Wieringer postduiven hebben de wind in de staart
Uitgegeven op 16-06-2013 om 10:09  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Donderdag avond was het al weer inkorven voor de derde midfond vlucht van dit seizoen vanaf het Noord Franse Nanteuil le Handouin ca 450 km van Wieringen. In totaal korfden 11 Wieringer liefhebbers 84 wedstrijd duiven in. Alexander de Groote & Zn klokte de snelste duif.

Het lage aantal duiven heeft zeker te maken met de zware vluchten, die de duiven reeds achter de rug hebben. Sommige duiven hebben een week rust van de baas gekregen. Ook zijn er al verschillende liefhebbers al bezig met de lange fondvluchten op plaatsen als Pau en St. Vincent. Ja dat is heel wat anders want de afstanden die deze duiven af moeten leggen zijn ruim boven de 1000 km. Een aparte discipline binnen de duivensport die vraagt om uitzonderlijke duiven. Wouter Jorna en Dick Letter zijn van die top specialisten. Vorige week klokte Dick Letter nog een goede duif terwijl Wouter Jorna deze week uithaalde met een zeer vroege duif op de wedvlucht vanaf Pau. Gelukkig had hij de wekker gezet want zijn duif arriveerde heel vroeg zaterdagmorgen.

In ieder geval, de vooruitzichten voor dit weekeinde waren een stuk gunstiger dan voorgaande weken, althans de duiven zouden de wind flink in de staart krijgen. Het enige lastige bij een harde wind is het landen bij thuiskomst. Ook moeten de duiven opletten met de hoge snelheden een ongeluk is dan snel gemaakt.
Zaterdagmorgen werden de duiven om pas 10.00 uur in vrijheid gesteld. Met inderdaad een stevige zuidwesten wind spoedde de postduiven huiswaarts. De verwachting was dat de oostelijke liefhebbers iets voordeel zouden hebben tegenover de westelijke liefhebbers. De zuidwesten wind drukt de duiven dan precies die hoek in. Maar uiteindelijk was de westelijk gelegen liefhebber Alexander de Groote & Zn die de snelste duif van het concours klokte. Om 14.25 uur drukte zijn duivin met ringnummer 067 haar chipring op de antenne. Op gepaste afstand klokte Simon Boersen zijn 985 om 14.32 uur goed voor de tweede duif van het concours. Het podium werd gecompleteerd door Jaap Engel hij klokte zijn snelste duif om 14.31 uur. Opmerkelijk deze week de mooie prestatie van de Ouwe Blauwe van Jaap Engel. Met een respectabele leeftijd van maar liefst 8 jaar perste de Ouwe Blauwe er toch nog een snelheid van bijna 100 km per uur uit. Simon Boersen deed uiteindelijk de deur dicht door de laatste prijsduif om 14.50 uur te klokken.

Foto : Alexander de Groote & Zn met wederom een nieuwe kampioen

Verdere voorlopige uitslag:
Alexander de Groote & Zn   1,4,6,1,14,17,23,27
Simon Boersen 2,8,24,28
Jaap Engel 3,12,15,16,18,21
Fam. Spier 5,19
Nandor Hartog 7,22
Henk Tigchelaar 9
Kees Stoepker 11,20,25,26
Jaap Jorna 13
In de club werden de ereprijzen verdeeld en werd de vlucht nog even geŽvalueerd. De vlucht had een regelmatig en goed verloop. Veel verschillende liefhebbers in de top 10 en een ieder die zou denken de 13e duif ongeluk zou brengen had het mis. Jaap Jorna kon huiswaarts met een 13e prijs en twee jonge duiven van de Vitesse kampioen van de club. Donderdag gaan we al weer voor de derde dagfond vlucht vanaf het Franse Bourges.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Visser Sport en Schoenmode - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...