Wiron geeft winst uit handen tegen koploper ZDH
Uitgegeven op 06-11-2011 om 16:34  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER – Wiron trad op eigen veld aan tegen koploper ZDH. De thuisploeg leek na een goede eerste helft de winst in de wacht te kunnen slepen. De bezoekers stelden in de tweede helft orde op zaken. De Texelaars kwamen op gelijke hoogte en keerden met een 2-2 gelijkspel huiswaarts.

Het eerste kwartier speelde de strijd zich vooral af op het middenveld. De eerste doelrijpe kansen waren voor ZDH. Eerst werd een bal over doel gekopte, enkele minuten later kwam Jelmar Boman alleen voor keeper Dennis Veldhuis. Hij trof echter de paal. Het duurde bijna een half uur voordat Wiron het eerste gerichte schot op doel loste.

Het was de inleiding tot succes. Een minuut later nam Mark Schouwenaar een vrije trap, die door Cees van Eekelen raak werd gekopt, 1-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak uit een vrije trap, toen Ricardo de Vries de afvallende bal als een streep binnen schoot, 2-0. Nauwelijks een minuut later scoorde ZDH bijna de aansluitende treffer, maar Dennis Veldhuis stopte de bal uitstekend. Zo ging Wiron met een 2-0 voorsprong aan de thee.

ZDH toonde na de rust meer aanvalsdrift en dat resulteerde na tien minuten in een treffer. Jelmar Bomen zette voor en Daan Wessels verzilverde de voorzet, 2-1. Halverwege de tweede helft volgde de gelijkmaker, toen een afstandsschot van Jelmar Boman in de kruising doel trof, 2-2. Even was er vooral eenrichtingsverkeer op de helft van Wiron, maar de thuisploeg ontworstelde zich aan de druk.

Beide elftallen creëerden nog enkele doelrijpe kansen. Wiron leek aan het langste eind te trekken, toen een minuut of vijf voor het einde werd gescoord. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd eindigde in remise.