Tonegido BKC verliest vooral van zichzelf
Uitgegeven op 20-11-2011 om 15:01  |  link  |  bewaar  |  print

\T VELD - Dit weekend stond de Noord Hollandse derby VZV-Tonegido/BKC op het programma. In het verleden is gebleken dat dit altijd een lastige wedstrijd is in 'T Veld.

Omdat het in 'T Veld nog niet erg lekker draait dit seizoen had dit op papier een winst voor Tonegido/BKC moeten opleveren. Desalniettemin is dit geen rede om dit team te onderschatten. Het is een tegenstander waar op elke positie wel iemand neergezet kan worden die zijn mannetje staat. Voor de wedstrijd werd er dan ook verteld door coach Meinte dat onderschatting een gevaar zou kunnen worden. Bij aanvang van de wedstrijd werd er eerst nog een wedstrijdbal gesponsord door een in konijnenpak gestoken vriend van het VZV team. Zonder hier door geintimideerd te raken begonnen wij goed aan de wedstrijd. De eerste 3 doelpunten gingen het doel in aan Veldtemer kant. Dat was dus een lekker begin. Na de 0-3 begon VZV ook te scoren en ging de eerste helft eigenlijk op in een gelijkwaardige strijd, waar over en weer regelmatig toch de nodige verdedigingsfouten werden gemaakt. Tonegido/BKC ging lekker door met scoren maar wist niet te voorkomen dat vooral de opbouwers van de thuisclub vrij spel kregen om de bal in het doel van Rick te werken. Rick die hier op zijn beurt niet veel aan kon doen werd hier wel wat geirriteerd door wat zijn keepers kunsten helaas vandaag niet bevorderde. Bij rust was de verhouding 13-15 in het nadeel van VZV maar dat verschil zegt nog niks bij een heren handbalwedstrijd waar nog 30 minuten gespeeld moet worden. Na rust ging het eigenlijk op dezelfde wijze door als in de eerste helft. Wel stond de verdediging van VZV goed zodat het erg moeilijk bleek onze cirkels te bereiken, wat in de eerste helft ook al niet lekker lukte. Er werd hier en daar wat gescoord waarbij de stand dichtbij elkaar bleef. Dit was het geval tot ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Wederom kwam VZV op gelijke hoogte met Tonegido/BKC 20-20. Wij verzaakte de volgende aanval te scoren wat VZV wel bleef doen. Dit resulteerde dus ineens in een achterstand voor Tonegido/BKC waar we eigenlijk de hele wedstrijd nog niet mee geconfronteerd waren. De koppies van ons raakte in de war en in plaats van dat het spel weer opgepakt werd, stonden we niet meer tegen VZV te handballen maar tegen onszelf. Iedereen wilde voor eigen succes gaan maar niemand kon het verschil meer maken. Verdedigend ging het ook helemaal fout. Er werd niet meer gewerkt voor elkaar en alle afspraken voorafgaand aan de wedstrijd werden niet meer uitgevoerd. Er vielen velen gaten in de verdediging, waar VZV dankbaar gebruik van maakten. Van een verschil van 1 punt werd het verschil al snel 5 punten in het nadeel van Tonegido/ BKC. In zo'n fase gaat er dan ook alles fout wat er fout kan gaan. Het enige wat je dan nog kan en moet doen is de rust bewaren en opnieuw je aanval en verdediging reorganiseren. Dit lukte niet meer. Alleen Senne Hiemstra kon met een paar afstand schoten nog wat terug doen maar dit was niet genoeg. Zeker niet als je dan aan de andere kant weer verzuimt om te verdedigen. Met nog 3 minuten te spelen was de achterstand te groot en de organisatie compleet weg. Wat in het verleden wel lukte zat er vanavond in 'T Veld niet in, je mond houden tegen elkaar en de scheidsrechters. En als je wat zegt doe dit dan positief en niet met de bedoeling een ander iets duidelijk te maken wat hij toch al wist. Dit bevorderd het spel allerminst. Ook onze coach probeerde met wisselen nog wat te bereiken maar het tij was niet meer te keren. Bij het laatste fluit signaal stond het score bord op 28-22. Een verdiende winst voor VZV. Tonegido/BKC heeft vanavond vooral van zichzelf verloren en zal de komende week weer even de koppen in dezelfde richting moeten zien te krijgen om dit volgend weekend te voorkomen. Van deze wedstrijd hebben we hopelijk weer een hoop geleerd, positieve dingen en negatieve dingen. Iedereen weet van zichzelf wel wat hij fout of goed gedaan heeft. Handballen doe je met een team en met de wil om te winnen en dat ontbrak er vanavond aan.
Volgende week een nieuwe ronde en weer nieuwe kansen en wel op zondag 27-11 om 14.15uur in Sporthal De Veerburg!