Tonegido wint de topper van St.George
Uitgegeven op 29-09-2013 om 18:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na het zure verlies van verleden week hadden de dames de opdracht om voor de overwinning te gaan wilden zij niet verder achterop raken bij het nog ongeslagen St.George. De dames slaagden in die missie en wonnen met 16-12.

Het begin was voor St George die twee keer op voor sprong kwam, waar Tonegido gelijk weer op antwoordde 2-2. Bij deze stand nam Tonegido het heft in handen. Mede gesteund door de goede verdediging en goede ingestuurde aanvallen en een geweldige portie vechtlust werd er een 5-2 opgebouwd. Bij deze stand verviel Tonegido echter weer in haar oude fout door niet de tijd te nemen voor haar aanvallen en te snel te schieten uit stilstand. Dit gaf St George de kans om terug te komen in de wedstrijd en de stand weer gelijk te trekken 6-6. Bij deze stand hervond Tonegido zich weer en door goed uitgespeelde aanvallen de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en uit te lopen naar een 10-6 voorsprong bij de rust.
Na de rust het zelfde spelbeeld waar St. George weer als eerste een doelpunt maakte 11-7.
Het spel van Tonegido was echter niet zo rustig meer als in de eerste helft. Er werden wat meer persoonlijke foutjes gemaakt, waardoor St George bij kon blijven. De tegenstander kon door de goede Tonegido verdediging echter niet dichterbij komen. Tot 12-8 bleef het verschil 4 doelpunten. In de verdere fase van de wedstrijd wist Tonegide nog 6 keer te scoren naar een stand van 16-10.
Het slotakkoord was voor St George met 2 doelpunten; eindstand 16-12.
Door deze winst is Tonegido weer op gelijk hoogte met St George gekomen na deze zeer sportieve en goede handbalwedstrijd van beide kanten.

Doelpuntenmakers: Myrte Kuut 3x, Desiree Wagenaar 3x, Vera Stobelaar 2x, Mandy Kaan 2x, Karin van Hoesel 2x, Marissa Slaghekke 1x, Brenda Schrier 1x, Jente de Krijger 1x en Nienke Vink 1x