SKATEBAAN IN IJSKAST DOOR BEZUINIGINGEN
Uitgegeven op 20-10-2003 om 11:10  |  link  |  bewaar  |  print

Foto: Noordhollands Dagblad Hippolytushoef - Maarliefst 150 handtekeningen van jongens en meiden in wijde broeken, een velletje vol met die van volwassenen en een spervuur aan ideeŽn van de skateboardende tieners. Ben Klungers (14) heeft goede hoop dat Hippolytushoef volgend jaar een skatebaan heeft.

Wethouder A. Kooij is enthousiast, maar benadrukt dat Wieringen moet bezuinigen. Het telefoongesprek verliep wat onwennig. Ben, gespannen thuis op de bank, en aan de andere kant van de lijn wethouder Kooij. Ze moest de skateliefhebber een half jaar geleden teleurstellen. De aanleg van een skatebaan in Hippolytushoef was niet mogelijk, meldde zij.
Kort daarvoor had Ben in zijn eentje bij de gemeente aangeklopt voor een skatebaan. In een andere wijk hadden jongeren immers ook een ontmoetingsplek van de gemeente gehad, was zijn gedachte.

,,Ik heb hem toen verteld dat de gemeente heel goed op haar centen moet letten. En dat niet voor ieder individu een duur project kan worden opgestart'', aldus Kooij. Ben moest terugkomen als hij meer handtekeningen had verzameld, zodat de gemeente kon zien dat het speeltuig bij meer jongeren op het verlanglijstje staat.

Handtekeningenactie

,,Dat was niet zo moeilijk'', zegt Ben die zelf al sinds zijn zesde jaar aan inline skaten doet. ,,Ik wist dat er een jongen was die eerder gevraagd had om een skatebaan in ons dorp en daar al een handtekeningenactie voor gehouden had. Die lijst lag nog bij hem thuis: 150 stuks.''

Met de steun van tientallen jongens en meisjes werd de vraag van Ben voor de aanleg van een skatebaan wel serieus genomen. In de raadszaal mochten de skaters even later hun zegje doen. Bevredigend vonden de jongeren hun gesprek met de wethouder niet.

Skateboarder Maikel Poog (16): ,,Wij mochten onze plannen op tafel leggen. We zaten best lang in de raadszaal en er is ook veel gezegd. Maar tijdens het gesprek werd er helemaal niets opgeschreven. Ze hadden niet eens een pen en een stuk papier bij de hand. Alles zou wel onthouden worden. Dat geloofde niemand. Dat kan natuurlijk ook nooit.''

De skatebaan zou volgens de jongeren naast het zwembad op een grasveldje aan de Hortensialaan gebouwd kunnen worden. Buurtbewoners hebben daar geen bezwaar tegen, maar de buurtvereniging is minder blij met het initiatief van de jongeren.

Lawaai

Kooij: ,,Ze denken dat de kinderen te veel lawaai maken.'' Vooralsnog kunnen de skaters niet veel anders doen dan afwachten. De jongeren is verteld dat het plan in de gemeenteraad besproken zal worden. Geld is het grootste obstakel voor de aanleg van de halfpipe. Maikel denkt vooral aan skateplanken, wieltjes en skates. Hij heeft dan ook zijn eigen gedachten over de centenkwestie. ,,Die ontmoetingsplek van die andere jongeren kostte ongeveer dertigduizend euro. Onze skatebaan achtduizend. Dat is dan toch niet zoveel? Zeker als je bekijkt dat er veel meer skaters plezier kunnen hebben van die baan dan dat er jongeren zich nu bij die hangplek ophouden. Nu moeten we met z'n allen met de bus naar Den Helder. Dat kost pas veel geld.''

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ons Waterhoofd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...