Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 27-12-2014 om 18:29  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


dinsdag 13 januari

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 13 januari

Dynamic Tennis op Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - In samenwerking met Sportdorp Hippolytushoef introduceert badminton vereniging De Tegenpartij binnenkort Dynamic Tennis (vroeger ook wel Dutch Tennis genoemd) op Wieringen. Om met deze nog betrekkelijk jong sport kennis te maken wordt iedereen van harte uitgenodigd voor een Dynamic Tennis demonstratie om 14:00 uur in de sporthal aan de Belterlaan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Dynamic Tennis kan gespeeld worden door man / vrouw, jong / oud, kortom door iedereen. De inspanning en ontspanning verbonden aan het spelen van Dynamic Tennis zijn zelf te doseren. Iedereen die nog redelijk goed ter been is, kan Dynamic Tennis spelen.Wat is Dynamic Tennis eigenlijk?
Dynamic Tennis is een racketsport die het midden houdt tussen tennis en tafeltennis, waarbij de voordelen van beide sporten zijn gecombineerd en wordt voornamelijk als binnensport beoefend. Het spel is gemakkelijk aan te leren zonder langdurige oefening vooraf, zodat al vrij snel optimale speelvreugde aan het spel wordt beleefd. Het spel wordt gespeeld op een badmintonveld met een speciaal ontwikkelde ‘softbal’ en een licht racket met korte greep en groot blad. Belangrijk om te weten is dat het spel niet blessuregevoelig is. Daardoor is het bij uitstek een sport die geschikt is voor de oudere recreatieve speler die nog graag een balletje wil slaan en nog wat extra beweging zoekt.

Nieuwsgierig geworden?
Kom dan kijken naar deze in populariteit snelgroeiende sport om zodoende te ervaren of het iets voor u is. Op de demo-avond zullen een aantal dynamic tennissers uit Anna Paulowna aanwezig zijn die het spel demonstreren en u desgewenst tekst en uitleg kunnen geven. U mag, of alleen maar komen kijken, of ook het spelletje zelf komen proberen. Materiaal, zoals racket en ballen staan die avond voor dit doel ter beschikking. In het laatste geval is het verstandig om uw sportkleding mee te brengen (of aan te hebben) en er voor te zorgen dat u tennis of gelijkwaardig schoeisel aan hebt. Dit laatste om te voorkomen dat de vloer van de hal onnodig beschadigd wordt.

In navolging van de gratis demo-avond kunt u vanaf 20 januari 10 weken lang Dynamic Tennis spelen voor slechts €25,-. Dinsdags om 14:00 uur kunt u een balletje slaan in Sporthal Wieringen. Het materiaal, zoals de rackets en ballen, worden verzorgd tijdens deze reeks, zodat u eerst kunt kijken of u het leuk vindt.

Wilt u nadere informatie omtrent de plannen betreffende het Dynamic Tennis op Wieringen dan kunt u contact opnemen met Hans van 't Riet, 0227-595153; b.g.g. Ted Redeker 0227-592572.


woensdag 14 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er klaverjassen in café de Harmonie aan het Kerkplein 1.

De hele dag gezellig klaverjassen met mooie prijzen, een verloting en een heerlijke lunch voor € 17.00. Het begin om 10:00 uur.
Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan in de zaal.


woensdag 14 januari

Tuinvogeltelling opfrisavond

WIERINGERWERF - Natuurvereniging Wierhaven organiseert ter voorbereiding van de Nationale Tuinvogeltelling een 'Tuinvogel opfrisavond'. Op deze 2,5 uur durende avond wordt verteld over de in onze regio te verwachten tuinvogels per soort en iets over herkenning, geluid, gedrag en voedsel.

Ieder jaar organiseert Vogelbescherming Nederland in januari de Nationale Tuinvogeltelling. Doel van de telling is om landelijk inzicht te krijgen in het voorkomen van vogels in tuinen. Het leuke van deze telling is dat iedereen er aan mee kan doen, en dat vanuit de eigen warme huiskamer! Dit jaar zal de telling plaatsvinden op zaterdag 17 en zondag 18 januari. Deelnemen kan via www.tuinvogeltelling.nl.


Gaai (foto Peter Boltjes)

Maar hoe zien al die vogels er ook alweer uit en welke soorten kunt u verwachten? Om nog meer resultaat en plezier uit de tuinvogeltelling te halen organiseert Wierhaven deze opfrisavond in Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24b; aanvang 19:30 uur.
Kosten voor deelname bedragen € 5,- voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en €7,50 voor nietleden, inclusief een tuinvogelherkenningskaart.
Opgeven kan per e-mail: educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en e-mailadres.


Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 20 januari van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op woensdag 21 januari van 10.30-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 21 januari van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 15 januari van 10.00-12.00 uur.
Wieringerwerf, de Cultuurschuur op woensdag 21 januari van 10.00-12.00 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op werkdagen.


donderdag 15 januari
donderdag 15 januari

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


vrijdag 16 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 16 januari

The Crooner Classics Concert

VOLENDAM - Vanavond in De Stolpkerk, het Paradiso van Volendam, een bijzonder concert. Als ‘Young and Old Blue Eyes’, touren singer/songwriter/pianist Roon Staal en vocalist ‘puur zang’ Hans Bootsman, door het land.‘Popballads en jazz-standards’ ontmoeten elkaar o.a. in vertolkingen van Art Garfunkel, Sinatra, Chris de Burgh, Nat King Cole, Joe Cocker, Louis Armstrong, Sting, Aznavour en eigen werk van Staal. De zoetgevooisde- en de donkerbruine stem van respectievelijk Staal en Bootsman , kleuren wonderlijk bij elkaar in de tijdloze songs.
Volendam’s trots Martine Bond, verzorgt een gastoptreden met werk van haar nieuw album ‘Love, hate and fate’. Een rasartieste die onlangs hoge ogen gooide in ‘De beste singer&songwriters van Nederland’ en overduidelijk haar eigen koers vaart in de muziek.
Roon Staal tourde met Garfunkel in The States en maakte albums met Gilbert O’Sullivan. In Tommy, The Rockopera in Nederland maakte hij als Tommy naam in de musicalwereld en als Titus de zoon van Rembrandt in de gelijknamige musical van Joop van den Ende, in Carré.
Als ‘Singer of the Americain Songbook’, met ‘roots’ in Volendam, is Hans Bootsman als ‘The Boots’ actief in het jazz-circuit en is vocalist van The Big Swing Band.

De glühwein in De Stolpkerk aan het Burg.Kolfschotenplein 1, staat warm om 20:00 uur en het begint om 20:30 uur. Welkom! In ‘de herberg is voor iedereen plaats’ op reservering via 0627358930.


vrijdag 16 januari

Bosuilenexcursie

SCHOORL - Luister en huiver bij de nachtelijke roep van de bosuil in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Wandel mee met de bosuilengids.

Tijdens een korte inleiding vertelt de gids wat over het leefgebied en de leefwijze van de bosuil en andere hier voorkomende uilen. Daarna ga je naar buiten voor een wandeling en probeert de gids de uilen te roepen. Met een beetje geluk laten de uilen zich horen en ook zelfs zien. Het weer speelt hierbij een belangrijke rol. De excursie start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Het duurt ongeveer 2 uur. Kosten zijn € 7,50 p.p. Vooraf aanmelden is noodzakelijk aan de balie van het buitencentrum of op telefoonnummer 072-509 3352.

Wandelen in het duister

SCHOORL - Het donkere jaargetijde breekt weer aan. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven.

Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Vooraf aanmelden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, telefoon 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Na 19:00 uur gratis parkeren.


zaterdag 17 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 17 januari

Rommelmarkt


HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt in de voormalige school De Marske aan de Irisstraat 2. De opbrengst wordt 100% voor Roemenië gebruikt.

Als u nieuwsgierig bent óf u wilt komen grasduinen tussen de leuke spulletjes, kom dan gerust. Er is een gezellige bar voor koffie en thee.

De najaarsmarkt is van 10:00 tot 16:00 uur.
Kom als het even kan op de fiets. Er is namelijk niet zo veel parkeerplek. De buurt zal het erg waarderen wanneer zij geen overlast hebben.


zaterdag 17 januari

Nieuwjaarsbrunch PvdA Hollands Kroon

HARINGHUIZEN - PvdA Hollands Kroon organiseert een nieuwjaarsbrunch. Het begint om 11:00 uur in het dorpshuis in Haringhuizen.

Daarvoor prikt de PvdA afval langs de bermen tussen Moerbeek en Haringhuizen. Tijdens de nieuwjaarsbrunch toost de PvdA op veel sociale vooruitgang in 2015.


zaterdag 17 januari
zaterdag 17 januari

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organisseert om 20:00 uureen keinavond in clubgebouw Luttershoek bij de speeltuin.

De avond duurt tot 23:30 uur en er worden 8 rondjes gespeeld. Kaartjes kosten 1 euro per stuk. Er zijn vleesprijzen van slagerij Broersen uit 't Veld voor de verloting na afloop. De Lutters vragen deelnemers om zoveel mogelijk de auto thuis te laten i.v.m. een tekort aan parkeergelegenheid.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 18 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. G. Toes uit Berkhout in de Ankerkerk.


zondag 18 januari

Filmmiddag

STROE - Het Wieringer eilandmuseum Jan Lont aan de Stroërweg 39 organiseert een filmmiddag. Er wordt een aantal films vertoond over het mooie eiland Wieringen. De aanvang van deze filmmiddag is 14:00 uur.

Voor de pauze kunt u genieten van de film Als Wieringen blijft zoals het is. In 1968 is Jan Wolkers een week op Wieringen geweest en naar aanleiding daarvan is deze film opgenomen.
Hij vertelt op zijn eigen specifieke manier over de schoonheid van het mooie eiland Wieringen
en laat de mooiste plekjes zien.
Na de pauze kunt u genieten van de film Gezicht naar zee. Deze film laat zien hoe er in het verleden werd gevist op de zeilen met de Wieringer aken.
Als de tijd het toe laat worden er eventueel nog andere films gedraaid.De toegangsprijs is € 5.00 voor niet leden en € 2,50 voor leden.
De opbrengst van deze middag zal worden gebruikt voor de vervanging van het rieten dak van de museum boerderij.


zondag 18 januari

Feest van de laatste oliebol

ANNA PAULOWNA - De eerste warmgebakken oliebollen en glazen huisgestookte glühwein staan om 14:00 uur klaar in de Keesschuur, Middenweg 9 b. Als vanouds vieren de trouwe bezoekers en de bemanning van de Keesschuur dit “feest van de laatste oliebol”.

De jonge generatie “Keesschuurvrijwilligers”, Daan en Esmeralda zullen onder leiding van chef-kokkin Riek van Esch, zorgen voor de lekkerste oliebollen van het noordelijke halfrond.
Gastvrouw Elly Doolaard stookt glühwein”volgens het recept van haar moeder !De muzikale invulling voor deze middag is in handen van “Scheepsfolk”.
Scheepsfolk is een maritieme folkband met een eigen geluid.
Er wordt regelmatig opgetreden tijdens folkfestivals en nautische evenementen in vele landen.
De enthousiaste bemanning, vier in totaal, begeleidt zichzelf met gitaar, banjo, accordeon,
trekzak, mondharmonica, cajon, mandoline, kazoo, wasbord en contrabas.
De groep schrijft ook eigen muziek.
Muzikale invloeden zijn er uit heel Europa en ook Cajun, Americana en skiffle invloeden zijn te beluisteren, maar bovenal heeft Scheepsfolk een geheel eigen geluid.
Scheepsfolk zingt pakkende Engelse, Nederlandse en Franse seasongs en gevoelige ballads.
Maar ook instrumentale nummers zoals opzwepende scottishes of zwierende polka’s zijn te beluisteren.
En.…altijd blijft je de smaak van zoute folk proeven!!
Scheepsfolk bestaat uit: Jan en Catharina Buijs, Philip Bos en Remco Heemskerk

De toegang is vrij. Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op loopafstand.


zondag 18 januariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. Indien gewenst is het krijgen van een instructie mogelijk. Dit jaar wordt er een nieuw spel georganiseerd, het zogenaamde 'vijfbal'. Zo kan men spelenderwijs de biljartsport leren.

De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.


zondag 18 januari

Excursie in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Tijdens een tocht door de Schoorlse Duinen vertelt de gids van Staatsbosbeheer wat een boswachter allemaal doet.

De natuur in de Schoorlse Duinen is prachtig in het najaar. Dat laat de gids je tijdens een excursie zien en hij vertelt over de Schoorlse Duinen. Maar wat doet de boswachter allemaal voor werkzaamheden? Dat kom je aan de weet doordat je hem onderweg helpt met allerlei klussen zoals boom- en watermeting, je ontdekt het verschil tussen kalkarm en kalkrijk zand en nog veel meer. Leuk voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar! Aan het einde van de wandeling ontvang je een diploma en mag je jezelf hulpboswachter noemen! De excursie is om 14:00 uur. De wandeling duurt 1,5-2 uur en de deelname is € 6.00 per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52. Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.

Openingstijden: Buitencentrum Schoorlse Duinen is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.


zondag 18 januari

Winter Sunday

’t VELD - Vandaag is er een nieuwe editie van Winter Sunday's bij De Vriendschap. De formatie Gone by Tomorrow zal de muziek verzorgen.

Ook deze editie staat er weer wat lekkers op het menu. Vanaf 16:00 uur is iedereen van harte welkom. Wil je deelnemen aan het eten? Dan graag even reserveren via 0226-421252 of info@vriendschap-tveld.nl. De entree is gratis.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 18 januari

Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een afwisselende avond met verschillende muziekstijlen, zowel wereldmuziek als klassiek. Marjolein bespeelt dwarsfluit, blokfluit, tinwhistle, low whistle en wat nog meer tevoorschijn komt.
Martin soleert en begeleidt aan de vleugel en op het fraaie Knipscheerorgel in het Winkeler kerkje.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


maandag 19 januari

Openbare fractievergadering LADA

WIERINGERWERF - LADA houdt een openbare fractievergadering in de Cultuurschuur, Loggersplein 1; aanvang 20:00 uur.

Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Ook wordt de agenda van de raadsvergadering van 29 januari behandeld. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06-25311671 of fractielada@gmail.com.


vrijdag 23 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 februari v 20 maart
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 23 januari

Bosuilenexcursie

SCHOORL - Luister en huiver bij de nachtelijke roep van de bosuil in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Wandel mee met de bosuilengids.

Tijdens een korte inleiding vertelt de gids wat over het leefgebied en de leefwijze van de bosuil en andere hier voorkomende uilen. Daarna ga je naar buiten voor een wandeling en probeert de gids de uilen te roepen. Met een beetje geluk laten de uilen zich horen en ook zelfs zien. Het weer speelt hierbij een belangrijke rol. De excursie start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Het duurt ongeveer 2 uur. Kosten zijn € 7,50 p.p. Vooraf aanmelden is noodzakelijk aan de balie van het buitencentrum of op telefoonnummer 072-509 3352.

Wandelen in het duister

SCHOORL - Het donkere jaargetijde breekt weer aan. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven.

Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Vooraf aanmelden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, telefoon 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Na 19:00 uur gratis parkeren.


zaterdag 24 en zondag 25 januari

Open Keuken

HIPPOLYTUSHOEF - Een keuken die eindelijk helemaal aansluit bij alle persoonlijke wensen, wat voor soort kok iemand ook is. Vanaf eind deze maand biedt Kroonkeukens met haar nieuwe vestiging in Hippolytushoef iedereen die mogelijkheid. Om deze start een feestelijk tintje te geven houdt Kroonkeukens Open Keuken en kan iedereen een kijkje nemen in de nieuwe showroom.

Koks kiezen voor Kroonkeukens. Want Kroonkeukens biedt flexibiliteit en levert betaalbare kwaliteit waarbij de wensen van de klant altijd voorop staan. Van leveren en monteren van een nieuwe keuken tot renoveren en moderniseren van uw huidige keuken. Van gedegen advies tot vervangen en installeren van nieuwe keukenapparatuur. Bij Kroonkeukens kan het allemaal. Daarnaast kunnen klanten eindelijk een keuken kiezen in elke denkbare kleur. Met name dit laatste is opmerkelijk, want niet alle keukenaanbieders geven deze mogelijkheid. Kroonkeukens is leverancier van onder meer het keukenmerk Schröder Küchen. Dit merk staat niet alleen bekend om de spreekwoordelijk Duitse degelijkheid, maar ook om het kunnen leveren van keukens in letterlijk iedere kleur.

Open Keuken
Een kijkje komen nemen in de keuken? Dat kan tijdens de ‘Open Keuken’ in de nieuwe intieme showroom van Kroonkeukens De showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Open Keuken zal de bekende Wieringer chefkok Ed Bontekoning van Mieke’s Eten en Drinken iedereen ‘s middags voorzien van een lekker hapje uit de demokeuken.

Tijdens de Open Keuken worden tevens de winnaars van de ontwerpwedstrijd, waarbij iedereen zijn of haar ideale keuken kan ontwerpen, bekend gemaakt.

Foto: In de showroom van Kroonkeukens aan De Wieken 2 in Hippolytushoef wordt hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben voor de Open Keuken (foto PR)


zondag 25 januari

Kerkdienst
HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. S. Lamsma uit Schoorl in de Hippolytuskerk.


zondag 25 januari
zondag 25 januari

Kroonconcert FluitHarp Duo

HIPPOLYTUSHOEF - Het FluitHarp Duo geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het FluitHarp Duo bestaat uit Vera Kool - harp en Egbert Jan Louwerse - fluit.Twee hedendaagse jonge musici in een klassieke combinatie, bekend in Nederland en Frankrijk. Hun spel werd met groot enthousiasme en complimenten ontvangen. Ze verrassen hun publiek met spannende programma's met een originele combinatie van werken. Deze dag: Franse en Nederlandse meesters met composities van o.a. Gabriel Fauré, Jacques Ibert, Maurice Ravel, Camille Saint Saëns en Marius Flothuis.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


maandag 26 januari

Cursus reanimatie en AED

HOORN - Vanavond om 18:50 uur start een nieuwe cursus reanimatie en AED in het Westfriesgasthuis.

Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Bel dan 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname


woensdag 28 januari

Cursus reanimatie

WESTERLAND - Het Rode Kruis geeft een cursus reanimatie aed in Westerland. De cursus wordt op Westerlanderweg 61gegeven volgens het Rode Kruis en na afloop ontvangen deelnemers een rode kruis certificaat.

Er is ruimte voor 6 personen. De avond duurt van 19:00 uur tot ± 21:30 uur. Deelname kost € 37,50, inclusief lesmateriaal.
Inschrijven kan via http://shop.rodekruis.nl/cursus-reanimatie-en-aed of via info@instructieopmaat.nl.


vrijdag 30 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


zondag 1 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 1 februari

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


dinsdag 3 februari
donderdag 5 februari

Spreekuur voor Mantelzorgers

HOLLANDS KROON - Het Mantelzorgcentrum organiseert van 10:00 tot 12:00 uur een spreekuur voor Mantelzorgers door de mantelzorgmakelaar.

De wirwar van regels, instanties en tegemoetkomingen is voor veel Mantelzorgers vaak niet te overzien. Voor al deze Mantelzorgers organiseert het Mantelzorgcentrum een spreekuur voor Mantelzorgers.
Mantelzorg makelaar Monique Post is aanwezig om vragen direct te beantwoorden en te helpen bij het invullen van formulieren.
Inzet van de Mantelzorgmakelaar is voor Mantelzorgers uit de gemeente Hollands Kroon gratis.

Als u gebruik wilt maken van het spreekuur mail naar mweel@mantelzorgcentrum.nl
of bel 0223-747009. U wordt dan ingepland voor deze ochtend.


vrijdag 6 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
20 maart v = verloting


vrijdag 6 en zaterdag 7 februari

Toneelvereniging Lely speelt Hulde

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely speelt Hulde, een filosofisch blijspel van Bernard Slade. De voorstelling is om 20:00 uur in het kerkje van Slootdorp.

Hulde

Het stuk Hulde is een filosofisch blijspel dat gaat over een vader, Rik, die nooit volwassen is geworden en zijn zoon Jos die zich nooit als een kind heeft kunnen gedragen. Rik heeft zijn talenten, zijn geld, zijn vrouwen en de relatie met zijn zoon verwaarloosd en verloren. Zijn natuurlijke charme maakt dat iedereen van hem houdt en hem zijn fouten vergeeft. De wereld is zijn podium, hij is nooit bijzonder succesvol in zijn werk, maar wel bijzonder talentvol in het maken van vrienden. Door gezondheidsredenen trekken vader en zoon, in misschien wel hun laatste zomer samen, naar elkaar toe en terwijl zij worstelen met hun onderlinge verhoudingenmaken vrienden van Rik de balans op. Op een komische manier maakt u kennis met Sandra, een fotomodel, Heleen, een ex-prostitué, Rik’s arts en goede vriendin: dr. Peeters, de ex-vrouw van Rik: Maartje en de manager, vriend en rechterhand van Rik: Lou. Zijn vrienden en geliefden gunnen hem een staande ovatie en zorgen ervoor dat het stuk op een prachtige manier tot een einde komt met een huldebetoon aan Rik Tempelier. Hulde staat onder regie van Hans Klein uit Oudorp, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.


Hans Klein met de cast, souffleuse en technische ploeg van TV Lely

Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912, à € 10,00, donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,00.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebook pagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl.


zaterdag 7 februari

Tulpenexcursie

SLOOTDORP - Kwekerij Siem Munster opent de deuren voor een tulpenexcursie. Evenals voorgaande jaren neemt tuindersvrouw Sandra Munster haar gasten mee voor een kijkje in de kassen, waar dagelijks 60.000 tot 100.000 tulpen worden klaargemaakt voor de bloemenveiling.

Met de Tulpenexcursie bieden Siem en Sandra Munster (internationale) gasten de mogelijkheid tulpen te kijken in hun kas en op het veld. Vandaag kunnen belangstellenden na reservering vooraf van 10:30 tot 12:00 uur mee op excursie.
Kwekerij Siem Munster bevindt zich in de Kop van Noord Holland, direct naast de snelweg A7. Meer informatie over de Tulpenexcursie is te vinden op www.tulpenexcursie.nl of telefonisch via 0227-604655 / 06-54325008.


zaterdag 7 en zondag 9 februari
zondag 8 februari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. C. Mataheru uit Hoorn in de Ankerkerk.


vrijdag 13 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 14 februari

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 14 maart, 11 april en 9 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 14 februari

Toneelvereniging Lely speelt Hulde

WIERINGERWERF - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp speelt Hulde, een filosofisch blijspel van Bernard Slade. De voorstelling is om 20:00 uur in de Cultuurschuur.

Hulde

Het stuk Hulde is een filosofisch blijspel dat gaat over een vader, Rik, die nooit volwassen is geworden en zijn zoon Jos die zich nooit als een kind heeft kunnen gedragen. Rik heeft zijn talenten, zijn geld, zijn vrouwen en de relatie met zijn zoon verwaarloosd en verloren. Zijn natuurlijke charme maakt dat iedereen van hem houdt en hem zijn fouten vergeeft. De wereld is zijn podium, hij is nooit bijzonder succesvol in zijn werk, maar wel bijzonder talentvol in het maken van vrienden. Door gezondheidsredenen trekken vader en zoon, in misschien wel hun laatste zomer samen, naar elkaar toe en terwijl zij worstelen met hun onderlinge verhoudingenmaken vrienden van Rik de balans op. Op een komische manier maakt u kennis met Sandra, een fotomodel, Heleen, een ex-prostitué, Rik’s arts en goede vriendin: dr. Peeters, de ex-vrouw van Rik: Maartje en de manager, vriend en rechterhand van Rik: Lou. Zijn vrienden en geliefden gunnen hem een staande ovatie en zorgen ervoor dat het stuk op een prachtige manier tot een einde komt met een huldebetoon aan Rik Tempelier. Hulde staat onder regie van Hans Klein uit Oudorp, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.


Hans Klein met de cast, souffleuse en technische ploeg van TV Lely

Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912, à € 10,00, donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,00.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebook pagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl.


zondag 15 februari

Etnosaraj

WINKEL - Etnosaraj geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Etnosaraj is een viermansformatie op accordeon, gitaar, contrabas en verschillende percussie-instrumenten verzorgt een avond met muziek van de Balkan, hun land van herkomst.
In hun muziek klinkt expressiviteit, melancholie, smart en vreugde door.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


woensdag 18 februari

Cursus reanimatie

WESTERLAND - Het Rode Kruis geeft een cursus reanimatie aed in Westerland. De cursus wordt op Westerlanderweg 61gegeven volgens het Rode Kruis en na afloop ontvangen deelnemers een rode kruis certificaat.

Er is ruimte voor 6 personen. De avond duurt van 19:00 uur tot ± 21:30 uur. Deelname kost € 37,50, inclusief lesmateriaal.
Inschrijven kan via http://shop.rodekruis.nl/cursus-reanimatie-en-aed of via info@instructieopmaat.nl.


vrijdag 20 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 maart v 3 april v
20 maart 17 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 21 februari

Rommelmarkt


HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt in de voormalige school De Marske aan de Irisstraat 2. De opbrengst wordt 100% voor Roemenië gebruikt.

Als u nieuwsgierig bent óf u wilt komen grasduinen tussen de leuke spulletjes, kom dan gerust. Er is een gezellige bar voor koffie en thee.

De najaarsmarkt is van 10:00 tot 16:00 uur.
Kom als het even kan op de fiets. Er is namelijk niet zo veel parkeerplek. De buurt zal het erg waarderen wanneer zij geen overlast hebben.


zaterdag 21 februari

zondag 22 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.

zondag 22 februari

Kroonconcert Ensemble Rood Hout

HIPPOLYTUSHOEF - Het Ensemble Rood Hout geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Ensemble Rood Hout bestaat uit Nienke van der Meulen - hobo, Gerben Budding - klavecimbel en Linde Schinkel - sopraan.
Getalenteerde muzikanten, een aantal barokhobo's, zang en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten wwaruit rood Hout bestaat. Het barokensemble werd opgericht in 2008 en speelde o.a. op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Deze middag: " Women in distress": muziek en teksten over vrouwen die rouwen, of een verloren liefde bezingen. Met de mooiste composities over dit onderwerp van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Henri Purcell.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 28 februari

Tulpenexcursie

SLOOTDORP - Kwekerij Siem Munster opent de deuren voor een tulpenexcursie. Evenals voorgaande jaren neemt tuindersvrouw Sandra Munster haar gasten mee voor een kijkje in de kassen, waar dagelijks 60.000 tot 100.000 tulpen worden klaargemaakt voor de bloemenveiling.

Met de Tulpenexcursie bieden Siem en Sandra Munster (internationale) gasten de mogelijkheid tulpen te kijken in hun kas en op het veld. Vandaag kunnen belangstellenden na reservering vooraf van 10:30 tot 12:00 uur mee op excursie.
Kwekerij Siem Munster bevindt zich in de Kop van Noord Holland, direct naast de snelweg A7. Meer informatie over de Tulpenexcursie is te vinden op www.tulpenexcursie.nl of telefonisch via 0227-604655 / 06-54325008.


zondag 1 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 maart 17 april prijsuitreiking
3 april v v = verloting


zondag 8 maart
vrijdag 13 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 14 maart

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 11 april en 9 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 15 maart
Botania Strijkkwartet

WINKEL - Het Botania Strijkkwartet geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een alternatief voor Bachs Matthäus Passion in de dagen voor Pasen. Haydns Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze wordt gespeeld in een versie voor strijkkwartet.
Radio 4-presentator Frits Bloemink geeft met zijn toelichting en voordracht een bijzondere dimensie aan dit concert.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier zonder pauze.

Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.
vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
3 april v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zaterdag 21 maart

Rommelmarkt


HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt in de voormalige school De Marske aan de Irisstraat 2. De opbrengst wordt 100% voor Roemenië gebruikt.

Als u nieuwsgierig bent óf u wilt komen grasduinen tussen de leuke spulletjes, kom dan gerust. Er is een gezellige bar voor koffie en thee.

De najaarsmarkt is van 10:00 tot 16:00 uur.
Kom als het even kan op de fiets. Er is namelijk niet zo veel parkeerplek. De buurt zal het erg waarderen wanneer zij geen overlast hebben.


zaterdag 21 maart
zondag 22 maart

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 22 maart

Kroonconcert Eke Simons

HIPPOLYTUSHOEF - Eke Simons (piano) geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.Deze jonge pianiste treedt op in grote zalen in heel Nederland, en ze is regelmatig te gast in Zweden. We kennen haar ook uit het Tv-programma " De tiende van Tijl". Talent en techniek komen in haar spel als vanzelfsprekend samen. Naast een toegankelijk werk van de Zweed Kurt Wiklander speelt zij ook bekende klassiekers als de Fantasie van Robert Schumann, Consolation van Franz Schubert en muziek van Edward Grieg.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasdrive van het seizoen is op vrijdag 17 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


zondag 5 april

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


vrijdag 10 april

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 11 april

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavond is op 9 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 17 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie.

Vanavond is de laatste klaverjasdrive van het seizoen. Ook worden de prijzen uitgereikt.


zondag 19 april

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.
Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


zaterdag 25 april
zondag 26 april

John O’Dreams met Danny Guinan

WINKEL - John O’Dreams en Danny Guinan geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een Iers programma met de titel Irish Ways and Irish Laws. John Flierman speelt gitaar, Ed Veltrop de keyboards en Danny Guinan speelt gitaar en zingt.
Dit trio maakt met hun muziek duidelijk dat achter het Ierland van pubs, pints and paddies bloedstollende verhalen uit het echte Ierse leven schuilgaan.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


zondag 3 mei

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zaterdag 9 mei

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 7 juni

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 11 oktober

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.
Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Wieringer historie:
Kotter op het strand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...