Manueel therapeut neemt intrek bij sportcentrum Hippogym
Uitgegeven op 10-11-2011 om 08:37  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Waar de een stopt, gaat de ander verder. Zo kun je het werk van Gerton van den Brink (39) het beste omschrijven. Hij is orthopedisch manueel therapeut: OMT. En sinds kort niet meer in loondienst, maar voor zichzelf aan de slag. Hij heeft zijn standplaats gevonden bij Stephan Taal van sportcentrum Hippogym.

"Ik loop eigenlijk al acht jaar rond in dit sportcentrum. Ik begeleid mensen die revalideren. Ben begonnen als fysiotherapeut, maar heb me daarna gespecialiseerd in de manuele therapie. Nog eens een studie van vijf jaar. In 2005 ben ik afgestudeerd. Ik ben dus al negen jaar bezig met het menselijk bewegingsapparaat. Gewrichten, spieren, zenuwen." Gerton is wat je noemt een vakidioot. Dol op zijn werk, hij draagt het met passie uit. Na veertien jaar met heel veel plezier gewerkt te hebben bij fysiopraktijk Groustra in Anna Paulowna is het nu de stap om zelfstandig te gaan.(Advertentie)Orthopedisch manueel therapeut, een hele mond vol. Gerton legt zijn werk uit: "Stel, je hebt last van je knieŽn. Je gaat naar de huisarts, die schrijft je wat voor. Je gaat misschien naar een fysiotherapeut, maar je klachten raken niet over. Je komt wel iets verder, maar helemaal pijnvrij ben je niet. Dan maak je de stap naar ons. Wij kijken verder. En leggen verbanden. We kijken of er bijvoorbeeld scheefstand is in je bekken, hoe je rug staat, je wervelkolom. Daarna stellen we een behandelplan op. Meestal hebben wij minder behandelingen nodig dan een fysiotherapeut. En als je dan eenmaal weer beweeglijk bent, dan moet je dat zo houden en je lijf weer sterk maken. Daarom heb ik mijn intrek genomen bij sportcentrum Hippogym. Hier heb je alles om veilig en goed te trainen. Het is ideaal om zoín uitgebreid apparatenpakket voorhanden te hebben. Je kunt alle kanten uit met je klant. Er zijn apparaten voor de versterking van de rug, maar ook voor mensen met knieklachten zijn er toestellen."
De behandelingen van de orthopedisch manueel therapeut worden vergoed in de aanvullende verzekering. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij voor de exacte voorwaarden. Meer weten? Kijk op www.gerton.nu of bel: 06-19478139. Sportcentrum Hippogym is gevestigd aan de Belterlaan 22 in Hippolytushoef en bereikbaar via 0227-5933562.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familie Tijsen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...