Griezelen en vertier gaan hand in hand samen op Halloweenmarkt Hippolytushoef
Uitgegeven op 17-10-2011 om 21:57  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op vrijdag 28 oktober wordt het centrum van Hippolytushoef weer omgetoverd in een 'spookstad'. Van 14.00 uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds is het centrum van het dorp namelijk weer het toneel van de jaarlijkse Halloweenmarkt. De Ondernemersvereniging Midden-en West Wieringen houdt ook deze editie vast aan het beproefde concept waar het griezelen en het vertier hand in hand samen gaan.Zoals gebruikelijk zal ook tijdens deze editie van de Halloweenmarkt een bonte stoet van heksen, trollen, weerwolven, zombies en wandelende skeletten de straten van Hippo bevolken. Niet alleen om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen maar ook om voor de nodige vertier te zorgen in de vorm van spelletjes, caberet en ander soort volksvermaak. Naast de ruim 70 spookfiguren geven ook veel marktkooplui gehoor aan het thema van deze markt. Getooid in angstaanjagende creaties bieden ze hun hun koopwaar aan dat ook nu weer heel divers is.Een in het oog springende kraam is dit jaar die van de Lionsclub. Zij gaan voor het goede doel broodjes haring verkopen. De volledige opbrengst wordt door de Lions besteed aan diverse regionale goede doelen.
Zij hebben deze actie al eerder georganiseerd en worden hierbij gesteund door de middenstand. De eerste broodjes op deze middag worden met smaak door Visboer Hegeman van ’t Vishoekje en Bakker Bellis met de organisatoren genuttigd. De Lions dankt hen hartelijk voor hun bijdrage bij deze actie, want zij doneren de vis en de broodjes: direct een lekkere opbrengst!
Stichting AED Wieringen/Wieringermeer staat er met een loterij en Dagverzorging Noorderlicht is dit jaar ook precent met een kraam met spullen.

Hoewel de spanning, de horror en nodige humor natuurlijk niet mogen ontbreken, is er ook dit jaar weer veel aandacht besteed aan het sfeervolle karakter van de Halloweenmarkt. Onder meer gezellig aangeklede marktkramen met sfeervolle verlichting, uitgeholde pompoenen en versierde etalageruiten versterken het thema van deze avond.


Spooksteeg

De smalle straatjes in het centrum van Hippolytushoef zijn bij uitstek geschikt om het er eens flink te laten spoken. De luguberste van allemaal: “de Spooksteeg” -tussen Bakker Bellis en de Etos in - heeft in de loop der jaren zelfs een heel angstaanjagende reputatie opgebouwd. Op Wieringen, maar ook ver daarbuiten krijgt menigeen de koude rillingen als er zelfs alleen al over deze steeg gesproken wordt. Toch keren massa's mensen elk jaar weer terug naar deze onheilspellende plek om met eigen ogen te aanschouwen wat voor enge taferelen er nu weer allemaal plaatsvinden. Degenen die net bekomen zijn van de schrik van het vorige jaar wacht dit jaar opnieuw een heuze beproeving. Voor de bezoekers met stalen zenuwen hebben we overigens nieuws: “'Dacht je vorig jaar het allerengste te hebben meegemaakt? Dan heb je het mis. Dit jaar is de steeg enger dan eng. Dus kom maar op als je durft!

Voor degenen die minder sterk in hun schoenen staan is er natuurlijk ook wat luchtiger griezelplezier op de markt. Zo is het plein bij de Katholieke kerk weer het toneel van griezelspelletjes voor de kinderen. Hoewel luchtig? De namen van de activiteiten: skelet rollen, grafzerk werpen, rollende ogen en galgenbal klinken nu niet bepaald geruststellend in de oren. Gelukkig klinken de namen van de spelletjes wreeder dan ze in werkelijkheid zijn en is het voor de jonge bezoekers alleen maar leuk om mee te doen. Evenals het snotgraaien en het grabbelen in de jurk van de heks die op verschillende plekken op de markt rondwaard.


Afgehakte vingers

Deze editie van het van oorsprong Angelsaksische feest kent ook weer veel vertrouwde items zoals de griezelige spooktocht van buurtvereniging Noordervenne met start op 't Hoekje. Deze locatie is wegens het succes van vorig jaar opnieuw omgetoverd tot pompoenenplein. In de stijl van de avond staat er voor de inwendige mens de inmiddels vermaarde “afgehakte vingers” op het menu. Een delicatesse, zo lekker dat je moet uitkijken dat je je eigen vingers er niet bij op eet. De waarzegster is weer present en ook de gevaarlijk uitziende vuurspuwer zal zijn niet geringe kunsten tonen aan het publiek. En wie weet steekt de bekende weerman Piet Paulusma, net als vorige jaren, nu ook nu weer de Afsluitdijk over voor zijn dagelijkse weerpraatje. Want wat is er nu mooier om bij volle maan en met het geluid van een huilende weerwolf op de achtergrond het weer tijdens Halloweeenavond te bespreken?

Zuiderzee FM live vanaf de Halloweenmarkt
Zuiderzee FM zet dit jaar de lokatiestudio onder de luifel bij Café de Harmonie. Vanaf de markt en de andere randactiviteiten zullen er de gehele dag impressies en interviews gehouden worden, omlijst door muziek. Ook kunt u een kijkje nemen bij de lokatiestudio die Zuiderzee FM, die eerder dit jaar tijdens het Vistival in gebruik werd genomen. De live uitzending zal beginnen om 14.00u en duurt tot 20.00u en is te beluisteren via FM 106.6, 87.9 mhz op de kabel, via de loz-kabelkrant (ziggo 956, analoog s12+) en www.rtvzuiderzee.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in volle haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...