Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 02-06-2013 om 20:14  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


woensdag 12 juni

Fractievergadering PvdA

ANNA PAULOWNA - Vandaag is er een openbare fractievergadering van de PvdA Hollands Kroon. Op de agenda staat onder meer de kadernota 2014-2017.

De kadernota geeft de uitgangspunten aan voor de begroting die in november zal worden behandeld. Het is daarom een belangrijk moment om de speerpunten te bepalen. De mening van de inwoners over de richting van Hollands Kroon stelt de PvdA zeer op prijs. Daarom nodigt de PvdA de inwoners uit om hier over mee te praten. De vergadering begint om 20:00 uur in de Ontmoeting in Anna Paulowna.


donderdag 13 juni

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 13 juni
donderdag 13 juni

Raadsvergadering

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
- Inspreken burgers
- Kadernota 2014-2017
- Strategische visie sociaal domein
- Tweede wijziging GR GGD Hollands Noorden

Klik hier voor de volledige agenda van de raadsvergadering.

De raadsvergadering is in beeld en geluid rechtstreeks te volgen op de website van Hollands Kroon.


vrijdag 14 juni

Officiële opening Veerburg en sporthuldiging

ANNA PAULOWNA - Veerburg wordt na de intensieve verbouwing officieel heropend. De entree van Veerburg heeft een metamorfose ondergaan en er is een nieuw sportcafé gerealiseerd. In dit sportcafé zal ook Jongerenvereniging de Ark haar activiteiten gaan organiseren. Judovereniging de Uitkomst is inmiddels ingetrokken in de nieuwe huisvesting. De opening zal worden verzorgd door wethouder Jan Steven van Dijk en Willem van Leeuwen, voorzitter van judovereniging de Uitkomst.

Naast de opening worden deze avond ook de sportkampioenen uit 2012 nog eens in het zonnetje gezet door de wethouder. Dit in samenwerking met het Comité Sporthuldigingen Hollands Kroon.

De kampioenen uit 2012 zijn:
Roel Linstra          Winkel          40e keer de halve marathon van Egmond
Ilse Hoenson Anna Paulowna Eur.Kampioen 85cc Youth IMBA motorcross
Frank van der Gulik ’t Veld Ned.Kampioen Snelwandelen 50 km
Michel Hoenson Anna Paulowna Ned.Kampioen MX2 Cup KNMV motorcross
Pieter Mulder, Tom Sijm, Luca Albanese, Nick Dijkstra, Samuel Onuha,
Bram Dekker & Chelsea Spier (D1 v.v. Succes)
Wieringen Ned.Kampioen Beach Soccer
Zoa de Wijn Wieringerwaard Ned.Kampioen Degen Junioren Jongens
Imogen de Roos ’t Veld Ned.Kampioen Judo -15 jaar -63 kilo
Iedereen die belangstelling heeft voor deze avond is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het vernieuwde Veerburg en de huldiging van de kampioenen mee te vieren.

Het programma van de avond is als volgt:
19.00 uur: Zaal open voor genodigden, sporters en belangstellenden
19.30 uur: Inleiding door speaker
20.00 uur: Openingshandeling Veerburg
20.30 uur: Huldiging kampioenen
21.15 uur: Bezichtiging Veerburg – start receptie
22.00 uur: Start feestavond


vrijdag 14 juni

Reeënexcursie

Staatsbosbeheer en Natuurvereniging Wierhaven organiseren een reeënexcursie.

Dit is je kans om de ree in zijn omgeving te bewonderen. Onder leiding van 2 ervaren gidsen leer je alle bijzonderheden kennen over het gedrag van de ree in zijn leefomgeving.
We gaan op zoek naar sporen en andere kenmerken in het veld die de aanwezigheid van reeën bevestigen. Natuurlijk hopen we ook een aantal reeën te kunnen bewonderen.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je dan aan via Excursiesnoordkop@staatsbosbeheer.nl.
De excursie begint om 21.00 uur en eindigt om ongeveer 22.30 uur. De kosten zijn € 3,-- per persoon.
Na aanmelding wordt je geïnformeerd over de plaats van vertrek.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zaterdag 15 juni


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 15 juni

Open huis bij Keppel Bouw

HIPPOLYTUSHOEF - Keppel Bouw opent van 13:00 tot 17:00 uur de deuren van het bedrijfspand aan De Wieken op het industrieterrein in Hippolytushoef. Iedereen kan dan een kijkje komen nemen in en om het pand om daar het materiaal, de kantoorruimte en het wagenpark te bekijken. Voor de kinderen staat er een groot springkussen.Keppel Bouw kent een aantal activiteiten: Nieuwbouw, verbouw, herstel, 24-uurs servicedienst en glaswerk. De werkzaamheden worden uitgevoerd bij en in opdracht van zowel particulieren als bedrijven. Hiervoor werkt Keppel Bouw samen met verzekeraars in de regio. Met zes man personeel kan het bedrijf overal snel hulp bieden, en dat de klok rond. De mannen van Keppel bouw verheugen zich nu al op de open dag.
zaterdag 15 juni

Open dag meditatie en gezondheid

HARINGHUIZEN - Mathijs van der Beek, Bouke Jonker en Theresia van der Beek houden een open dag in Haringhuizen. Bouke en Mathijs houden diverse workshops om je kennis te laten maken met meditatie, klank en energiewerk. Theresia stelt haar natuurgeneeskunde praktijk totaal balans open om je kennis te laten maken met de methode totaal balans. De activiteiten op deze dag zijn gratis.

Bouke en Mathijs zijn beide nieuwe tijdszielen met ruime ervaring in het (door)geven van meditaties. Op de open dag kun je ervaren hoe Bouke en Mathijs werken en hoe het is om te mediteren met nieuwe tijdsenergie, een klankschalen concert te ontvangen of een reading te krijgen met engelen en opgestegen meesters. Ook is er de mogelijkheid om een reading over een steen te krijgen die bij jou past.

Theresia van der Beek houdt open dag in haar natuurgeneeskunde praktijk totaal balans. Ze geeft deze dag miniconsulten van ongeveer 10 minuten. Ze laat je ervaren hoe spiertesten werkt en door balans de energie beter gaat stromen.

Programma:
10:00 - 12:30 mini consulten totaal balans
10:00 – 11:30 meditatie (3 ronden van 30 minuten)
11:30 – 12:30 stenen- en kaartreading
13:30 - 15:30 mini consulten totaal balans
13:30 – 15:00 leren werken met nieuwetijdsenergie (3 ronden van 30 minuten)
15:00 – 15:30 stenen- en kaartenreading
15:30 – 16:30 klankschalenconcert

De open dag is aan de Muggenburgerweg 13 in Haringhuizen (parkeren aan de Hogebierenweg).


zaterdag 15 juni

Kunst en natuur in de Nollen bij Den Helder

DEN HELDER - Rudi van de Wint heeft prachtige sporen nagelaten. Bijna iedereen kent z’n kunstwerken in het landschap. Maar ook het naastgelegen natuurgebied is zijn geesteskind. U kunt met de gids van Landschap Noord-Holland van 13.30-15.00 uur de unieke combinatie van kunst en natuur bekijken.

De Nollen zijn een restant van een voormalig eiland in de Waddenzee. Kunstenaar Rudi van de Wint heeft in het noordelijk deel een aantal kunstwerken geplaatst. Ze vormen een harmonieus geheel met het omringende landschap. Hij stond ook aan de wieg van het natuurgebied dat hier enkele jaren geleden is aangelegd. Dat is eigenlijk ook een kunstwerk. Elk landschap heeft een ecologische klok, maar je moet er veel komen om die te ontdekken. Ondanks de machines die er aan te pas gekomen zijn, ziet het er nu heel natuurlijk uit. Tijdens de excursie worden beide Nollengebieden bezocht. Het is nat, dus laarzen zijn aanbevolen.


De Nollen, kunst en natuur in Den Helder - foto Sylvia Leentvaar

Wilt u deelnemen aan deze unieke excursie? U kunt zich aanmelden via www.gaatumee.nl. Bel voor meer bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aansluiten en betalen is ook mogelijk. We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan de westzijde van het station Den Helder-zuid aan de Burgemeester Ritmeesterweg. Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.


zaterdag 15 junizaterdag 15 en zondag 16 juni
zaterdag 15 en zondag 16 juni

Werelderfgoedweekend met avontuurlijke activiteiten op Balgzand

DEN HELDER - Iedereen is welkom in de negen Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen. De locaties bieden een speciaal programma met activiteiten voor jong en oud. Het hoogtepunt is Ali B, die zaterdag per helikopter een aantal Werelderfgoederen aandoet en daar optreed. Voor Werelderfgoed Waddenzee is Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje bij Balgzand open en kan men mee doen aan een avontuurlijke tochten. Het is een goede gelegenheid om kennis te maken met het wadlopen of om de broedende sterns, meeuwen en kluten te zien. Veel vogels hebben nu jongen.

Op zaterdag 15 juni gaat om 11.30 uur ’t Kuitje open en zijn er twee vogelexcursies waarbij de indrukwekkende vogelkolonies worden bekeken. De eerste start om 12.30 uur, de tweede bij voldoende belangstelling om 15.00 uur. Om 17.30 uur kan iedereen meedoen aan een wadloopexcursie op Balgzand. Het is dan laag water en ervaar je het wad op een hele andere manier. Doe gympen en oude kleren aan en neem schone kleren mee, want vies worden is onvermijdelijk. Zaterdag sluit ’t Kuitje om 20.00 uur.

Zondag opent het ’t Kuitje om 12.00 uur waar in aquaria vissen en beestjes uit de Waddenzee zijn te zien. Om 12.30 uur is er een vogelexcursie en (bij voldoende belangstelling) ook om 15.30 uur. Rond 17.00 uur sluit ’t Kuitje.


Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje - foto LNH

‘t Kuitje is gratis te bezoeken. De vogel- en/of wadexcursie kost € 6,50. Kinderen en beschermers van Landschap Noord-Holland krijgen korting. Wilt u er zeker van zijn dat u mee kan, reserveer dan via www.gaatumee.nl. Ter plaatse aansluiten en betalen kan ook. Op de site vindt u ook een routebeschrijving naar het centrum op Industrieterrein Oostoever.

Het weekend wordt georganiseerd door de Waddenvereniging, Landschap Noord-Holland en het Ministerie van Economische Zaken. Meer informatie over het activiteitenprogramma van de negen Werelderfgoederen en de optredens van Ali B. is te vinden op www.werelderfgoed.nl. Hier is ook de brochure te downloaden die een overzicht biedt van de negen Werelderfgoederen en hun programma tijdens het Werelderfgoedweekend.


zondag 16 juni

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. A.van Dorssen in de Hippolytuskerk.


zondag 16 juni

Concours Hippique

HIPPOLYTUSHOEF - Rijvereniging de Wironruiters organiseert een Concours Hippique op Wieringen. Een federatie spring- en dressuurwedstrijd voor paarden en pony’s voor de klasse B tot en met ZZ en afdelingsdressuur voor 4 en 6-tallen.Al vele jaren achtereen organiseert de vereniging dit veelzijdige concours, wat door de mond op mond reclame nog ieder jaar groeit. De inschrijving is nog niet gesloten maar nu al hebben rond de vierhonderd starts uit Noord Holland en Friesland zich al voor dit hippische evenement ingeschreven. Op een prachtig ingericht eigen terrein naast- en het terrein, beschikbaar gesteld door de familie Bakker, achter de rijhal zal het concours worden verreden. Door de wedstrijd deels op het naast gelegen weiland van Bakker in te richten voor de dressuur hoeven de ruiters geen gebruik te maken van de openbare weg.
Het concours start om 9.00 uur en zal om 17.00 uur worden afgerond. Locatie: terrein Wironruiters, Lonjeweg 1, Hippolytushoef. Er is ruim en gratis parkeergelegenheid. De toegang is vrij.


zondag 16 juni

ATB trainingswedstrijd de Venne

WIERINGERMEER - Triathlonvereniging de Venne houdt weer een ATB trainingswedstrijd in het Dijkgatbos. Aanvang 9.30 uur. Er kan weer gekozen worden uit 2 afstanden nl. 7 of 5 ronden. De jeugd kan kiezen uit 2 of 3 ronden.Het wedstrijdrondje gaat voor een gedeelte over het mountainbike parcours afgewisseld door grasstroken en technische passages. Iedereen met een mountainbike kan meedoen, een helm is natuurlijk verplicht.
Deze wedstrijden zijn o.a bedoeld voor degenen, die wel eens willen ervaren hoe het is om een wedstrijdje te rijden en/of te kijken hoe het met de conditie staat.
Het inschrijfgeld is voor leden gratis en voor niet leden € 2,50.
Meer info op www.tvdevenne.nl.


zondag 16 juni


Autocross


WINKEL - Vandaag is er autocross op het circuit aan de Hartweg vlakbij de sporthal.


Het begint om 12.00 uur met veel plaatselijke deelnemers in vier klassen.zondag 16 juni

Baggerdag


BARSINGERHORN - Baggerdag is een activiteiten middag voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar (er wordt gestreden in 2 leeftijdsgroepen, 8-10 en 11-14) georganiseerd door een groep enthousiaste jongeren uit de gemeente Hollands Kroon. De verschillende teams (met Baggerdag begeleider) moeten het tegen elkaar opnemen.

Een team bestaat uit 6 tot 8 personen (dit is afhankelijk van het aantal deelnemers), op Baggerdag zelf worden pas de teams gemaakt. Je kunt je individueel of als team opgeven (geef je teamnaam aan in de opmerkingen bij je aanmelding). Mocht je team te groot of te klein zijn dan wordt dit door ons verdeeld over de overige teams.

Alle spelletjes op de Baggerdag staan in het thema van BAGGER! Het is nu alweer het achtste jaar dat Baggerdag wordt georganiseerd Vanaf 12:30 is de poort van Baggerdag geopent.

De Baggerdag bus
Voor de deelnemers van Baggerdag rijdt er een gratis bus diverse dorpen om de deelnemers van Baggerdag op te halen en weer thuis te brengen. Als je van de bus gebruikt wilt maken moet je dit bij je aanmelding aangeven. Wie met de bus mee gaat moet je ervoor zorgen dat je na de Baggerdag gedouched bent zodat er geen bagger in de bus komt.

De bus zal de onderstaande route volgen:

11.40 u: Start in Waarland (Kerk, Kerkstraat)
11.50 u: ‘t Veld (de Vriendschap)
12.00 u: Nieuwe Niedorp (Kerk, Roode Eenhoorn)
12.10 u: Winkel (OBS De Zwerm)
12.20 u: Kolhorn (parkeerplaat t Anker)
12:35 u: Wieringerwaard (OBS De Tweewegen)
12.50 u: Eindpunt Barsingerhorn (ijsbaan Barsingerhorn, basisschool de Schakel)

Rond 17.00 uur weer omgekeerd retour volgens bovenstaand schema.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.


zondag 16 juni
zondag 16 juni

Vogelexcursie op het Balgzand

DEN HELDER - Van 12.30 -14.00 uur neemt de gids van Landschap Noord-Holland u mee naar een bijzondere plek; het Balgzand langs de schorren tussen Den Helder en Wieringen. We gaan kijken naar de vogels en zoeken of we er jongen tussen kunnen ontdekken.

De broedtijd is altijd een leuke periode voor een bezoek aan het Balgzand. We krijgen vast tureluurs en kluten te zien met jongen. En hoe zit het dit keer met de lepelaars? Meestal komen we ook allerlei soorten eenden tegen, bijvoorbeeld de bergeend. Die heeft soms een hele troep jongen bij zich. Een prachtig gezicht!


Bergeend met jongen - foto Ger Tik

Ook trekvogels maken het bezoek interessant. De meeste zitten nu in het hoge noorden, maar er zijn nog wat achterblijvers te zien. Het zijn vooral steltlopers als rosse grutto, zilverplevier, kanoet-, bonte- en drieteenstrandloper. Die zijn prachtig op kleur en dat is op zich al een reden om langs te komen. Ook voor kinderen is dit een leuke excursie. Als u op tijd aanwezig bent staat de koffie of thee voor u klaar.

Het vervoermiddel dat we gebruiken, kiezen we ter plaatse en is afhankelijk van het weer. Er is een aantal fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen.

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten en betalen. De kosten bedragen € 6,50 per persoon, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.
We verzamelen bij informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Dat is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en met borden goed aangegeven.


maandag 17 juni

Openbare fractievergadering LADA

’t VELD - In het kader van LADA luistert houdt LADA haar openbare fractievergadering op in Dorpshuis Harmonie; aanvang 20.00 uur.

Aan het begin van de vergadering is ruimte vrijgemaakt om in te spreken of om uw organisatie te profileren. Wilt u komen inspreken, meldt u dat dan bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 0226-413019 of p.a.couwenhoven@quicknet.nl.


dinsdag 18 juni

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


Inloopochtenden bij Servicepunten Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden. Hieronder een overzicht.

De inloopochtenden zijn in:

Nieuwe Niedorp, de Trambaan op dinsdag 18 juni en 2 juli van 10.00-12.00 uur (en hierna om de 14 dagen).
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op woensdag 19 juni en 3 juli van 10.30-12.00 uur (en hierna om de 14 dagen).
Anna Paulowna, Keijzershoff eens per maand op de woensdag: 19 juni, 17 juli en 14 augustus, 9.30-11.30 uur.
Wieringerwerf, Dukdalf elke woensdagochtend van 9.00-12.00 uur.

We verwelkomen u graag om een kop koffie of thee te komen drinken tijdens de inloopochtend in bij de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn in Hollands Kroon.
U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen, anderen ontmoeten en met elkaar uit wisselen. Ook is het mogelijk wat te lezen of een spelletje te spelen.
Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie via de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn: Hippolytushoef, telnr. 0227-591570, Wieringerwerf, telnr. 0227-600079, Anna Paulowna, telnr. 0223-535826, Nieuwe Niedorp 0224-542660 (allen bereikbaar in de ochtenduren).
Of op de website: www.wonenpluswelzijn.nl.


dinsdag 18 juni

Workshop Omgaan met ruzie tussen kinderen

’t ZAND - Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Schagen vindt de gratis workshop Omgaan met ruzie tussen kinderen plaats op Brede School ‘t Zand. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ruzie tussen kinderen aan bod. De workshop maakt onderdeel uit van de themamaanden Veilig de zomer in van het CJG Schagen.

Het is heel normaal dat kinderen wel eens ruzie met elkaar hebben. Maar wanneer kinderen elkaar echt in de haren vliegen, bestaat de kans dat ze elkaar pijn doen. Als er niet snel wordt opgetreden, kan het erger worden en kunnen kinderen agressief gedrag tonen.
Een ouder/opvoeder kan een kind helpen, zodat hij of zij zich beter gaat gedragen. Deze workshop geeft een aantal suggesties die kunnen helpen het kind te leren om problemen op te lossen en goed met anderen om te gaan. Daarnaast kunnen ouders/opvoeders tijdens de workshop met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uitwisselen.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?
- Waarom maken kinderen ruzie?
- Hoe kan een ouder/opvoeder omgaan met lastig gedrag, zoals ruzie en agressie?
- Wat hebben kinderen nodig om te kunnen samenspelen en om te gaan met anderen?
- Hoe kan een ouder/opvoeder op een positieve manier omgaan met hun kind(eren), zodat problemen kunnen worden voorkomen en hun kind leert om goed samen te spelen?

Datum, tijdstip, locatie en kosten
Datum : dinsdag 18 juni 2013
Tijdstip: 19.30-21.30 uur
Locatie : Brede school ’t Zand, RKBS St. Josef, Kemphaanweg 1, 1755 BB 't Zand
Kosten : aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie en aanmelden
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij het CJG Schagen via info@cjgschagen.nl of 088-0100579. Graag onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres, woonplaats en aantal personen dat komt. Voor meer informatie over deze activiteit, over het thema Veilig de zomer in of over het Centrum Jeugd en Gezin Schagen, zie www.cjgschagen.nl.


dinsdag 18 juni

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 19 juni

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Ada Baijs-Verschoor en Tineke Poortman-Mels stellen hun tuinen open voor het publiek. De open tuinen zijn op korte loopafstand van elkaar, respectievelijk aan Slingerweg 127 en Slingerweg 89.Ada Baijs-Verschoor is twintig jaar geleden begonnen is met haar eigen tuinontwerp aan De Zonnehoek. Vanaf het begin heeft zij veel gelet op het lijnenspel in de tuin, dat vooral in het voorjaar uitstekend tot zijn recht komt. Ook de tuin van Tineke Poortman-Mels is een bezoekje zeker waard.
De tuinen zijn open vanaf 17.00 uur. De toegangsprijs is € 3,00, inclusief koffie of thee.
Groepen kunnen op afspraak (0227-608777) ook een bezoek brengen aan de tuinen.


woensdag 19 juni

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
- Inspreken burgers
- Transformatorstation
- Coupure dijk Den Oever
- Jaarrekening en begroting Intergemeentelijke Sociale Dienst Kop van N-H
- Jaarrekening en begroting Gesubsidieerde Arbeid
- Meerjaren Prognose Grondexploitaties

Klik hier voor de volledige agenda van de raadsvergadering.

De raadsvergadering is in beeld en geluid rechtstreeks te volgen op de website van Hollands Kroon.


donderdag 20 juni

Bezoek Sail Den Helder met Sportvisserij Wagemaker

DEN OEVER - Sportvisserij Wagemaker organiseert een vaartocht naar Sail Den Helder.

Het programma is als volgt: Om 11.00 uur inschepen op de haven van Den Oever waar u wordt ontvangen met koffie of thee en een lekkere koek. Tijdens de lunch worden er twee belegde broodjes per persoon geserveerd en een heerlijk kopje soep. We gaan naar de rede van Texel waar we de schepen kunnen zien die daar voor de Sail verzamelen. Om 16.00 uur varen deze schepen de haven van Den Helder in en daarna keren we terug naar de haven van Den Oever. We verwachten daar rond 18.00 uur weer terug te zijn. De kosten van deze dag zijn 35 euro p.p. Deze vaartocht gaat alleen door bij voldoende deelnemers èn goed weer!
Reserveren noodzakelijk: 0227-512209 of info@theeater.nl.


donderdag 20 juni

Gouden Eeuw herleeft op Sail

DEN HELDER - Sail Den Helder brengt voor één dag de Gouden Eeuw terug naar Nederland. Met ruim 30 grote - en even zoveel kleinere - zeilschepen op de Rede van Texel is dit een historische dag.

Na honderden jaren is voor één keer een grote vloot zeilschepen teruggekeerd, die de hele dag ten anker zal liggen op de Rede van Texel bij Den Helder. De allergrootste windjammers ter wereld zijn daarbij aanwezig, zoals natuurlijk de Russische ‘Sedov’. Maar ook de trotse viermaster ‘Juan Sebastian de Elcano’ van de Koninklijke Spaanse Marine, die voor het eerst in haar bestaan Nederland bezoekt (na 70 jaar!) Meer bijzondere schepen zoals de ‘Belem’ uit Frankrijk (gebouwd in 1896 als vrachtschip), de ‘Santa Maria Manuela’ uit Portugal, de ‘Sagres’ uit Portugal, ‘Shabab Oman’ uit Oman, ‘Cuauthemoc’ uit Mexico en ‘Cisne Branco’ uit Brazilië, zijn slechts een greep uit de vloot van schepen.
Terwijl die ochtend honderden mensen het water op gaan, aan boord van Nederlandse relatieschepen of met eigen bootjes en jachten, wordt de Euronext-aandelenbeurs die dag geopend vanaf Texel, in plaats van Amsterdam. Eenmalig zal de gongslag vanaf het eiland klinken, waarmee de verbinding wordt aangegeven met de vroegste aandelenbeurs in Amsterdam, uit vervlogen tijden. De gong wordt speciaal voor deze gelegenheid overgebracht naar Texel.
Mede door de unieke samenwerking tussen Sail Den Helder 2013 en de Koninklijke Marine – die dit jaar haar 525e verjaardag viert – is deze Sail tot een bijzondere manifestatie uitgegroeid. Daarnaast symboliseert de samenwerking de verbinding tussen historie en innovatie van de Koninklijke Marine, al 525 jaar lang! De Marinedagen 2013 worden tegelijkertijd met Sail Den Helder georganiseerd van 20 t/m 23 juni 2013.


donderdag 20 juni


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 4 en 18 juli en 8 en 22 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni

Sail Den Helder

DEN HELDER - Den Helder staat in het teken van Sail. Veel grote schepen uit alle delen van de wereld meren af in de Helderse haven. Een geweldig spektakel. Tegelijkertijd viert de Marine zijn 525 jarig bestaan met de Marinedagen. Twee mega evenementen in één bruisend weekend.

Naast het bezichtigen van schepen is er ook een uitgebreid, afwisselend en doorlopend muzikaal en theaterprogramma. Op vier podia op Willemsoord zijn er regionaal en nationaal bekende artiesten te zien. Maar ook op de Nieuwediepkade, op het terrein van de Mijnendienst, het KIM en op de Marinehaven staan diverse podia. Naast bands en grote feesten is er een uitgebreid korenprogramma. Koren uit heel het land laten hun zeemansliederen horen. Dit past uitstekend bij de nautische uitstraling van dit evenement.

Op vrijdag zijn er van 17:45 tot 21:00 uur Drakenbootraces in de museumhaven (Boerenverdriet).


vrijdag 21 juni

Midzomeravondfestival

NIEUWE NIEDORP - Midden op het water van de prachtige De Rijd (naast het restaurant) wordt op de langste dag van het jaar het Midzomeravondfestival gehouden. De optredens vinden plaats op een ponton.Voorlopig programma 2013:
19:00-19:30 uur: de Zonnezangertjes
19:30-20:15 uur: Smartlappenkoor "Huilen met Henk"
20:15-21:00 uur: Joey Kugelmann
21:00-21:45 uur: 4Motion
21:45-22:30 uur: Pralienn
22:30-23:15 uur: Midzomeravond gelegenheidsband

De toegang is gratis. Wel staat er een MELKBUS op het festivalterrein, waarin bezoekers een vrijwillige gift/donatie kunnen deponeren.


vrijdag 21 juni

Kremlin Zomeravondconcert Fanfare Samen Voorwaarts

WINKEL - Om niet volledig afhankelijk te zijn van subsidies en financieel een gezonde vereniging te blijven organiseert Fanfare Samen Voorwaarts verschillende activiteiten. Een van de activiteiten is een VIP Sponsor Concert op het terrein van het Nederlands Kremlin, een exclusief concert met een beperkt aantal toegangskaarten.

Het thema van dit openluchtconcert is Rusland en de bouwwerken van Ger Leegwater aan de Limmerschouw 51 vormen het decor. Ger Leegwater uit Winkel, heeft een grote kunsttuin gecreëerd: Het Nederlands Kremlin. Ger haalt zijn inspiratie uit de Russische en Italiaanse Barok.De Russische mezzosopraan Elena Syssojeva en het koor Amarilli verlenen hun medewerking.
Elena Syssojeva (mezzosopraan, dirigente en pianiste) is in Rusland geboren en aan de Muziekacademie van Sint Petersburg afgestudeerd.
Het Koor Amarilli, is een gemengd klassiek koor dat zich richt op een brede beoefening van met name vierstemmige muziek. Het repertoire bevat zowel klassieke werken als moderne, maar alle uitgevoerd in de klassieke stijl.

Programma:
Na de ontvangst op Russische wijze om 19.30 uur met koffie/thee en lekkers is er een rondgang over het terrein. Tijdens wordt Russische muziek gespeeld door kleine ensembles uit het orkest. Het koor Amarilli zingt Russische volksliedjes.
Vervolgens speelt Fanfare Samen Voorwaarts tijdens het concert muziek van Russische componisten en begeleidt zij de Russische mezzosopraan Elena Syssojeva.
Na afloop van het concert staat er een hapje en een drankje klaar in het clubhuis van golfbaan Regthuys.
Kaarten all-in prijs 40 euro kunnen besteld worden bij Het Kremlin of via de mail aukje.kamstra@gmail.com.


zaterdag 22 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 22 juni

zaterdag 22 juni

3e Wieringer kampioenschap boardingvoetbal

WESTERLAND - Dorpsfeest Westerland organiseert op zaterdag 22 juni het derde Wieringer kampioenschap boardingvoetbal. Het toernooi begint om 13.00 uur. Teams kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Deelnemende teams moeten uit vier personen bestaan. Voor het toernooi kunnen teams zich aanmelden, maar voetballers mogen zich ook individueel inschrijven. De minimum leeftijd is 13 jaar. Opgeven kan bij Juul Dijkstra (tel. 06-41854898) of Gerrit Gerssen (tel. 06-22992895).
Meer informatie is te vinden op de website van het dorpsfeest: www.westerlanderdorpsfeest.nl.
zaterdag 22 juni

Open dag Dijkgatshoeve

WIERINGERWERF - zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24, organiseert van 10.00 – 15.00 uur haar jaarlijkse open dag voor belangstellenden en voor kinderen met hun ouders en/of grootouders.

Voor jong en oud is er van alles te zien en te doen! Maak kennis met de nieuwsgierige koeien in de wei en bewonder biggetjes, lammetjes of kalfjes. Op de tuinderij kijk je je ogen uit hoeveel soorten groenten er zijn. Doe mee met een workshop vilten, biodanza of koeien schilderen die in de wei staan. Bezoek het kindertheater en de markt met allerhande producten, waaronder groenten uit onze tuin.
Geniet van de muziek optredens en proef ons zelfgemaakte ijs. Voor de (groot)ouders is er gelegenheid om in de winkel of op het terras een kopje koffie te drinken.Van zelfgemaakte kaas tot een potje zelfgemaakte jam in de winkel/lunchroom
Op Dijkgatshoeve wonen en werken 24 bewoners. In de winkel van Dijkgatshoeve verkopen wij producten van eigen land. We verkopen zuivel, waaronder melk, yoghurt, karnemelk, kwark en hangop. Onze Hollands Kroon kaas is er van jong tot oud. We hebben verschillende smaken: Italiaanse kruiden, walnoten & fenegriek, honingklaver, komijn en daslook. In de zomer en het najaar zijn er verschillende soorten verse groenten van de tuin. Maar we verkopen ook producten van andere werkplaatsen van de Raphaëlstichting zoals pasta en jam. Ook maken we zelf boerenijs!
U kunt altijd met uw kinderen een bezoekje brengen aan de dieren in de stal. En in de winkel/ lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kop koffie, thee of een glas sap met een appelino, walnoten of een vijgengebakje. Kom gerust eens langs.


zaterdag 22 juni

Reünie rsg Wiringherlant

WIERINGERWERF - Vandaag gaan de deuren van de twee locaties, Terpweg en Ovingestraat, van de scholengemeenschap Wiringherlant nog eenmaal open. Daarna verhuizen de scholen naar het nieuwe onderkomen aan de Terpweg. Oud leerlingen, vanaf 18 jaar en personeelsleden van beide scholen krijgen nog eenmaal de kans om de schooltijd van weleer binnen de muren van deze karakteristieke schoolgebouwen te beleven.De organisatie van de reünie is in handen van Wil Bianchi, Gerard de Vries, Fred Ooms en Arina Zwanink.
Veel oud leerlingen en docenten hebben zich inmiddels al opgegeven voor de afscheidsreünie, maar de organisatie wil degenen die zich nog niet hebben opgeven nogmaals de kans bieden om de reünie bij te wonen. De aanmeldingsperiode is verlengd tot 15 mei. Aanmelden kan via de website van de scholengemeenschap of de speciaal voor de reünie geopende website. Door een aanpassing in het programma werd het mogelijk om de kosten te verlagen tot € 5,- voor het dag- of avondprogramma en € 10,- voor het gehele programma. De reünisten worden ontvangen met koffie en thee, daarna zijn de versnaperingen voor eigen rekening. Gerard de Vries over het programma: ,,Dit en de feestavond die nu wordt gehouden in het schoolgebouw aan de Terpweg in plaats van in een grote tent is wat er veranderd is. De overige invulling van het programma is hetzelfde gebleven. Het is toch een hele organisatie want in de loop der jaren hebben totaal ruim negenduizend leerlingen op deze twee scholen les gehad. Je weet vooraf niet hoeveel oud leerlingen en docenten zich aanmelden, al heb je wel een bepaalde inschatting gemaakt. Voor het avondprogramma hadden we daarom een tent in gedachte maar nu is er voor gekozen om de avond hier op school te organiseren met een DJ en waarschijnlijk een band. Degenen die zich inmiddels hebben opgegeven krijgen het teveel betaalde op hun rekening terug gestort’’.
Vorig jaar is nog een reünie gehouden op de Ovingestraat en dat is te merken aan het aantal aanmeldingen voor die locatie. ,,Natuurlijk jammer, maar het is niet anders. Een ander aspect is dat veel leerlingen en oud docenten over het land uitwaaieren en daar hebben wij helaas geen adressen meer van. We hopen daarom, dat ouders en de klasgenoten van toen die hier wel zijn blijven wonen deze mensen op de hoogte willen brengen van deze reünie. Na deze reünie blikken we weer vooruit en beginnen we als scholengemeenschap weer aan een nieuw tijdperk en duurt het weer even voor er een dergelijk evenement wordt georganiseerd’’.
Tijdens het dagprogramma is vanaf 10.00 tot 16.00 uur gelegenheid het oude en nieuwe schoolgebouw te bekijken. Het avondprogramma bestaat uit een gezellige feestavond is van 19.00 tot 24.00 uur. Opgeven kan via de website www.reuniewiringherlant.nl tot 15 mei a.s. Op deze website is alle verdere informatie over de reünie te vinden en de reünisten die zich al hebben opgegeven.


zondag 23 juni

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Ankerkerk. Slotviering kindernevendienst.


zondag 23 juni


WESTERLAND - Onder het motto “Gewoon Gezellig Genieten” wordt vandaag de 15e editie van de Boerenlandfair gehouden op het hoogste punt van Wieringen: Het land van de familie Kikkert.

Vijftien jaar geleden ging de Boerenlandfair tijdens het Dorpsfeest Westerland bescheiden van start onder de naam Country Fair. Inmiddels is de Boerenlandfair uitgegroeid tot een begrip in de regio. Onder het motto Gewoon gezellig genieten biedt de fair een keur aan stands en activiteiten. Brocante, antiek en curiosa, demonstraties, zang en dans en natuurlijk de traditionele theetent zijn jaarlijks te vinden op het ‘land van Kikkert’ zoals het terrein waarop de fair wordt gehouden in de volksmond heet.

Gedurende die 15 jaar is de Boerenlandfair Westerland onlosmakelijk verbonden gebleven met het Dorpsfeest Westerland. Zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair worden georganiseerd voor en door vrijwilligers. En traditiegetrouw gaan de opbrengsten van zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair naar de Wieringer verenigingen, die ook meehelpen bij de organisatie.De fair wordt gehouden van 11:00 tot 16:30 uur. De entree voor de fair is gratis, evenals parkeren. Het adres van de fair is de hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg, tegenover de kerk. Parkeren kan gratis op het terrein langs de N99, volg hiervoor de parkeerborden Dorpsfeest.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.boerenlandfair.nl.


zondag 23 juni

Wierings Mooiste

WESTERLAND - Wierings Mooiste is een fietstoertocht in Noord Holland met een recreatief én een sportief karakter. De tocht kent 2 afstanden, 40 en 100 km., beide volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost.

Deze unieke fietstocht gaat langs de mooiste plekjes op het voormalig eiland Wieringen en de bossen van de Wieringermeer. Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. Wel zijn er vergezichten over de Waddenzee en het glooiende landschap van Wieringen, waar de gekronkelde wegen de fietsers van het ene mooie plekje naar het andere loodsen. Tevens wordt de vissershaven van Den Oever met zijn prachtige vissersvloot aangedaan.


De historische Hoelmer wierdijk is in de route opgenomen

De 100 km. brengt ook een bezoek aan het monument op de afsluitdijk en fietst door het dijkgat- en robbenoordbos waar ook het natuurgebied van het befaamde “gat van de dijk” wordt gepasseerd.
Beide afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair. Daar wacht een blijvende herinnering.

De start van de 100 km is van 8.30-9.30 uur vanaf de Westerlanderlaan en deelname kost € 9,50.
De start van de 40 km van 9.30-10.30 uur vanaf de Westerlanderlaan en deelname kost € 8,00. Inschrijven kan op de dag zelf binnen de aangegeven starttijden. Er is ruime parkeergelegenheid.
Voorinschrijving (met € 2,00 korting) is t/m zaterdag 15 juni mogelijk bij Sport Nu.


vrijdag 28 juni

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 28 juni

Paalzitten

KOLHORN - Het is weer zover, een grote groep gaat paalzitten bij café Schippers Welvaren.De deelnemers proberen het vol te houden tot zondagavond. De start van het paalzitten valt samen met de eerste Nachtmarkt in het dorp. Dus over belangstelling zullen de deelnemers de eerste avond niet te klagen hebben.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zaterdag 29 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 29 juni
zondag 30 juni

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Procee (Vledder) in de Hippolytuskerk.


zondag 30 juni

Zwerven door Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - Geniet lopend of op de fiets van een afwisselende route door het prachtige pure landschap van de gemeente Hollands Kroon.

U kunt op uw eigen tempo 9,15 of 20 kilometer wandelen. De wandelroutes van 15 en 20 kilometer nemen u onder andere mee langs de Waddenzee. Het authentieke oude centrum van Hippolytushoef is een onderdeel van de wandelroute van 9 kilometer.
Op de fiets heeft u de keuze tussen 20 en 40 kilometer. De fietsroutes gaan dwars door de pittoreske dorpen en mooie plattelandswegen van Hollands Kroon.
De startlocatie is vanuit Bistro Lutje aan het Lutjestrand in Westerland.
Tijd van inschrijven en starten is van 08.30 tot 11.30 uur.
Deelname aan Zwerven door Hollands Kroon kost € 5,- p.p.Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@sportcampsandclinics.nl of bezoek de website www.zwervendoorhollandskroon.nl. Op de dag zelf kunt u zich inschrijven bij Bistro Lutje (Lutjeweg 2 1778 LB Westerland)

Deelnemers ontvangen:
- Stempelkaart (deze wordt afgestempeld bij verscheidene punten op de route)
- Routebeschrijving
- Een tussendoortje en iets te drinken
- Informatie over bijzondere bezienswaardigheden onderweg


zondag 30 juni
(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli

Kermis in Middenmeer


zaterdag 6 juli

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 6 juli
zondag 7 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Hippolytuskerk.


zondag 7 juli

Ouwe Joekeldag motorclub MIOS

ANNA PAULOWNA - Het begint zo langzamerhand een traditie te worden, de Ouwe Joekeldag bij motorclub MIOS in Anna Paulowna. Vandaag organiseert deze actieve motorclub voor de vierde maal een dag voor bezitters van klassieke motoren. Dat er belangstelling voor dit evenement bestaat is vorig jaar wel bewezen. Er zijn toen ca 70 klassieke motoren geweest, maar ook waren er nog tientallen belangstellenden met hun moderne motoren komen kijken.Ook nu is het een geheel vrijblijvend evenement waar bezitters met hun klassieke motoren van 11 uur tot eind van de middag met elkaar over hun motoren kunnen spreken. En zonder uitzondering heeft iedereen wel iets over zijn motor te vertellen. Veel van deze bezitters hebben vaak een hechte relatie met hun bezit omdat ze hem zelf helemaal gerestaureerd hebben en er bijna alles van weten. Het restaureren kan erg duur uitvallen omdat onderdelen soms maar moeilijk te verkrijgen zijn. Maar door de liefde voor de motor kan men erg ver gaan en heeft er bijna alles voor over om hem compleet en zo origineel mogelijk te maken. Er zijn ook mensen die hebben hun motor al heel lang in bezit en is dan ook een stuk van hun (motor)leven geworden. De emotionele waarde is dan meestal veel hoger dan de werkelijke waarde. Het is altijd weer verrassend om te zien met welke interessante motoren de bezitters en liefhebbers naar de Ouwe Joekeldag komen. Omdat het altijd gezellig is en veel valt de kletsen, blijven de meesten dan ook de gehele dag rond het MIOS clubgebouw. In het clubgebouw staat het barteam klaar om de inwendige mens van eten en drinken te voorzien.
Nieuw dit jaar is de Ouwe Joekel Requisitenmarkt, hier wordt tegen een geringe vergoeding
spullen aangeboden die iets met klassieke motoren te maken hebben. Dit kan zijn o.a. boeken, tijdschriften, posters en andere gerelateerde lectuur. Het is echter geen onderdelen- of rommelmarkt. ’s Middags wordt er onder begeleiding van een voorrijder een tochtje in de omgeving gemaakt. Uiteraard wordt de snelheid aangepast, zodat iedere klassieker zonder problemen hier aan mee kan doen.
Zoals ook in voorgaande jaren is iedereen met een klassieke motor welkom. Maar er is een speciaal welkom voor bezitters die met een tweetactmotor komen. Dit type motor dreigt door de milieueisen langzamerhand uit te sterven en verdwijnt in de toekomst voor een groot deel uit het straatbeeld. Gelukkig zorgen de liefhebbers van deze motoren er voor dat ze niet alleen maar in een museum bezichtigd kunnen worden, maar dat ze ook op de weg blijven en van hun specifieke geluid kunnen genieten. Het rookgordijn wat ze af en toe wel eens kunnen verspreiden nemen we graag op de koop toe. De organisatie van de Ouwe Joekeldag vindt het daarom passend om hier extra aandacht aan te geven en nodigt bij deze alle bezitters van een klassieke tweetactmotor uit om dit mooie evenement te bezoeken. Natuurlijk is iedereen met een Ouwe Joekel van harte welkom. Voor de belangstellende bezoekers is er voldoende parkeerruimte naast het clubhuis.


woensdag 10 juli

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 10 juli

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Ada Baijs-Verschoor en Tineke Poortman-Mels stellen hun tuinen open voor het publiek. De open tuinen zijn op korte loopafstand van elkaar, respectievelijk aan Slingerweg 127 en Slingerweg 89.Ada Baijs-Verschoor is twintig jaar geleden begonnen is met haar eigen tuinontwerp aan De Zonnehoek. Vanaf het begin heeft zij veel gelet op het lijnenspel in de tuin, dat vooral in het voorjaar uitstekend tot zijn recht komt. Ook de tuin van Tineke Poortman-Mels is een bezoekje zeker waard.
De tuinen zijn open vanaf 17.00 uur. De toegangsprijs is € 3,00, inclusief koffie of thee.
Groepen kunnen op afspraak (0227-608777) ook een bezoek brengen aan de tuinen.


zaterdag 13, zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 juli

Kermis in Barsingerhorn


zondag 14 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Ankerkerk.


vrijdag 19 juli

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 20 juli
zondag 21 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. A.van Dorssen in de Hippolytuskerk.


zondag 21, maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 juli

Kermis in Oudesluis


vrijdag 26 juli, zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 juli

Kermis in Anna Paulowna


zondag 28 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Mevr. A. van Putten-Knol in de Ankerkerk.


donderdag 1, vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 augustus

Kermis in Hippolytushoef


donderdag 8 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 9 augustus

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


zaterdag 10 en zondag 11 augustus

Zandstock Festival

’t ZAND - De eerste namen voor Zandstock 2013 zijn bekend. In 2012 waren er optredens van onder andere Go Back To The Zoo, Gers Pardoel en Miss Montreal en ook werd de Dance Stage geïntroduceerd. Dit jaar, alweer de 17e edtie, zullen onder andere Will And The People, Kensington, Laura Jansen, Handsome Poets, Defrage en Tommigun optreden.

De uit Engeland afkomstige band is natuurlijk bekend van het nummer “Lion In The Morning Sun” en “Salamander”. De zomerse en vrolijke muziek past natuurlijk perfect bij Zandstock. Naast Will And The People zal ook Laura Jansen te bewonderen zijn op Zandstock. Met meerdere 3FM Megahits zal ook Laura Jansen voor vrijwel niemand een onbekende zijn, van het vrolijke nummer “Wicked World” tot het rustige nummer “Queen Of Elba”. Ook Kensington, die op Paaspop nog de 3FM Serious Talent Award 2013 in ontvangst mocht nemen, zal op Zandstock te vinden zijn. De laatste naam die bekend is gemaakt is het Belgische Tommigun, in België zijn zij reeds bekend en nu is het tijd om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met deze band en waar kan dat beter dan op Zandstock!
Ook dit jaar zal de Dance Stage weer te vinden zijn op Zandstock, de line-up zal later bekend worden gemaakt tijdens de finale van de Popprijs ’t Zand 2013 waar de winnaars van de voorrondes het tegen elkaar op zullen nemen om een plek op Zandstock Mainstage en studiotijd bij LIFRA Studio.De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.zandstock.nl en op Facebook, ook via de mobiele website kunnen kaarten worden aangeschaft. Een Passe Partout kost € 30,- en een dagkaart € 18,50, Tot 19 april is er echter een beperkt aantal actiekaarten te koop. Zo wordt een Passe partout slechts € 24,- en een dagkaart € 12,50! Om op de hoogte te blijven van alle nieuws updates rondom Zandstock, het programma en ticket acties volg je ons op Facebook of kijk op www.zandstock.nl. Hier zal het programma in de komende weken worden aangevuld!


maandag 12 augustus

Kermis in Wieringerwerf


woensdag 14 augustus

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


zaterdag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


zondag 18 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


maandag 19 augustus

Kermis in Oude Niedorp


vrijdag 23 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 24, zondag 25, maandag 26 en dinsdag 27 augustus

Kermis in Den Oever en Waarland


zaterdag 31 augustus, zondag 1 en maandag 2 september

Kermis in Nieuwe Niedorp


zondag 1 september

CRT (Classic Race-Demo Team)

Regelmatigheids wedstrijd voor Klassieke Motoren
Lokatie: Circuit Kooijpunt te Den Helder
Inschrijven en keuren 08.00 / 09.20 uur.
Training vanaf 10.00 uur.
Race 1e manche vanaf ca. 12.30 uur.


dinsdag 3 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


zondag 8, maandag 9 en dinsdag 10 september

Kermis in Zijdewind


zondag 8 september

15e Quatro Rit

Toer rit door Noord-Holland, ca. 225 km.
Vertrek vanuit: Motorclub MIOS , Clubhuis MC MIOS, Zoutpad 1, 1761 LS Anna Paulowna.
Vertrek vanuit: Motorclub Westfriesland, Clubhuis IJsclub ’t Sluisven, Oosterwijzend te Nibixwoud.
Vertrek vanuit: MAC Alkmaar, restaurant Alkmaarse Poort, De Omval 72, te Alkmaar.
Vertrek vanuit: clubhuis Motorclub ’68, Hermesstraat 4 te Krommenie.
Inschrijven van 9.00 uur – 12.00 uur.


woensdag 11 september

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 september

Kermis in Kolhorn


dinsdag 17 september

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


zondag 22 septemberWINKEL - Al vanaf 1906 is het Bloemencorso een feit. Het corso wordt omlijst door kermis, een markt / braderie en een muziekpodium. De festiviteiten beginnen om 10:00 uur.

In 1906 was het Bloemencorso nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren is dit Corso uitgegroeid tot hét dorpsfeest van Winke. Letterlijk en figuurlijk gegroeid, de Corsowagens worden ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt.
De Corsowagens werden en worden nog steeds voortbewogen door de -onzichtbare- mannen en vrouwen onder de (soms wel 1000 kg wegende!!) wagens… er komt geen motor aan te pas.
Inmiddels een onmisbaar onderdeel van het Bloemencorso: het Kindercorso! De kinderen worden vanaf het 100-jarig bestaan actief betrokken bij het Corso. De kinderen maken -vaak met hulp van hun ouders- lieve en ontroerende Corsowagentjes. Zij lopen één rondje door het dorp, voorafgaand aan het Corso. Het enthousiasme en de deelname van de kinderen is nog steeds groeiend.

Op deze feestdag is er ‘s morgens vanaf 10.00 uur kermis en een markt / braderie in het dorp. Ongeveer 100 kramen met o.a. streekproducten en een keur aan andere lekkere, mooie en leuke ‘hebbedingen’… Ook aan de inwendige mens is gedacht, op diverse plaatsen kunt u de honger en dorst stillen.

Programma
Om 10:00 uur gaan de kassa’s open en beginnen de markt / braderie en de kermis. Het Bloemencorso start om 13:00 uur. De wagens rijden drie rondes. Na het Corso worden de wagens in het dorp opgesteld ter bezichtiging. De prijsuitreiking is om 20:00 uur in het Parfumflessenmuseum.


zondag 29 september
zondag 29 september

Duo Sans Souci

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Sans Souci geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuyskerk.

Duo Sans Souci bestaat uit Annoesjka Cabo (viool) en Frans van Dalen (piano).
'A la recherche du temps perdu' is de titel van het programma dat dit bevlogen duo deze middag ten gehore brengt. Muziek die is gespeeld in salons door de eeuwen heen, van 1700 - 1920, van componisten als Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin, Johannes Brahms, Maurice Ravel, Edward Elgar, Fritz Kreisler en Vittorio Monti. Een alleszins aangename opening van het seizoen in de sferen van weleer.


zondag 6 oktober
vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Kermis in Breezand


dinsdag 15 oktober

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 16 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober

Kermis in Lutjewinkel


woensdag 13 november

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


dinsdag 19 november

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 18 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 18 december

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Villa Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...