Wiron wint simpel van Sint Boys
Uitgegeven op 22-09-2013 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron ondervond weinig tegenstand van Sint Boys uit Sint Maarten. De thuisclub maakte in beide helften twee doelpunten en won met 4-0. Gezien het aantal kansen had overwinning veel groter kunnen en moeten uitvallen.

Wiron was veel sterker dan Sint Boys. De bezoekers kwamen sporadisch in de buurt van het strafschopgebied van Wiron en konden aanvallend geen vuist maken. Wiron strooide met goede aanvallen en schiep zich veel kansen. Al na tien minuten viel het eerste doelpunt. Sebas de Jong gaf uit een snelle doorbraak op rechts een voorzet op maat. Stefan Veldhuis stond op de goede plaats en kopte raak, 1-0. Tien minuten later stond er 2-0 op het scorebord. Dit maal was Richard Hegeman vanuit een hoekschop doeltreffend, opnieuw met het hoofd. De thuisclub had al voor de theepauze op een onoverbrugbare voorsprong kunnen staan, ware het niet dat de voorhoede uit de vele kansen te weinig rendement haalde. De trekker werd niet overgehaald of paal of doelman voorkwamen uitbouw van de score.
De tweede helft verschilde nauwelijks van de eerste. Wiron bleef het doel van Sint Boys bestoken. Toch duurde het tot de 67e minuut voordat het derde doelpunt werd gescoord. Sebas de Jong rukte op links op richting doel. Er was niemand in de buurt om de bal aan af te spelen, dus besloot hij zelf door te gaan. Met succes, hij omspeelde de verdediging en passeerde de doelman, 3-0. Tien minuten voor het einde bepaalde Dennis de Visser met een droge knal de eindstand op 4-0 .