Motorcrosser Richard van Baaren praat ons bij
Uitgegeven op 14-10-2012 om 10:54  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Richard van Baaren: 'Wedstrijden tijdens en na de zomerstop. De zomerstop is inmiddels weer voorbij en ik heb de nodige wedstrijden weer gereden. Bij het ingaan van de zomerstop stond ik op een mooie tiende plaatse in het klassement van de Open Inters van de MON'.Tijdens de zomerstop heb ik enkele clubwedstrijden gereden en ook nog meerdere trainingsdagen gegeven om mijn kennis over te brengen aan andere rijders. Zo zijn we bijvoorbeeld met onze motorclub weer naar Delfzijl afgereisd om daar een week op de crossbaan te staan met in het weekend twee dagen de wedstrijden. Vooraangaand aan de wedstrijddagen op zaterdag en zondag heb ik meerdere dagen training gegeven om zo de rijders perfect voor te bereiden op de wedstrijden in het weekend. Natuurlijk heb ik zelf ook nog de nodige rondjes daar gereden en gingen de wedstrijden ook goed ondanks de extreme hitte toen. Op zaterdag wist ik de eerste manche winnend af te sluiten maar de manchen daarna moest ik toch mijn meerdere erkennen in Chris Dignum en eindigde ik beiden
dagen op een tweede plaats in het dagklassement.
In de vakantie periode heb ik ook nog twee wedstrijd mee mogen doen bij de Redbull Pro Nationals. Eén wedstrijd heb ik mee mogen doen in Engeland en de andere wedstrijd in het Nederlandse Mill. Dit was een hele mooie ervaring en echt het zijn goed georganiseerde grote wedstrijden met veel snelle rijders. Bij de wedstrijd in Engeland had ik vooraf voor zaterdag en zondag ingeschreven om mee te doen. Helaas waren er wat problemen met de altijd “vriendelijke” fransen bootmedewerkers waardoor ik een dag later met de boot mee mocht dat vooraf gepland. Eenmaal in Engeland aangekomen kon ik alleen zondag nog meedoen aan de wedstrijd daar en mocht ik meedoen in de Pro klassen (waarin onder andere ex wk rijders in meedoen). Deze wedstrijd werd op een hele mooie baan gehouden met verschillende hoogteverschillen in de baan. Het rijden ging erg lekker al waren er geen topprestaties te verwachten gezien het hele sterke deelnemersveld. Ik eindigde niet laatste en had nog meerdere rijders achter mij. Na afloop van de manche was er het nodige werk te doen aan het verzorgen van de motor. De Engelse rijders zeiden al dat het typisch Engels weer was met af en toe wat regen. Door deze regen was de baan verandert van een mooie droge baan met veel grip naar een baan met prut en weinig grip. Foto’s spreken voor zich hieronder.

Dan de Redbull wedstrijd in Nederland.
Dit werd georganiseerd op het mooie zandcircuit in Mill. De organisatie had de baan goed aangepakt met wat extra moeilijke bulten erin. Dit was voor het publiek ook erg mooi zodat er hoge er verre sprongen gemaakt konden worden en de moeilijkheidsgraad best hoor was. Voor deze wedstrijd moest ik op een tweetakt machine rijden. Aangezien ik normaal op mijn vertrouwde 450 4 takt rijdt was het even wennen. De motor waar ik op kon rijden was een 300cc tweetakt welke ik mocht gebruiken van TM importeur Gerco vd Vegt. Deze wedstrijden verliepen goed. De starts waren telkens super en elke keer zat ik bij de eerste vijf bij het ingaan van de bocht. Ook hier was het deelnemersveld sterk en eindigde ik beide dagen net buiten de top tien. Al met al weer een hele mooie ervaring en lekker kunnen rijden op de tweetakt machine.Vorig weekend werd de eerste MON wedstrijd na de vakantieperiode weer verreden. Dit werd georganiseerd op het mooie zware zandcircuit in Arnhem. Het zand is te vergelijken met strandzand, lekker zwaar dus. De training ging lekker en ik had het goed naar mijn zin.
Bij de start van de eerste manche zat ik niet helemaal voorin maar mocht ik rond een twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging niet verkeerd echter bij het ingaan van een bocht schoof mijn voorwiel door de wal heen en kwam ik even hard in aanraking met het zand. Gevolg was een zeer pijnlijke schouder welke ervoor zorgde dat alle kracht uit mijn arm verdwenen was. Ik heb nog wel mijn motor opgeraapt en verder proberen te rijden. Helaas was dit nauwelijks mogelijk door de pijn en het krachtverlies in mijn arm. Ik ben nog wel gefinisht maar had helaas te weinig ronden gereden van de kopman waardoor ik niet in de uitslag opgenomen werd. De tweede manche kon ik niet meer van start gaan en moest ik helaas aan mij voorbij laten gaan. Hier had ik natuurlijk flink de balen van maar het was helaas niet mogelijk meer. Als het enigszins mogelijk was geweest had ik het zeker geprobeerd.

Inmiddels heb ik een bezoek gebracht aan een manueel therapeut en constateerde deze een gekneusde rib en een schouder welke flink gekneusd,bijna ontwricht was. Maar na enkele behandelingen gaat het nu weer de goede kant op en zal ik komende zondag weer aan de start staat bij de volgende MON wedstrijd in Prinsenbeek. Ik heb problemen met mijn internetpagina waardoor het niet mogelijk is deze verslagen erop te plaatsen. Daarom loopt mijn website een beetje achter nu. Hopelijk gaat het zondag weer goed in Prinsenbeek en kan ik jullie binnenkort goede uitslagen melden.
Sportieve groet,

Richard
www.richardvanbaaren.nl
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Speeltuin Helderse Buurt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...