Wiron nog altijd in race voor promotie
Uitgegeven op 26-05-2013 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft na een gelijkspel (2-2) tegen Virctoria O uit Obdam nog altijd zicht op promotie naar de vierde klasse. Bij winst in de eerste wedstrijd van de nacompetitie had Wiron al zeker kunnen zijn van promotie naar de 4e klasse, maar dat zat er niet in.

Wiron en Victoria O maakten er een spannende wedstrijd van, die door meer dan 300 toeschouwers werd gevolgd. Beide elftallen tastten elkaar in het begin van de wedstrijd even af. Wiron nam halverwege de eerste helft de leiding door Perry Manshanden, die een vrije trap koppend prima afrondde, 1-0. Een grote kans op 2-0 werd om zeep geholpen toen een vrije schotkans ver over werd geschoten. Victoria O richtte zich op en zocht de aanval. Wiron kwam steeds meer onder druk te staan en scoorde na binnen het halve uur de gelijkmaker. Demi Appel kreeg de bal na moeizaam uitverdedigen door Wiron voor de voeten en faalde niet, 1-1. Vanaf dat moment toonden de bezoekers zich de sterkst en dat leidde een minuut of vijf voor rust tot de tweede treffer van Demi Appelman, 1-2.

Een hectisch moment voor het doel van Dennis Veldhuis

In de tweede helft herpakte Wiron zich en trok ten aanval, maar er ontstonden nauwelijks doelrijpe kansen. Toch had de thuisclub dankzij een beetje geluk na een half uur succes. Stefan Veldhuis loste een schot op doel, dat door een Victoria verdediger van richting werd veranderd en zo werd de doelman kansloos gepasseerd, 2-2. Wiron ging op zoek naar de overwinning, die automatisch promotie zou betekenen, maar de stand veranderde niet. Winst zou ook niet terecht zijn geweest.

Na afloop werden nog strafschoppen genomen. Die kunnen doorslaggevend zijn als de drie teams gelijk eindigen. De strafschoppenserie werd door Wiron wel met 5-3 gewonnen.

Wiron won de strafschoppenserie met 5-3

De laatste wedstrijd in de nacompetitie, volgende week zondag tegen FC Medemblik, moet de beslissing brengen. Bij winst promoveert Wiron en bij verlies blijft de club in de 5e klasse. Bij gelijkspel gaan de strafschoppen tellen.