Hongaarse uitwisselingsstudent zoekt Nederlands gastgezin
Uitgegeven op 19-03-2012 om 12:27  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Uitwisselingsorganisatie YFU (Youth for Understanding) is op zoek naar gastvrije gezinnen die hun huis en hart open willen stellen voor een buitenlandse student. Op 11 en 12 augustus 2012 komen 60 buitenlandse studenten van over de hele wereld naar Nederland. De studenten, 15-18 jaar, komen de Nederlandse taal leren en onze cultuur ontdekken. Zij volgen één schooljaar regulier onderwijs op een middelbare school en verblijven in een gastgezin.

Hongaars, Japans, Chileens…

Lijkt het u leuk om de Hongaarse Balint (17) te verwelkomen? Hij is sportief en houdt van voetbal en handbal. Hij is erg geïnteresseerd in de bescherming van natuur, wellicht wil hij daar later in zijn carrière iets mee doen. Zijn favoriete vakken zijn wiskunde en gymnastiek. Op dit moment hebben Balint en zijn familie 11 maanden een Thaise YFU-uitwisselingsstudent in huis. Hij heeft één zijde van de uitwisselingservaring dus al meegemaakt. Ook voor de Japanse Natsuki (17) zoekt YFU een gastvrij gezin. Natsuki is gek op dans en zit op de dans club van haar school. Natsuki is een vrolijk meisje dat graag films kijkt en muziek luistert. Ze is alvast begonnen met het leren van Nederlands. Maite is 16 jaar en komt uit Chili. Ze is vriendelijk en respectvol, gek op dansen en creatieve vakken. Als lid van de scouting helpt Maite met het bouwen van huizen voor daklozen. Dit geeft haar veel voldoening.

Gastgezin worden?

YFU is een non-profit organisatie die al 50 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Alle gastgezinnen en studenten genieten professionele begeleiding. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Niet alleen gezinnen met oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kinderen, eenoudergezinnen of gezinnen zonder kinderen kunnen gastgezin zijn.

Unieke ervaring

Nederlandse gastgezinnen krijgen geen financiële vergoeding, maar ontdekken wel vanuit hun eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van u vragen wij kost en inwoning. Interesse? Neem contact op met YFU, telefoonnummer 0297-264 850 of kijk op http://www.yfu.nl > gastgezin.


(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ 2.250,-

Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Wieringer historie:
De Haan Tours presentatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...