek en zopie” tent een consumptie te nuttigen die gratis wordt aangeboden. Bij terugkomst in de kantine van de voetbalvereniging is er een mogelijkheid om te douchen en wat te eten en te drinken.
Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om de fietsen schoon te spuiten.
zondag 7 februari

Oecumenische viering
OOSTERLAND - De eerste viering in 2016 van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk staat in het teken van de liefde. In deze viering laat de werkgroep horen en zien wat het verhaal van de liefde bij hen oproept en wat ze graag door willen geven.

Ontelbare keren is de liefde bezongen, de kracht die ons drijft en gaande houdt, maar die ons ook kwetsbaar maakt en pijn brengt, zorgen en verdriet. En toch….we blijven ernaar zoeken, we blijven liedjes van verlangen zingen… En als we de liefde bezingen, over haar nadenken, elkaar onze verhalen vertellen, wijzer worden van onze fouten, dan ontdekken we gaandeweg hoeveel gezichten de liefde heeft en vragen we ons af: wat zou ze ons vandaag vertellen, wat laat ze ons zien dat ons verrast en dat iets waardevols meegeeft voor onderweg?
De teksten worden omlijst door liederen waarin de liefde in vele vormen bezongen wordt, met o.a. een solo van Heleen Butijn. De liederen worden voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor, solisten en Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk, m.m.v. Dries Post, orgel en Gerard Gerritse, contrabas en Betty Haasnoot, gitaar.

De viering in de Michaëlskerk begint om 10:30 uur. Vanaf 10.15 uur inzingen van de liederen.
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten.
Iedereen is van harte welkom!zondag 7 februari

The Chief

NIEUWE NIEDORP - In De Roode Eenhoorn aan Dorpsstraat 173 is iedere eerste zondag van de maand live muziek.

Vandaag is The Chief te beluisteren. De entree is gratis en iedereen is tussen 15.00 uur en 17.30 uur van harte welkom.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zondag 7 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Hollands Kroon vroeg op stap verkleedavond
MIDDENMEER - Na 2 dagen ‘’rustig’’ inkomen gaat het echte werk beginnen met de Hollands Kroon vroeg op stap verkleedavond. Dit is de dag waarop de competitie los barst en rivaliserende groepen en individuen uit de doeken doen waar ze al die tijd voor het Carnaval mee bezig zijn geweest! Top Secret worden alle creaties naar de Koetelburcht vervoerd om te voorkomen dat ook maar iets uitlekt. Vervolgens gaat het erom spannen wie de hofdames op het podium plaatsen om de felbegeerde hoofdprijs in ontvangst te nemen. Uit voorgaande jaren blijkt hoe mooide creaties en de daarop volgende strijd is. De cultuurschuur met alle lokale bekenden staan nog vers op het netvlies maar ook de Minions waren prachtig.
Met medewerking van Toeternietoe - KINK - Go Round Drive-In-Show.
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 16:11 uur - € 5,- entree (<16 vrij entree!)maandag 8 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

After work party
MIDDENMEER - Zoals de naam al doet vermoeden is dit dé gelegenheid om na je werkdag een keer gezellig met je collega’s een biertje te komen drinken. Mocht je geen (leuke) collega’s hebben, mag je uiteraard ook met je vrienden komen. Mocht je ook geen (leuke) vrienden hebben, kom je gewoon lekker alleen!
De After Work Party is voor de mensen die niet van verkleden houden, de ideale dag om van het carnavalsfeest te komen genieten. De dresscode voor deze dag is “casual”, dat wil zeggen dat je gewoon in je werkkleding mag komen. Verkleden màg natuurlijk altijd!
Prins Stekilos en zijn hofdames zullen je verwelkomen met een heerlijke kom soep.
Met medewerking van Go Round Drive-In-Show
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 16.11 uur - Gratis soep & entree.dinsdag 9 februari
dinsdag 9 februari

Carnaval De Meerkoetelaars

Oktoberfest
MIDDENMEER - Zoals een wijs man ooit zei: “Voetbal is een spel van 11 tegen 11 en uiteindelijk winnen de Duitsers.”. Laat het nu net zo uit komen dat wij eindigen op z’n Duits, Met Dat Grosse Meerkoetelaars und Meerkoetelarinnen Fest. Dit is dus gegarandeerd winnen. Zoals het de laatste jaren gaat is dit een fantastisch feest met zeker niet de minste optredens.
Met medewerking van DJ Cor - DJ Timmie Tirol - Go-Round Drive-In-Show
Locatie: Feestzaal Vader, Industrieweg 81, Middenmeer. Zaal open 19:00 uur - € 5,- entree met gratis Gluhwein of chocolademelk.woensdag 10 februari

Nestkast timmeren en pimpen

SCHOORL - Help de vogels aan een beschut plekje of een huisje voor hun nest! In strenge winters schuilen de vogels en houden ze elkaar warm in een nestkast. In de lente gaan ze op zoek naar een geschikte plek voor hun eitjes. Samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer kun je om 13.30 uur zelf een nestkastje timmeren in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Eventueel geef je het daarna een leuk kleurtje. Ben je 8 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn € 10,00 per kind. Informatie over het onderhoud en de beste plek om je nestkast op te hangen, krijg je mee.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.woensdag 10 februari

Jaarvergadering Vereniging Wieringer Molens

HIPPOLYTUSHOEF - Om 20:00 uur wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de vereniging De Wieringer Molens gehouden worden in café Het Stamineeke, Kerkplein 13. Alle leden worden van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen.Onderwerpen die aan de orde zullen komen, zijn natuurlijk de jaarverslagen van de activiteiten en de financiën. De plannen voor 2016 zullen worden ontvouwd met de daarbij behorende begroting. Ook zijn er volgens het huishoudelijk reglement twee bestuursleden aftredend en zullen nieuwe bestuursleden verkozen moeten worden. Na de pauze zal een DVD vertoond worden over een onderwerp gerelateerd aan de molenwereld. De volledige agenda staat op website www.dewieringermolens.nl.donderdag 11 februari

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 11 februari

In gesprek met de mantelzorgconsulente

NIEUWE NIEDORP - Het Mantelzorgcentrum organiseert een bijeenkomst voor mantelzorgers in Nieuwe Niedorp. Op deze middag, die duurt van 14:00 – 15:30 uur, kunnen mantelzorgers in gesprek
met de mantelzorgconsulente en met elkaar.


‘Ik ben bekend als mantelzorger, maar weten anderen eigenlijk wel wat ik allemaal op mijn bordje heb? En moet ik het dan helemaal alleen doen?’
Naast het zorgen voor de naaste zelf zijn er nog veel vragen die de mantelzorger bezighouden. ‘Wat komt er allemaal op me af en wat kan en mag ik hierin van anderen verwachten?’ ‘Wat is moeilijk en hoe voorkom ik overbelasting?’ ‘Waar kan ik terecht voor een luisterend oor, met mijn vragen en voor hulp en ondersteuning?’
Door gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn voor mantelzorgers, kan de druk voor hen minder worden en houden zij meer energie over voor leuke dingen.

Mantelzorgers zijn van harte welkom in De Koppeling, Watersnip 72. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden (mogelijk tot 8 februari) is wel verplicht.
Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Kijk ook eens op de website www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.donderdag 11 februari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De volgende keezavonden zijn op 10 maart en 7 april.vrijdag 12 en zaterdag 13 februari

Komedie Rits te ver

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp brengt de komedie Rits te ver van Jon van Eerd op de planken. Daarmee gaat de oudste toneelvereniging van de Wieringermeerpolder weer terug naar een genre dat het publiek enkele jaren geleden van de club gewend was: het wordt weer lachen, gieren, brullen.

De voorstelling vindt plaats in het kerkje van Slootdorp. Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912 (best bereikbaar tussen 17:00 en 19:00 uur) of via de Facebookpagina van de vereniging. De kaarten kosten € 10,- per stuk. Donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,-.

Rits te ver
Het stuk ‘Rits te ver’ is een komedie welke zich afspeelt op Camping de Wielewaal waar eigenaar Harry zijn uiterste best doet om zich staande te houden in een wereld vol ritsen, trekhaken en haringen.Veeleisende gasten, een bekakte manipulerende buurvrouw en de dreigende sluiting door de gemeente maken dat Harry zich in alle mogelijke bochten moet wringen om de tent overeind te houden. Harry raakt verzeild in een hilarische draaikolk van problemen, verzinsels en misverstanden en wordt zo goed en zo kwaad als dat gaat bijgestaan door zijn dochter Lies en hun trouwe Chinese hulp Lang. Feit dat Lang de Nederlandse taal niet of nauwelijks lijkt te beheersen zorgt bijzondere wendingen in het verhaal. ‘Rits te ver’ staat onder regie van Arnold Hemmel uit Amsterdam, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebookpagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl .zaterdag 13 februari

Folkloreavond

WIERINGERWERF - De jaarlijkse folklore-avond van de Wieringer Dangsers komt in het teken te staan van ontmoetingen tussen muzikanten van verschillende pluimage en dansers. De avond is in de Cultuurschuur en de aanvang is 20:00 uur.Diverse muziekculturen zullen elkaar ontmoeten waarin dansers vervolgens hun weg moeten vinden. Zoiets is een onderneming waaraan geen gedegen voorbereidingen vooraf zijn gegaan.Het vereist creativiteit van alle deelnemers. Er kan en mag gedanst worden op muziek uit Scandinavische landen vertolkt door Nordika, een muziekgezelschap die dansmuziek speelt uit met name Zweden en Noorwegen. The Hokum Jugband brengt muziek uit de straten van Noord Amerika zoals deze klonk in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw en ook daar kan en mag op gedanst worden. De dansgroep voert vervolgens een aantal dansen uit onder begeleiding van hun vaste accordeonisten. Maar dat is lang niet alles. Tussendoor wordt het publiek uitgenodigd een stel dansen eigen te maken die vervolgens begeleid zullen worden door alle aanwezige muzikanten. Muzikanten die niet eerder samen gemusisceerd hebben en dansers die zich moeten aanpassen aan de creativiteit van de muzikanten.zaterdag 13 februari


Keezen


WINKEL - Er is een gezellige Keezdrive in de kantine van v.v. Winkel. Vanaf 19:30 uur staat de koffie en thee klaar. Om 20:00 uur is de start.


Zin in een gezellige avond? Meld je dan per duo aan via zoeboekhorst@hotmail.com. Inschrijfkosten zijn €5,- p.p. Wil je misschien ook aangeven of je een bord mee neemt?

zaterdag 13 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingo is op 16 april.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zondag 14 februari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. S. Lamsma uit Huisduinen in de Hippolytuskerk.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
woensdag 17 februari

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer zijn de volgende datums vastgelegd: 16 maart, 13 april en 11 mei, zelfde tijden en locatie.woensdag 17 februari

Politiek café voor jonge ondernemers

BREEZAND - Ruim 10 procent van de inwoners van gemeente Hollands Kroon staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als zelfstandig ondernemer. Dit aantal is in de afgelopen jaren landelijk gezien flink aan het toenemen. Maar hoe is het eigenlijk om te ondernemen in Hollands Kroon? Is de gemeente vooruitstrevend, een deskundig gesprekspartner en faciliterend in ondernemerschap? Deze onderwerpen staan centraal tijdens het Politiek Café dat in de Dorstvlegel door VVD afdeling Hollands Kroon wordt georganiseerd.

Telefoon in de hand

Geheel naar de moderne tijd wordt deze avond letterlijk geleidt door de mobiele telefoon. Aan de aanwezigen wordt gevraagd deze de hele avond in de hand te houden. Via een speciaal voor de avond opgestelde mobiele poll wordt namelijk de reactie van de aanwezigen gepeild op een aantal pittige stellingen. Het is vervolgens aan de aanwezige wethouder en raadsleden om hierop in te gaan.

Speeddate
Na de discussieronde wordt er een speeddate-circuit opgezet. Op deze manier kunnen ondernemers niet alleen kennismaken met de wethouder en raadsleden die namens de VVD in onze gemeente politiek opereren, ook is dit een uitgelezen kans om vragen te stellen. De bar is open om 19:15 uur. Om 19:30 uur gaat het programma van start.
donderdag 18 februari

Ergotherapie voor mantelzorgers

WIERINGERWERF - De mantelzorger krijgt er bij het zorgen steeds meer taken bij. Wat kan ergotherapie voor de mantelzorger hierin betekenen? Het Mantelzorgcentrum verzorgt samen met
Ergotherapie Noord-Holland de bijeenkomst ‘Ergotherapie ook voor mantelzorgers’.


Tijdens deze bijeenkomst maken mantelzorgers, o.l.v. Fieke Stelling, kennis met ergotherapie. De mantelzorger kan met een ergotherapeut o.a. leren op verantwoordelijke wijze te tillen om het zorgen minder belastend te maken. Een goede verdeling van activiteiten over de dag en het gebruik van hulpmiddelen en aanpassingen in huis kunnen hier ook bij helpen. Omdat iedere zorgsituatie is weer anders is, wordt er op maat gekeken wat de mantelzorger nodig heeft. Zo nodig gaat de ergotherapeut ook op huisbezoek om het maatwerk nog beter af te stemmen (naast de wettelijke eigen bijdrage zijn hier geen extra kosten aan verbonden). Tevens is er gelegenheid ervaringsverhalen te delen en tips uit te wisselen.
Door middel van goede adviezen kunnen zorgvragers langer en zelfstandiger thuis wonen en kan de zorg voor mantelzorgers makkelijker gemaakt worden, zodat zij meer energie overhouden voor leuke dingen.
De voorlichtingsbijeenkomst is gratis voor mantelzorgers die in Wieringerwerf wonen, dankzij subsidie van de gemeente en duurt van 10:00 tot 12:00 uur. Locatie: Zorgcentrum Lelypark, Lelypark 1.

Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Op de website www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.vrijdag 19 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 maart 1 april
18 maart 15 april prijsuitreiking


vrijdag 19 en zaterdag 20 februari

Komedie Rits te ver

WIERINGERWERF - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp brengt de komedie Rits te ver van Jon van Eerd op de planken. Daarmee gaat de oudste toneelvereniging van de Wieringermeerpolder weer terug naar een genre dat het publiek enkele jaren geleden van de club gewend was: het wordt weer lachen, gieren, brullen.

De voorstelling vindt plaats in de Cultuurschuur. Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912 (best bereikbaar tussen 17:00 en 19:00 uur) of via de Facebookpagina van de vereniging. De kaarten kosten € 10,- per stuk. Donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,-.

Rits te ver
Het stuk ‘Rits te ver’ is een komedie welke zich afspeelt op Camping de Wielewaal waar eigenaar Harry zijn uiterste best doet om zich staande te houden in een wereld vol ritsen, trekhaken en haringen.Veeleisende gasten, een bekakte manipulerende buurvrouw en de dreigende sluiting door de gemeente maken dat Harry zich in alle mogelijke bochten moet wringen om de tent overeind te houden. Harry raakt verzeild in een hilarische draaikolk van problemen, verzinsels en misverstanden en wordt zo goed en zo kwaad als dat gaat bijgestaan door zijn dochter Lies en hun trouwe Chinese hulp Lang. Feit dat Lang de Nederlandse taal niet of nauwelijks lijkt te beheersen zorgt bijzondere wendingen in het verhaal. ‘Rits te ver’ staat onder regie van Arnold Hemmel uit Amsterdam, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebookpagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl .vrijdag 19 en zaterdag 20 februari

Komedie Malle Jan is Weerom

WIERINGERWAARD - Toneelvereniging DEV’77 speelt Malle Jan is Weerom van Aris Bremer in De Santenkraam, Kwartellaan 2. De aanvang is 20:00 uur.De auteur Jan van de Molen keert na tientallen jaren terug in het dorp van zijn jeugd. Als puber werd hij daar “Mallejan” genoemd, ieder draagt er een beeldende bijnaam. Jan wil een boek schrijven over die voor zijn vader noodlottige periode. Deze dappere onderwijzer, vanwege zijn temperament “Dolle Dries” genoemd, werd na een handgemeen met de corrupte wethouder “de Beer” onschuldig veroordeeld. Hij overleed in de gevangenis.Ondergebracht in het verbouwde kippenhok van “Jaap Bravegassie” en “Goudelsje”, waarin Dolle Dries de weken voor zijn proces had verbleven, wil Jan diens eenzaamheid destijds invoelen maar ook de waarheid achterhalen.Snel wordt duidelijk dat er niet veel veranderd is in het dorp. De post wordt nog altijd voor bestelling door Lida “Likkepot” gelezen en doorverteld. Dorpelingen vliegen elkaar om niets naar de keel en zijn in kampen verdeeld.
Maar wel blijken ze één te zijn in het toedekken van vroegere onverkwikkelijkheden zoals die rond Dolle Dries. Bovenal is het nog steeds “de Beer” die als wethouder manipuleert, domineert en op rokken jaagt. Al gauw raakt Jan tegen zijn zin verwikkeld in allerlei conflicten en liefdesperikelen.
Het loopt met Mallejan anders af dan met zijn vader. Zelf loopt hij vast in de ontstane situatie en duikt onder in kluizenaarschap. Gelukkig is het de flegmatieke Bravegassie met zijn onafscheidelijke wichelroede die hem weer wakker schudt. Maar het is vooral “Ratje”, diens punkachtige dochter, die hem helpt de waarheid over zijn vader boven tafel te krijgen. De Beer weet zij op even hilarische als doeltreffende wijze met eigen wapenen te bestrijden en tot overgave te dwingen.
Mallejan kan het boek over zijn vader schrijven en zijn zoon straks de eervolle naam Dries van der Molen geven.zaterdag 20 februari
zaterdag 20 februari

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De eerste wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 25 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 20 februari

Strikken en Stropers

Een avon(d)tuur voor kinderen tot 13 jaar

SCHOORL - De laatste tijd ziet de boswachter van Staatsbosbeheer regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt nu speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren die in de strikken gevangen zitten te bevrijden. Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen?

Het beste team wordt op Facebook bekend gemaakt. Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Voor kinderen t/m 12 jaar. Ook erg leuk als verjaardagspartijtje. Het avontuur begint vanaf 18:15 uur. Er wordt elk kwartier gestart met een nieuw team. De tocht duurt 1,5 uur en er kan per team van max. 10 personen worden ingeschreven.Deelname per team is € 45,00 inclusief marshmallows warmen boven houtvuur.
Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten.
Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee.
Heb je geen team en wil je toch graag meedoen? Neem dan contact op met Buitencentrum Schoorlse Duinen op telefoonnummer 072-5093352.

Openingstijden: Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl en is dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.zaterdag 20 februari
zaterdag 20 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619
De data van de volgende klaverjasavonden zijn 19 maart en 16 april.zaterdag 20 en zondag 21 februari

Driebandentoernooi Biljartclub Hippo


HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo organiseert haar jaarlijkse driebanden toernooi. 16 spelers gaan de strijd met elkaar aan.

Beide dagen is de aanvang ’s morgens om 10:00 uur. Publiek is welkom in de locatie van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a in Hippolytushoef.zondag 21 februari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. P. Crom uit Wijnjewoude in de Hippolytuskerk. Tevens viering van de Zwerfkeitjes.dinsdag 23 februari

Cursus Focus op Eigen Kracht voor mantelzorgers

MIDDENMEER - Focus op Eigen Kracht is een succesvolle cursus,
die mantelzorgers leert hoe zij zélf (weer) controle krijgen over hun zorgsituatie. Het Mantelzorgcentrum start met een nieuwe serie van vier bijeenkomsten.


Mantelzorgers zijn krachtige mensen, maar hebben zelf ook behoefte zich gesterkt te voelen. Met de cursus Focus op Eigen Kracht krijgt de mantelzorger aanwijzingen hun kracht te benutten om de zorgtaak zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. In vier bijeenkomsten krijgen mantelzorgers handvatten om de zorg beter of makkelijker aan te kunnen, natuurlijk met steun in de rug en de hulplijn van het Mantelzorgcentrum binnen handbereik. Thema’s die worden behandeld zijn bijvoorbeeld: de positie van de mantelzorger, eigen kwaliteiten, draagkracht en draaglast.

De cursus is gratis voor mantelzorgers uit Hollands Kroon, dankzij subsidie van de gemeente. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 23 februari, 8 en 22 maart en 5 april, en duren van 13:00 uur tot 15:30 uur. U bent van harte welkom. Locatie: Kroonwaard in Middenmeer. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot een week voor startdatum.

Voor meer informatie over deze of over onze andere activiteiten en voor aanmelden kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223 747009 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl.
Kijk ook eens op www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.woensdag 24 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in café De Kateleen, Nieuwstraat 26. De aanvang is 20:00 uur.

De hoofdprijs is € 115,-. (Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-).
Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,-.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie R. Beer 06-1017 0555.

De volgende bingo’s zijn op woensdag 23 maart (paasbingo), 13 april en 11 mei.vrijdag 26 februari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur.Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl/nachtwakerschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.vrijdag 26 februari

Nachtdieren; lezing en excursie

Een presentatie over en speuren naar nachtdieren

SCHOORL - Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een leerzame lezing over onze nachtdieren en een avontuurlijke wandeling door de duinen van Schoorl.

Overdag houden ze zich schuil, maar in de schemering worden veel dieren actief. Na een presentatie over de leefwijze van diverse nachtdieren in de Schoorlse Duinen ga je naar buiten voor een spannende wandeling in het donker. Goed luisteren of je een bosuil (foto) hoort krassen of een egel ritselen! Een leuke excursie voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis.zaterdag 27 februari

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De tweede wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 25 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 27 februari
zondag 28 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 28 februari

KOLHORN - De vier jaargetijden staan centraal in Zwerven door Hollands Kroon. Tijdens de zwerftochten kun je de veranderingen van de natuur, die de jaargetijden met zich meebrengen, zien, ruiken en voelen. Elk jaargetijde geeft je weer een ander gevoel en dat gevoel kun je nergens anders beter beleven dan buiten, met je neus in de wind, zon, sneeuw of regen.

Alle deelnemers aan Zwerven door Hollands Kroon ontvangen een stempelkaart en routekaart met informatie en uitleg over de bijzondere natuur- en cultuurwaarden die de wandelaars onderweg tegen komen. Tevens zijn de routes gemarkeerd met pijlen. Er zijn drie routes: 9, 15 en 25 km.
Startpunt van alle routes is restaurant t'Anker (De Strook 8) gelegen midden in het historische dorp Kolhorn.

Voor de afstanden 9 en 15 km kunt u zich inschrijven tussen 8:30-11:00 uur en voor de 25 km tussen 8:30-10:00 uur.
Kosten van deelname aan Zwerven door Hollands Kroon zijn € 5,00. Inclusief verzorging onderweg (stempelposten en rustpunten). Kinderen t/m 11 jaar krijgen 50% korting.
Er is voldoende ruimte voor parkeren.zondag 28 februari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Dhr. P. Glim uit Hippolytushoef in de Hippolytuskerk.zondag 28 februari

Kabouter Zako

SCHOORL - Poppentheater ‘Belletje Sterk’ speelt in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de voorstelling “Kabouter Zako en het Kristal”.

Kabouter Zako woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen en Katrijn gaan wandelen over het Kabouterpad. Lukt het Jan Klaassen om kabouter Zako te helpen? Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 14:00 uur en duurt 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak.

De kosten zijn € 7,50 per persoon inclusief limonade, koffie of thee. Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen.
Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/belletjesterk.
Voor informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Het centrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00-19:00 uur.zondag 28 februari

Kroonconcert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
HIPPOLYTUSHOEF - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Lieke van den Beuken - es klarinet, Bart de Kater - klarinet/bassethorn, Jesse Faber - klarinet/bassethorn en Hilde Kaizer - basklarinet

Het jonge kwartet behoort tot de nieuwe generatie veelzijdige klassieke musici. Naast optredens in Nederland zijn zij ook internationaal actief. Ze maakten tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in hun gevarieerde programma's. Ook deze middag nemen zij u mee 'On tour' door o.a. Bulgarije, Portugal. Egypte en Spanje.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.woensdag 2 maart

Kabouter Zako

SCHOORL - Poppentheater ‘Belletje Sterk’ speelt in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de voorstelling “Kabouter Zako en het Kristal”.

Kabouter Zako woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen en Katrijn gaan wandelen over het Kabouterpad. Lukt het Jan Klaassen om kabouter Zako te helpen? Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 14:00 uur en duurt 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak.

De kosten zijn € 7,50 per persoon inclusief limonade, koffie of thee. Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen.
Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/belletjesterk.
Voor informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Het centrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00-19:00 uur.donderdag 3 maart

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreiking


zaterdag 5 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De derde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 30 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.woensdag 9 maart

Bijeenkomst voor familieleden van cliënten GGZ

SCHAGEN - Is uw broer, moeder, man, kind of vriendin in behandeling bij GGZ Noord-Holland-Noord? Dan bent u als familie of naastbetrokken van harte welkom bij de bijeenkomst 'Familie betrekken bij behandeling en herstel'. De bijeenkomst is van 19:30 - 22:15 uur in Schagen. U bent van harte welkom!

Programma

Tijdens de bijeenkomst wordt besproken wat de Cliënten en Familie Medezeggenschapsraad (CFM-raad), de familievertrouwenspersoon of de klachtencommissie voor u kan betekenen tijdens de behandeling van uw familielid of naastbetrokkene.
Enkele van onze behandelaren (psychiaters, managers en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen) stellen zich aan u voor en vertellen over de wijze waarop wij familie betrekken bij de behandeling.
Na de pauze is ruim gelegenheid om uw vragen te stellen en om in gesprek te gaan met een van de sprekers. De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de themagroep Familie van de CFM-raad, die de belangen van familie en naastbetrokkenen van cliënten van GGZ Noord-Holland-Noord behartigt. Door uw ervaringen te delen, kan de CFM-raad u beter vertegenwoordigen en informeren. We zien u graag op 9 maart a.s.!

Praktische informatie en aanmelding
Familiebijeenkomst 'Familie betrekken bij behandeling en herstel' van 19:30 - 22:15 uur (deur open: 19:15 uur). Voor familieleden en naastbetrokkenen van cliënten van GGZ Noord-Holland-Noord.

Locatie: GGZ Noord-Holland-Noord, Piet Ottstraat 2, 1741 NX in Schagen
Aanmelding: U kunt zich tot 29 februari 2016 aanmelden via www.ggz-nhn.nl/familiebijeenkomst.donderdag 10 maart

Keezen
HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De laatste keezavond is op 7 april.zaterdag 12 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De vierde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 30 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 12 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavonden zijn op 16 april en 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 16 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer zijn nog de volgende datums vastgelegd: 13 april en 11 mei, zelfde tijden en locatie.woensdag 16 maart

Zeilles op het Amstelmeer

WESTERLAND - Heeft u de Volvo Ocean Race 2015 gevolgd en wilt u ook leren zeilen? Bij WatersportVereniging Amstelmeer (WVA) kunt u leren zeilen in een open kielboot type Centauer. Deze boot en andere benodigdheden zoals een zwemvest worden beschikbaar gesteld door de WVA.De theorie voor beginners start vandaag met vijf lessen op woensdagavond in het clubhuis De Aak, De Haukes 2 te Westerland. Vanaf 26 april starten tien praktijklessen van twee uur waarin u zeilt op het Amstelmeer. Alle lessen worden gegeven door landelijk gecerificeerde CWO-zeilinstructeurs. De WVA is een bij het watersport verbond aangesloten vereniging.

Meer informatie en formulieren: www.wvamstelmeer.nl, 0223-632155 of opleidingenwva@gmail.com.vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking


zaterdag 19 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De vijfde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 35 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 19 maart
zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De laatste klaverjasavond is op 16 april.woensdag 23 maart

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in café De Kateleen, Nieuwstraat 26. De aanvang is 20:00 uur.

De hoofdprijs is € 115,-. (Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-).
Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,-.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie R. Beer 06-1017 0555.

De volgende bingo’s zijn op woensdag 13 april en 11 mei.zaterdag 26 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De zesde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 40 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zondag 27 maart

Kroonconcert EnAccord Strijkkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het EnAccord Strijkkwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het EnAccord Strijkkwartet bestaat uit Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

Het strijkkwartet bundelt in zijn spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet sleept het publiek mee door dynamische en expressieve vertolkingen van prachtige meesterwerken uit het strijkkwartgenre. Met oog voor details en de partituur, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie. Hun programma bevat klassiekers van Franz Schubert, Erwin Schulhoff en Ludwig van Beethoven.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.zaterdag 2 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De zevende wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 40 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zondag 3 april

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.donderdag 7 april

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 7 aprilKeezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.zaterdag 9 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De achtste wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 40 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.woensdag 13 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer is nog de volgende datum vastgelegd: 11 mei, zelfde tijden en locatie.woensdag 13 april


Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in café De Kateleen, Nieuwstraat 26. De aanvang is 20:00 uur.

De hoofdprijs is € 115,-. (Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-).
Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,-.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie R. Beer 06-1017 0555.

De volgende bingo is op woensdag 11 mei.vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.zaterdag 16 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De negende wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 45 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 16 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 23 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De laatste wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 50 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 23 april
zaterdag 30 april
donderdag 5 mei

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.zaterdag 7 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 11 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.zaterdag 21 mei
donderdag 2 juni

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
23-10-2019 En alweer is er een bushokje vernield
23-10-2019 I.v.m. Halloween niet parkeren alstublieft
23-10-2019 Stoffelijk overschot man aangetroffen in sloot Zuiderdijkweg Wieringermeer
23-10-2019 In Memoriam, Klaas Nan Veuger
23-10-2019 Joke de Visser voor derde keer clubkampioen Boel-Skik 92
22-10-2019 Het naambord is gelukkig bewaard gebleven
22-10-2019 Halloween in de Hippolytuskerk
22-10-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
22-10-2019 Gasloze woningen in Middenmeer
22-10-2019 Forse straf voor visserman na racistische uitlatingen
22-10-2019  Kob Kongpipop geeft seminar Muay Thai bij Sportcentrum Hippogym.
22-10-2019 Toeristenbelasting in 2020 verhoogd
22-10-2019 Onderhoud Oosterterpweg Wieringerwerf
22-10-2019 Zoek de verschillen, Herman Loer stond erbij en keek er naar
22-10-2019 Uitslag prijsvraag
21-10-2019 Spokentocht
21-10-2019 Eerste dag zwemvierdaagse trekt al 85 jeugdige zwemmers op eerste middag
21-10-2019 Woezel en Pip: onafscheidelijke konijnen
21-10-2019 Onderzoek naar de winkelbeleving
21-10-2019 Gerard Numeijer kreeg luisteraars aan de lippen
21-10-2019 Cursusworkshop reanimatie hond of kat
21-10-2019 Sloop Dentele school gestart, nu met video
20-10-2019 Vrijetijdssector werkt samen tegen krapte op arbeidsmarkt
20-10-2019 Pieter Kooy wint biljarttitel
20-10-2019 Wiron blijft in de winning mood
20-10-2019 Uitslagen
20-10-2019 Clubkampioenen Wironruiters gehuldigd
20-10-2019 Cursus Klein Vaarbewijs 1 en 2
20-10-2019 VOC wint verdiend, maar geflatteerd van VZV
20-10-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
(advertentie)
Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...