Mei, de maand van Thimbleberries quilts en workshops
Uitgegeven op 10-05-2015 om 20:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Quilt route door de winkelstraten van Hippolytushoef is geopend. Ruim zeventig belangstellenden woonden de opening bij om vervolgens de uit Amerika overgewaaide techniek, Thimbleberries quilts in de Doopsgezinde kerk aan de Vermaningsteeg en het overige werk in de meer dan dertig winkeletalages, te bewonderen. De cursisten van Jeannette Renooij hebben drie jaar aan deze ambachtelijke kunst collectie gewerkt, die te zien is tot en met 31 mei.

Om te ervaren hoe het is om te werken met stukjes vilt en andere stoffen bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan de workshop ‘Oppimpen van een rieten tas’ met gestoomde wol, knoopjes en blingbling. De eerste workshop, onder leiding van Alie Kool, is inmiddels gegeven. Alleen zondag 24 mei, van 14.00 tot 17.00 uur, is nog plaats. Deelnemen aan de workshop kost twintig euro, dit is inclusief materiaal en tas.



In de kerk is naast de tentoonstelling, die heel divers is qua inbreng en locatie, een winkeltje waar leuke pakketjes, boeken, wol, katoen en tijdschriften, verkrijgbaar zijn. De gemaakte groepsquilt zal worden verloot, de opbrengst komt ten goede aan Stichting Pink Ribbon. Deze stichting financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker.

De route begint bij de Doopsgezinde kerk en loopt via de Parklaan naar de Beltstraat in Hippolytushoef. De tentoonstelling in de kerk is in het weekend, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag eveneens geopend, van 13:00 tot 17:00 uur. Entree € 2,=. De route is tevens verkrijgbaar bij de Wereld Winkel, Hoofdstraat te Hippolytushoef.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever, Hoftraat begin Zeestraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...