Jacht in problemen door harde wind
Uitgegeven op 12-06-2013 om 20:48  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER De vrij plotseling opgestoken harde wind bracht woensdagmiddag op het IJsselmeer een zeiljacht in problemen voor de kust van de Wieringermeer. De melding kwam om tien voor half zes.

Op het zeven meter lange zeiljacht Eos waren problemen ontstaan met de fok. De alleen zeilende Duitse schipper slaagde er niet in, bij windkracht 6 uit het zuidzuidwesten, deze omlaag te krijgen. Vanaf het in de buurt varende zeiljacht Vela werd het Kustwachtcentrum in Den Helder (KWC) gewaarschuwd. De Vela bleef bij de Eos in de buurt, maar het weer was te slecht om iemand over te kunnen zetten en de Duitse man te helpen.


(foto: Johan Reitsma/KNRM Den Oever)

Het KWC alarmeerde direct het KNRM-station Den Oever. Daar waren op dat moment al twee bemanningsleden in het boothuis, dus kon de reddingboot Johanna Margareta meteen in gereedheid worden gebracht. Er kwamen snel nog twee vrijwilligers bij en zo kon er worden uitgevaren naar de op anderhalve mijn van het boothuis gelegen Eos.
Ter plaatse werden twee bemanningsleden overgezet en met moeite kregen ze het zeil naar beneden. Daarna werd de Eos richting de Wieringermeerdijk gesleept, waar de zeegang veel rustiger was. Vlak bij de dijk is aan boord van de Eos alles gecontroleerd en daarna kon de sleep los worden gegooid.
Daarmee kwam een einde aan de elfde actie van het KNRM-station Den Oever in 2013.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Botsauto eind jaren vijftig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...