Tonegido dames wint eerste zaalwedstrijd overtuigend
Uitgegeven op 27-10-2013 om 18:57  |  link  |  bewaar  |  print

NOORD SCHARWOUDE - Tonegido begon aan de uitwedstrijd tege Lacom ’91 met aanvulling van 2 dames uit het tweede team. Nadat Karin van Hoesel 1-0 had gezorgd, kwam ze ongelukkig ten val en kon zij gelijk niet meer verder spelen. Tonegido wist desondanks de wedstrijd met ruime cijfers te winne, 22-8.

Krin van Hoesel brak, naar later bleek, haar pols door de val. En dit betekende gelijk een domper voor Tonegido. Wat dan ook eerste 10 minuten ook de zien was in het spel van Tonegido. De concentratie was gelijk een stuk minder en het was aan de keeper van Tonegido te danken dat in deze periode Lacom het net niet wist te vinden. Na tien minuten hervond Tonegido zichzelf en met snel uit gevoerde aanvallen wisten zij de verdediging van Lacom uiteen te spelen 5-1. Lacom score bij deze stand 2-5. Tonegido ging goed door en via 8-3 kwam de rust met 13-3 in voordeel van Tonegido.

In de rust bleek nog eens de ernst van de blessure van Karin, en dat ze echt niet meer kon spelen
En dat was weer te merken bij het begin van de tweede helft. Lacom scoorde gelijk twee keer achter elkaar 5-13Tonegido had niet meer de kracht van de eerste helft en had ook meer moeite om het net van Lacom te vinden. Echter de voorsprong was echter groot genoeg om niet meer in gevaar te komen. In het vervolg van de tweede helft werd het spelbeeld er niet beter op, mede door de gladde bal door zweethanden waar beide teams last van hadden. Tonegido scoorde in de tweede helft nog negen keer, waar Lacom in totaal vijf doelpunten maakte in tweede helft.
Eindstand 22-8 in voordeel van Tonegido.
Na afloop blijdschap bij Tonegido met deze overwinning maar de domper, dat zij Karin van Hoesel lange tijd moeten missen.