Verzet tegen transformatorstation nog niet opgegeven
Uitgegeven op 12-02-2014 om 14:29  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Het zijn buitengewoon spannende tijden voor de bewoners van t Veld en buurtschap De Weel. Wordt hun landelijke leefomgeving voor altijd onomkeerbaar verpest door een transformatorstation vastgeplakt aan de lintbebouwing van t Veld? Moeten zij vrezen voor de vele nadelige gevolgen?

Is het tij nog te keren? Als het aan de bewoners van t Veld en De Weel ligt wel! De bewoners zijn strijdbaar; er kwamen bij werkgroep Houd de dorpen groen circa 850 zienswijzen (zie bijgaande foto's) binnen tegen de ontwerp vergunning die nu ter inzage ligt.


Maar liefst 850 zienswijzen gaan vrijdag naar het gemeentehuis

De bewoners vragen het college om niet te kiezen voor de meest comfortabele uitgangspositie van TenneT/Liander, maar om op te komen voor de belangen van de burgers. Dat wil zeggen te kiezen voor de minst schadelijke oplossing. Dat is beslist niet locatie 4 bij t Veld/De Weel, zoals overduidelijk blijkt uit de rapporten van Arcadis, prof.dr. Roel in t Veld, Reitsma Stedebouw, de eigen conclusies van TenneT/Liander en de Niedorpse motie. De Niedorpse motie sloot locatie 4 uit, omdat dit niet in het belang is van een goede ruimtelijke ordening.
De terugkeer naar locatie 4 is dan ook voor de bewoners onbegrijpelijk en onacceptabel.
Als het gemeentebestuur weigert te luisteren naar de bewoners, zal de werkgroep niet aarzelen om bij de rechter in beroep te gaan.

De werkgroep Houd de dorpen groen zal vrijdagochtend 14 februari a.s. de zienswijzen afgeven op het gemeentehuis in Anna Paulowna.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Tours presentatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...