Kunstweek op OBS De Marske
Uitgegeven op 03-02-2012 om 11:06  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In de week van 16 januari heeft basisschool De Marske bezoek gehad van kunstenaar Jaap Velserboer. Drie dagen is Jaap, in zijn rode overall, in alle groepen geweest om met de kinderen een kunstwerk te maken.

Met de kleuters maakte hij een beestenboel met PU schuim. In groep 3 t/m 8 was het onderwerp een CoBrA schilderijen maken, waar het vooral de kleuren waren die in het oog springen.Nadat Jaap in alle groepen een vurig pleidooi had gehouden over kunst, Karel Appel en de CoBrA groep, konden de kinderen beginnen met plannen te maken voor hun eigen kunstwerk. De week daarvoor hadden de kinderen van alles meegenomen om in hun kunstwerk te verwerken. Veel karton, hout, knopen en schelpen. Je kon zelfs het Wad ruiken in groep 4.Na twee dagen hard werken waren de beesten van PU schuim en de CoBrA schilderijen klaar. Daardoor konden de kinderen de laatste bijeenkomst nog met een druktechniek aan het werk. Mooie tekeningen krassen in schuim en daar later afdrukken van maken.De kinderen van De Marske hebben genoten van deze leerzame week. Jaap was zeer enthousiast over de gemaakte kunstwerken.Op maandagmiddag 30 januari werden de kunstwerken tentoongesteld. Bij de kunstwerken hadden de kinderen beschrijvingen gemaakt over hun kunstwerk. Groep 7 en 8 hadden ook nog een PowerPoint presentatie gemaakt, die in de lokalen van groep 5 / 6 en 7 /8 te zien was.

Er kwamen veel belangstellende voor de tentoonstelling. De kinderen konden enthousiast vertellen over hun werk aan hun ouders, tantes, ooms, oma´s en opa´s.

(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet deHoog - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...