Eerste overwinning jongens Tonegido B1
Uitgegeven op 15-10-2012 om 10:17  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De uitslag zegt genoeg. De jongens van Tonegido B1 wonnen de thriller tegen Lotus thuis met 6-5 na een ruststand van 2 - 3.

Tonegido moest voor deze wedstrijd zwaar door het stof. Op 23 septembr gaf tegenpartij Lotus eigenlijk de wedstrijd gewonnen i.v.m. te weinig spelers. Gelukkig was onderling overleg voldoende om de wedstrijd alsnog te spelen.
Helaas waren de weergoden niet goed gestemd. Een gehavend Lotus kwam pas op het aanvangstijdstip aan in Hippolytushoef door autopech op de A7 en het slechte weer. Besloten werd om de wedstrijd een half uur later te laten beginnen. Gelukkig was het publiek bereid om nog even in de kantine plaats te nemen.
De presentatie op eigen terrein aan het thuispubliek in deze laatste wedstrijd van het buitenseizoen kon pas om 12.35 beginnen. Tonegido B1 kon met een volledig basisteam en drie spelers op de bank aan de wedstrijd beginnen. Aanvallend spel was dit keer de basis van deze spannende wedstrijd. Onder de nieuwe trainers Rick en Stefan Idema wordt veel geoefend op inzicht en vooral technisch spel. Dit was terug te zien in de wedstrijd. Toch was de ruststand in het voordeel van Lotus B1, 2 - 3.

Foto W.Tijsen

Na rust werd vooral goed verdedigd en het handenwerk kwam goed van pas voor keeper Dirk Schobben, die een fantastische pot stond te keepen. Met bijna privéles van Heren 1 keeper Rick Idema is duidelijk te zien, dat hij overtuigend staat te keepen. Er is een mooie mix van ervaren trainers en jonge leergierige B-spelers.
In de tweede helft werd meer uitgebroken en zo kwamen de jongens zelfs op een voorsprong van 6-4. Met nog maar een kleine 5 minuten op de klok werd het wel heel spannend. Zo kon het zelfs gebeuren, dat Lotus nog terug kwam op 6-5. Gelukkig was er na deze score geen mogelijkheid meer voor Lotus en kwamen de jongens van Tonegido alleen nog aan de bal. Tot het eindsignaal klonk van de Scheidsrechter Vincent Vos, die een goede pot stond te fluiten.

Doelpuntenmakers: Menno Lont 2, Sam Numeijer 1, Noah van Wieringen 1, Vincent Pronk 2.