Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 31-07-2015 om 14:50  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


woensdag 12 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 12 augustus

Naaldbomenexcursie

SCHOORL - Het is ondenkbaar dat 150 jaar geleden de Schoorlse Duinen een bedreiging waren voor het dorp. Met een stevige wind waaide het zand door de kieren de huizen in. Inmiddels houden 100.000 dennenbomen met hun wortels het zand vast. Staatsbosbeheer organiseert een excursie door het naaldbos.

De basis voor het bos is 150 jaar geleden gelegd door Winand Carel Hugo Staring. Hij experimenteerde met verschillenden manieren om bomen te planten en met verschillende soorten. Na 10 jaar ploeteren, werd zijn werk door de regering beëindigd omdat het als mislukt beschouwd werd. Als we nu door de Schoorlse Duinen lopen in de uitgebreide dennenbossen dan blijkt dat de aanpak van Staring een juiste geweest is. De boomsoorten waar hij mee experimenteerde, zijn nu nog te vinden in het duin. Wilt u meer weten over de strijd die Staring voerde en de bomen van het eerste uur zien, ga dan mee met de fietstocht.Hans Egberts begint om 11:00 uur in de vergaderzaal van Buitencentrum Schoorlse Duinen met een korte lezing over wie Staring was en hoe hij te werk ging. Daarna volgt een fiets-wandeltocht van ruim 2 uur langs de meeste van de 18 verschillende soorten naaldbomen. De kosten bedragen € 6,00 p.p. en voor deelnemers aan deze excursie is in het Buitencentrum is het boekje “18 naaldbomen” te verkrijgen met 20% korting (normaal € 5,00). Wie vriend is van Buitencentrum Schoorlse Duinen krijgt het boekje met 50% korting.

Vooraf aanmelden kan aan de balie van het buitencentrum of via telefoonnummer 072-5093352. Maximum aantal deelnemers: 15. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur en de kosten zijn € 7,50 p.p. Graag vooraf aanmelden.


donderdag 13 augustus

Zonsopgang wandeling Balgzand

DEN HELDER - ‘Vroege vogels’ kunnen samen met de gids van Landschap Noord-Holland een zonsopgang wandeling maken op Balgzand. Het is fascinerend om daar het ochtendgloren te ervaren. Het is heel bijzonder om het langzaam dag te zien worden en de zonsopgang te beleven.

U kunt het allemaal meemaken tijdens deze stiltewandeling.
Voor en na de wandeling is informatiepunt ’t Kuitje geopend, daar zijn onder meer een aantal aquariums opgesteld, waarin u kunt zien wat er zoal onder het wateroppervlak van de Waddenzee leeft. Ook kunt u een presentatie bekijken over alles wat er leeft en groeit op het Balgzand. En uiteraard is er koffie en thee!


(foto Leo Hofland)

Tijd: 05.30-07.00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.


donderdag 13 augustus

Zintuigenwandeling

SCHOORL - Kom in de zomervakantie naar Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer voor een onvergetelijke ervaring. Beleef de Schoorlse Duinen met al je zintuigen of ga mee met de Zonnetrein voor een leuke en leerzame rit door de Schoorlse Duinen.

Een zintuigenwandeling is een lichte en verfrissende manier om de natuur te ervaren. U stapt in de wereld van spiegelende bomen, adembenemende vergezichten en heerlijke geurencocktails! Tijdens deze belevingstocht worden wandelend alle zintuigen aan het werk gezet. Deze tocht is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en duurt twee uur. U gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen, daarom is deze tocht minder geschikt voor wandelwagens en mensen die slecht ter been zijn. De wandeling is en start om 11:00 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname bedraagt € 6,00 p.p. Graag vooraf aanmelden.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur. Aanmelden voor de activiteiten kan aan de balie of op telefoonnummer: 072-5093352.


vrijdag 14 augustus

Natuurexcursie

VAN EWIJCKSLUIS - U kunt met een gids een avondwandeling maken op de Verzakking in het Amstelmeer. Door zout water vanuit de Waddenzee is de plantengroei van de Verzakking heel bijzonder.

Zo groeit er rode ogentroost, een plant die een zilte ondergrond nodig heeft. Vroeger meende men dat de plant nuttig was bij oogproblemen. Verder komt de moeraswespenorchis er voor. Bijzonder is ook het goudknopje dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Vandaag gaan we met de gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar de bijzondere planten in dit normaal afgesloten terrein.
Ook bij vogels is het gebied in trek. Er zitten altijd ganzen en de bruine kiekendief is vaak zwevend boven het riet te zien. Vlakbij liggen een paar eilandjes die erg in trek zijn als broed- en rustplaats.


foto Kees Scharringa

Tijd: 19:00-20:30 uur.
Vertrekpunt: Het uitkijkpunt op de Amsteldiepdijk, vlakbij het dorpje Van Ewijcksluis. Vanuit Den Helder: Op de rotonde de 3e afslag naar de ventweg. Vanuit Wieringen: Op de rotonde 1e afslag naar de ventweg.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden kan ook.


vrijdag 14 augustus

Kermis in Haringhuizen


vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Lichtschip Texel

DEN OEVER - De leden van de Vereniging Radio Zend Amateurs (VRZA) afdeling Helderland zijn actief vanaf het Lichtschip Texel welke dit jaar ligt afgemeerd in Den Oever. Ze doen mee aan het (ILLW) International Lighthouse Lightship Weekend 2015, waar dit jaar voor deelname al ruim 400 lichtschepen en vuurtorens zich voor hebben aangemeld.Het team van Helderland zal met radiozendapparatuur via digitale, morse en spraak contact proberen te leggen met zoveel mogelijk lichtschepen en vuurtorens over de hele wereld. Iedere radioverbinding zal schriftelijk worden bevestigd met een QSL kaart, welke dit jaar aangeeft dat het Lichtschip dus vanuit Den Oever een radio verbinding heeft gemaakt. Zie ook illw.net.
Omdat het Lichtschip Texel een museum status heeft, is het voor de reguliere radiozendamateur wereldwijd ook heel leuk om in radiocontact te komen met dit in de jaren 50 in Den Helder gebouwde Lichtschip.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de radiohut aan boord van het Lichtschip Texel, het schip ligt afgemeerd in de haven van Den Oever.


zaterdag 15 augustus


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 2 kilo scholfilet voor € 15,00. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 15 augustus

Dirkendag

DEN OEVER – In het café Tante Pietje wordt op zaterdag 15 augustus Dirkendag gehouden. Voor de 32e keer wordt gepoogd zo veel mogelijk Dirken bij elkaar te krijgen.


(Fotografie en tekst Henk Cornelissen)

De eerste Dirkendag werd gehouden in 1984. In voornoemd café zaten vijf mannen naast elkaar, die allemaal Dirk bleken te heten. Iemand merkte dat op en het gesprek dat daarop volgde leidde tot de vaststelling dat Wieringen een vrij hoge Dirkendichtheid had en dat het misschien wel eens leuk zou zijn er zo veel mogelijk bij elkaar te brengen. Dat moest gebeuren op de zaterdag voorafgaand aan de Flora & Visserijdagen, als een voorproefje van de jaarlijkse Oeverse festiviteiten.
Het was kort dag maar een oproep in de Wieringer Courant bracht uitkomst. Zeventien Dirken waagden de stap naar het café aan de Havenstraat en daarna werden het er elk jaar meer. Gemiddeld komen er zo’n vijftig tot zestig, maar er zijn er ook wel eens meer dan honderd geweest, nadat landelijke media de oproep oppakten. Er kwamen zelfs Dirken uit Vlaanderen – waar in Mechelen wel eens een Dirkendag is gehouden – en Duitsland.
De bijeenkomst is om 16.00 uur en om 18.00 uur wordt de groepsfoto gemaakt. Daarvoor is dit jaar een speciale aanleiding. Welke dat is zal pas ter plaatse bekend worden gemaakt.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Nazomeren in Niedorp

NIEDORP - Nazomeren in Niedorp is een jaarlijks terugkerend evenement in de negen kernen van de voormalige gemeente Niedorp. Dit weekeinde editie nr. 19 plaats. U kunt dan in de gemeente Niedorp net als andere jaren op bijna 100 locaties kennismaken met bijna 150 deelnemers en/of exposanten. U vindt een keur aan tuinen, musea, kunst- en fototentoonstellingen, muziekoptredens en diverse andere activiteiten.Deelnemende dorpen zijn Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Kolhorn, Barsingerhorn, Lutjewinkel, Winkel, Haringhuizen, ’t Veld en Zijdewind.
De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.


zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


zondag 16 augustus

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Mevr. Drs. M. Bijl uit Beverwijk in de Hippolytuskerk.


zondag 16 augustus

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


zondag 16 augustus

Ochtendconcert Holland Music Sessions

OOSTERLAND - The International Holland Music Sessions heeft ook deze zomer weer heel veel nieuw jong talent uit de hele wereld naar Noord-Holland gehaald. Vandaag om 11:00 uur geeft pianist Vinsenso Julius Pratama Husin uit Indonesië het laatste concert in de Michaëlskerk. Hij vertolkt werken van Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn Bartholdy en Franz Liszt.

Het internationaal bekende zomerfestival met gevarieerde klassieke muziek telt ruim 130 deelnemers uit zo’n dertig landen - waaronder Nederland. Lessen en masterclasses gecombineerd met concerten vormen sinds 1988 de ingrediënten van deze broedplaats voor topmusici.
Gedurende de Summer Academy worden jonge getalenteerde musici intensief gecoacht door musici/docenten die internationaal een grote reputatie hebben. De masterclasses samen met de concerten kunnen leiden naar concerten in belangrijke concertzalen in Nederland en geheel Europa en een beslissende stap voorwaarts zijn in het opbouwen van een internationale carrière.

De Culturele Kring Wieringen ervaart het als een buitenkansje dat de organisatie ook Oosterland aandoet met een vijftal grandioze concerten door jonge musici. Wederkerig roemt The International Holland Music Sessions de fraai gerestaureerde Middeleeuwse vestingkerk om haar sfeer en voortreffelijke akoestiek en de CKW om haar inzet.

Vinsenso Julius Pratama Husin (foto) werd geboren in 1993. Op vierjarige leeftijd begon hij met piano spelen. Hij studeerde aan het Jakarta Pelita Harapan Conservatory of Music bij Johannes Nugroho waar hij in 2010 zijn Bachelor behaalde. Momenteel studeert hij aan de Robert Schumann Hochschule bij Paolo Giacometti. In 2010 behaalde Vinsenso de Eerste prijs bij de Jakarta Indopos Piano Competition; bij de Ananda Sukarian Award National Piano Competition 2011 in Jakarta won hij de Derde prijs. In Düsseldorf speelde hij een solorecital in het Haus der Universität met uitsluitend werken van Franz Liszt.

Toegangskaarten: € 16.- (normaal); € 13.- (begunstigers); € 8.- (CJP/jongeren)
De kerk is open vanaf 10:30 uur.


zondag 16 augustus

Trekkertrek

STROE - De stichting Tractoren Organisatie Wieringen organiseert de jaarlijkse trekkertrekwedstrijd op Stroe. Het wordt alweer de zestiende keer dat de TOW deze wedstrijd organiseert.


Vorige maand organiseerde de TOW alweer voor de vijfde maal een trekkertrek in Kolhorn. KLIK hier voor meer foto's gemaakt door Hein van Schie.

De aanvang is zo rond elf uur. De meeste deelnemers weten inmiddels wel wat de regels en eisen zijn. Mochten er mensen zijn die een oude tractor in hun bezit hebben en ook eens een keer mee willen doen dan kan de organisatie u precies vertellen hoe het een en ander in zijn werk gaat. De lokatie is zoals ieder jaar het land van maatschap Ruijter naast museum Jan Lont. Deelname kost 10 Euro, aanmelden en betalen op de baan. Om dat het alweer de zestiende keer is hoopt de organisatie dat er weer eens een aantal mensen van het eerste uur aan de start verschijnen. Voor de kinderen is er een mooi springkussen van Blokker Events. De horeca wordt verzorgd door café De Kasteleen uit Hippolytushoef. Voor informatie kunt u bellen met de TOW 06 23 419 445 of 06 51 333 709.

TOW zoekt sponsors!


zondag 16 augustus

Fietsen naar de heide

SCHOORL - De heidevelden in de Schoorlse Duinen kleuren de duinen voorzichtig weer paars na de grote branden in 2009, 2010 en 2011 en vormen een ware voedselbron voor de vele insecten, waaronder de honingbijen en de wilde bijen. Wilt u meer weten over deze fascinerende insecten? Het buitencentrum organiseert een interessante excursie ‘Fietsen naar de heide’.

Al fietsend langs de paarse heidevelden ziet u gegarandeerd bijen van plant naar plant vliegen. Van de meer dan 300 soorten bijen waarvan het bestaan in Nederland is vastgesteld, leven tenminste 76 soorten in de Schoorlse Duinen. En wist u dat de heidevelden in Schoorl van nature voorkomen door de kalkarme bodem? De Schoorlse Duinengids brengt u langs de mooiste plekken en kan u veel vertellen over het ontstaan van de heide en het leven op de heide. Daar komt zeker de bij in de aandacht maar ook de vlinder en zandhagedis worden niet vergeten.


Heidevelden in bloei

De fietsexcursie begint om 11:00 uur. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur en de deelname is € 6,00 p.p. Graag vooraf aanmelden bij de balie van het buitencentrum of op telefoonnummer 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1 te Schoorl, tel.: 072 509 3352 en is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Let op! Bij het Buitencentrum is het betaald parkeren.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur en de kosten zijn € 7,50 p.p. Graag vooraf aanmelden.


zondag 16 augustus

Taandag

STROE - Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Stroërweg 39, organiseert de tweede taandag van 2015. Vanochtend om 11:00 uur gaan de hekken open en kun je getuige zijn van het opstoken van de taanketel.

Behalve allerlei soorten netten kunnen er ook zeilen en touwwerk worden getaand. Daarvoor bezit het museum een originele taanstok met een kop van bijeengebonden oude sokken! Je weet; er werd vroeger nooit iets weggegooid. Alles had nog wel een tweede leven, ook kapotte sokken.Gegeten kan er ook worden. Gerechten van Magda, gekookt op het houtvat, paling en poon van Frank en Gerbrand, gerookt in het vat en platvis, gebakken in de olie. En dan is er de ambachtelijk gerookte eendenborst te proeven.
Voor het eerst zal ook Marga Lont aanwezig zijn met honing. Ze is imker en kan alles vertellen van de bijtjes, de bloemetjes en de honing.
Muziek en dans is er ook. Diverse solisten, zoals een combo van Ton van den heuvel en Rita Pollen en de zanggroep 'Gesmeerde kelen' zullen her en der een rustig plekje krijgen om muziek te maken.
De Wieringer Dangsers geven in de middag een optreden.
Verder zijn er natuurlijk de meest verscheidene textiele werkvormen weer te bewonderen zoals spinnen, vilten, quilt en fijn haakwerk.
Tevens zijn er afvaardigingen van de 'Wieringer Aak', de 'Wieringer Molens', de jagersvereniging en de 'Heidense Kapel'.


zondag 16 augustus

Vlinderexcursie

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland neemt u mee naar Mariëndal, het spectaculaire nieuwe natuurgebied bij Den Helder. Mariëndal is een prima plek om vlinders en libellen te bekijken. Vlinders komen er graag omdat er in het zomerhalfjaar altijd bloemen te vinden zijn. Ze zijn dol op de nectar die ze er kunnen vinden.

Een soort die we er zeker tegen zullen komen is het bruin zandoogje (foto Henk van Bruggen). In de zomer zijn er in Mariëndal ook altijd veel libellen te vinden. Dat is niet vreemd, want ze brengen het grootste deel van hun leven als larve in het water door. Dat is hier volop aanwezig. Het gaat deze diersoort trouwens voor de wind. Dat komt door de steeds betere waterkwaliteit in ons land. Deze excursie begint met een mooie presentatie in bezoekerscentrum De Helderse Vallei.

Tijd: 13:00-13:30 uur, presentatie, 13:30-15:00 uur, bezoek Mariëndal.
Startpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.


zondag 16 augustus
maandag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


dinsdag 18 augustus

Wandeling langs het Vogelmeer

SCHOORL - Kom in de zomervakantie naar Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer voor een onvergetelijke ervaring. Maak een mooie wandeling langs het prachtige Vogelmeer met een Schoorlse Duinengids of ga mee met de Zonnetrein voor een leuke en leerzame rit door de Schoorlse Duinen.

Terwijl u een mooie wandeling naar het Vogelmeer maakt, vertelt de gids over de bijzonderheden van de Schoorlse Duinen. Hij neemt je mee door de bossen en langs de vlakten van de stuivende duinen. Het rondje Vogelmeer is mogelijk. Het begint om 11:00 uur en duurt ong. 2 uur. De deelname is € 6,00 p.p. Graag vooraf aanmelden.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur. Aanmelden voor de activiteiten kan aan de balie of op telefoonnummer: 072-5093352.


woensdag 19 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 19 augustus

Waterbeestjes vangen

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland gaat samen met kinderen van 6 tot 12 jaar waterbeestjes vangen in de duinen bij Den Helder. In het water wemelt het nu van de leuke beestjes.

Je krijgt een schepnetje en als je iets hebt gevangen mag je dat in een loeppotje doen. Dan zie je de dieren lekker groot en kun je ze op je gemak bekijken. Sommige lijken een beetje eng, maar dat valt allemaal best mee als je hoort waarom ze er zo uitzien. Misschien kun je met de zoekkaarten die we bij ons hebben uitvinden hoe de diertjes heten. Heb je trouwens wel eens jonge rugstreeppadjes gezien? Daar wemelt het nu van, dus die kom je zeker tegen. Het is handig als je laarzen aantrekt en neem je vriendje of vriendinnetje mee. Die dag is de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waarin je alles te weten kunt komen over de natuur en wat Landschap Noord-Holland allemaal doet. En natuurlijk is er ook limonade!


(foto Dutchphoto)

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: De parkeerplaats voor het fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein, Huisduinen.
Kosten: Kinderen € 4, Kinderen van Beschermers € 3,-. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee. Voorwaarde voor deelname is dat er een volwassen begeleider meegaat. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


donderdag 20 augustus

Inloopochtend Wonen Plus Welzijn

MIDDENMEER - Wonen Plus Welzijn houdt in de ANBO ruimte van het Posthuis van 10.00-12.00 uur een inloopochtned. haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur (VOA) aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur op werkdagen.

Als u een brief heeft ontvangen over de huishoudelijke hulp, dan kunt u zich wenden tot een VOA. Zij kunnen u tips en advies geven en/of ondersteuning bieden bij de voorbereiding van een zogenaamd “keukentafelgesprek” en/of aanwezig zijn bij een keukentafelgesprek. Zij hebben hiervoor een scholing gedaan. Ook voor andere keukentafelgesprekken voor bijvoorbeeld dagbesteding, persoonlijke verzorging en Wmo voorzieningen kan de VOA u bijstaan.


vrijdag 21 augustus

Vleermuizenexcursie

’t ZAND - U kunt samen met de gids van Landschap Noord-Holland luisteren naar vleermuizen in de Eendenkooi ’t Zand. Luisteren klinkt misschien wat vreemd, maar ze maken echt geluid. Maar voor ons is dat niet hoorbaar. Maar dankzij de zogenaamde batdetector die de gids bij zich heeft kan hij hun geluid toch laten horen. En het leuke is dat iedere soort vleermuis een eigen geluid maakt.

Zo kunnen we zonder deze dieren te zien ze toch herkennen. De gids heeft een lamp bij zich, dus we krijgen de vleermuizen vast ook wel te zien. En wellicht horen of zien we nog andere dieren die in het donker actief zijn, misschien horen we zelfs wel een ransuil!


Dwergvleermuis - foto Do van Dijck

Tijd: 20:15-21:45 uur.
Vertrekpunt: Korte Bosweg 47A, 1756 CA ’t Zand
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden kan ook, maar houdt u er rekening mee dat we slechts kleine aantallen bezoekers kunnen toelaten. Dit om er voor te zorgen dat het rustig blijft in de eendenkooi.


vrijdag 21, zaterdag 22,zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 22 augustus

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - De kogel is door het bos, het plan gaat door. Wat begon als een Facebook-bericht gaat nu verder als een prachtig participatieproject. Het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen heeft groen licht gekregen van de gemeente Hollands Kroon.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken voor het herstel van het Kooibos in Hippolytushoef. Handschoenen en snoeischaren meenemen. Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???


zaterdag 22 augustus

Workshop vrij schilderen met olieverf

ANNA PAULOWNA - Elly Doolaard Kroon geeft In de Keesschuur om 13:30 uur een workshop schilderen met olieverf, waarbij het onderwerp vrije keus is voor de deelnemers.

Op een flink doek ( 70x90 o.d.) naar eigen keus, met grote en kleine penselen, spalters en paletmessen, kunt U eindelijk dat schilderij maken, dat al jaren in het hoofd “spookt”. Dat prachtige landschap, die mooie zonsondergang, dat te gekke abstracte kleurenspel, noem maar op. Ieder kan naar eigen idee werken onder de begeleiding van Elly.
Beginnend of geroutineerd schilder, dat maakt niet uit. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.Er wordt geschilderd tot ongeveer 17:00 uur, met een koffie/thee pauze, met na afloop een drankje tijdens de korte werkbespreking.

Wilt U meer weten of opgeven? Kom even langs in het atelier: De Keesschuur, Middenweg 9b 1761LD Anna Paulowna.
Of bel 0223 621610. of 06 36332511; e-mail: doolaard@hetnet.nl.


zaterdag 22 en zondag 23 augustusREGIO - Zin in een weekend genieten van de allermooiste tuinen en kunst in de Kop van Noord-Holland? Dat kan nog een keer tijdens het Top in de Kop-weekend. Tien samenwerkende tuineigenaren en kunstenaars openen dan gezamenlijk de poorten en nodigen u uit voor een bezoek.

Dit weekend kunt u dwalen door prachtige nazomer-borders en u verwonderen over de vele kleuren die de tuin nog biedt eind augustus. Wees ook welkom in de beeldentuinen en maak kennis met bijzondere kunst op een speelse manier.Deelnemers: Versicolor-tuin, Lutjewinkel – Kwekerij Liefhebbersplanten, Winkel - Nederlands Kremlin, Winkel – Terra Forma, Oude Niedorp – Tuin Rietje Beuken, Ursem – Beeldentuin Wardenaar, Wieringerwaard – Beeldentuin Op de Zeebodem, Slootdorp - De Hortensiatuin, Westerland - Tuin Meeuwis, Opperdoes. Alleen 23 aug: Tuin3, Anna Paulowna.

Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Open tuin

LUTJEWINKEL - Nog één keer gaat de tuinpoort van de kleurige Versicolor-tuin open voor bezoek deze zomer. U kunt tussen 11:00 en 17:00 uur komen rondwandelen in dit bloemenparadijs aan de Zoutkaag 8.

Op 2500 m2 hebben eigenaren Marianne Greiner en Frans Meijer hier een complex van borders en tuinkamers gecreëerd vol prachtige kleurencombinaties en verrassende hoekjes. Voor het huis zijn de cottagetuin en enkele oeverborders in roze-paars-blauw. Een groot deel van de tuin is verborgen achter het huis en hagen, en wordt pas ontdekt als u de hagen van Hortensia ‘Annabelle’ en de serene witte tuin bent gepasseerd. ,,Veel bezoekers roepen hier spontaan “Wauw”, als ze de hoek omkomen en onze zandstenen watermuur voor het eerst zien'', vertelt Marianne. Langs de met varens begroeide muur druppelt overal water, wat uitkomt in een bassin met waterplanten, overhuifd door een pergola met blauwe regen.
Hierna volgen nog véél meer verrassingen, zoals de roze border, de grote natuurlijke vijver met uitzicht-dijkje, de Indian Summer-tuin vol vlammende kleuren, de Italiaanse Hortensiatuin, de Vlinderkroeg enz.

U bent van harte welkom. Entree is € 4,00, waarvan wordt gedoneerd aan de Vlinderstichting.
I.v.m. zeer smalle paden niet geschikt voor rolstoelen enz. Meer info: www.versicolor.nl of bel 06 40308610.


zondag 23 augustus

Langereistocht

Schaatsclub Aartswoud en IJs- en Volksvermaak uit Nieuwe Niedorp organiseren de Langereistocht. De wandel- en fietstocht zijn gebaseerd op de Langereis schaatstocht. De looptocht is 25 km, maar kan in kortere stukken (8,8 en 9 km) worden afgelegd. Er is gratis busvervoer tussen de startplaatsen bij kortere afstanden. Het is verboden honden (ook aangelijnd) mee te nemen. De fietstocht is 35 km en het parcours loopt langs het parcours van de Langereis schaatstocht.Voor beide tochten kan er op 3 punten tussen 8:00 en 14:00 uur worden gestart. Start en stempelplaatsen: Clubgebouw IJs- en Volksvermaak, Leijerdijk 9 te Nieuwe Niedorp Rundveemuseum Aat Grootes, Schoolstraat 43 te Aartswoud en Clubgebouw IJsclub Hoogwoud, Kerkstraat te Hoogwoud.


zondag 23 augustus

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


zondag 23 augustusOOSTERLAND - In het feestgedruis van de Flora- en Visserijdagen viert het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk haar eigen feestje in de Michaëlskerk. Dit jaar staat ‘Valt er nog wat te vieren?’ centraal.

Dat er tijdens de Flora- en Visserijdagen altijd een drukbezochte viering plaatsvindt in de Michaëlskerk is geen geheim meer. Dit jaar vertelt de Florawerkgroep in een levendige dienst het verhaal over het Poerimfeest, dat zich afspeelt in Perzië en afkomstig is uit het boek Esther. Als de koning van Perzië per ongeluk een nieuwe wet uitvaardigt om de Joodse ballingen te vernietigen, kan hij deze niet herroepen. Het is immers een wet van Meden en Perzen. Maar zijn vrouw Esther verzint een list waardoor de uitroeiing van de Joodse ballingen wordt voorkomen. Om deze ontsnapping aan het noodlot te gedenken, wordt al zo’n 2500 jaar het Poerimfeest gevierd.

Esther uit Perzië komt hoogstpersoonlijk naar Wieringen toe om zich te laten informeren over onze feesten en vieringen. Wat vinden wij belangrijk genoeg om te vieren? En wat vieren we naast de Flora- en Visserijdagen nog meer? Zal ze zich een hoedje schrikken, of hebben onze feesten wel iets weg van die uit vroeger tijden? De Florawerkgroep heeft zich over deze vragen gebogen en dit bekende verhaal met behulp van tekst, theater en muziek tot leven gebracht en naar de 21e eeuw verplaatst.

In de Michaëlskerk is het belangrijk om het Bijbelverhaal speels te vertalen, daarom kunt u hier ook rustig de kinderen mee naartoe nemen of uw gasten die nooit in een kerk komen: ze zullen allemaal genieten. Het grote Museumkoor, de Kindercantorij en vocale en instrumentele solisten onder leiding van cantor Marco Mosk ondersteunen het geheel met uitbundige liederen, sommige speciaal voor deze dag gecomponeerd door Kees Klein.

De dienst wordt gehouden om 10:30 uur in Oosterland. Na afloop staat de koffie klaar. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te komen vieren.
Parkeren kan aan de Keijzerspoeldijk, 150 m van de kerk bij de dijk.
Vanwege deze Flora-dienst vervalt de viering op zondag 6 september, maar op zondag 4 oktober 10:30 u staan de deuren weer voor u open.


zondag 23 augustus

Excursie naar het vogelrijke Balgzand

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord Holland organiseert een vogelexcursie het Balgzand, het uitgestrekte waddengebied tussen Den helder en Wieringen. Op de grens van land en water leven altijd veel vogels, zeker in deze tijd van het jaar.

Vogels vertrekken na de broedtijd uit het hoge noorden. Sommige soorten leggen meer dan 5000 kilometer af! Halverwege de trekroute ligt de Waddenzee, waar ze volop voedsel vinden om op kracht te komen voor het vervolg van hun reis.
Balgzand is een prachtige plek om, samen met de gids, de vogels te bekijken. Het is altijd weer spannend om te ontdekken welke soorten er zitten. Zwarte ruiter, regenwulp en goudplevier zijn trekvogels die we nu kunnen verwachten. Maar de natuur zorgt altijd voor verrassingen. Misschien zien we wel een visarend of een slechtvalk! Met een verrekijker zijn ze prachtig te zien. Dus als u er eentje hebt, neem ‘m mee. En voor liefhebbers is er ook een telescoop beschikbaar.
Voor en na de excursie is informatiepunt ’t Kuitje geopend, daar zijn onder meer een aantal aquariums opgesteld, waarin u kunt zien wat er zoal onder het wateroppervlak van de Waddenzee leeft. Ook kunt u een dia show bekijken over alles wat er leeft en groeit op het Balgzand. En uiteraard is er koffie en thee!


Goudplevieren - foto Gerard Bos

Tijd: 11:00-13:00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.


zondag 23 augustus

Fietsen naar de heide

SCHOORL - De heidevelden in de Schoorlse Duinen kleuren de duinen voorzichtig weer paars na de grote branden in 2009, 2010 en 2011 en vormen een ware voedselbron voor de vele insecten, waaronder de honingbijen en de wilde bijen. Wilt u meer weten over deze fascinerende insecten? Het buitencentrum organiseert een interessante excursie ‘Fietsen naar de heide’.

Al fietsend langs de paarse heidevelden ziet u gegarandeerd bijen van plant naar plant vliegen. Van de meer dan 300 soorten bijen waarvan het bestaan in Nederland is vastgesteld, leven tenminste 76 soorten in de Schoorlse Duinen. En wist u dat de heidevelden in Schoorl van nature voorkomen door de kalkarme bodem? De Schoorlse Duinengids brengt u langs de mooiste plekken en kan u veel vertellen over het ontstaan van de heide en het leven op de heide. Daar komt zeker de bij in de aandacht maar ook de vlinder en zandhagedis worden niet vergeten.


Heidevelden in bloei

De fietsexcursie begint om 11:00 uur. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur en de deelname is € 6,00 p.p. Graag vooraf aanmelden bij de balie van het buitencentrum of op telefoonnummer 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1 te Schoorl, tel.: 072 509 3352 en is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Let op! Bij het Buitencentrum is het betaald parkeren.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur en de kosten zijn € 7,50 p.p. Graag vooraf aanmelden.


woensdag 26 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 26 augustus

Naaldbomenexcursie

SCHOORL - Het is ondenkbaar dat 150 jaar geleden de Schoorlse Duinen een bedreiging waren voor het dorp. Met een stevige wind waaide het zand door de kieren de huizen in. Inmiddels houden 100.000 dennenbomen met hun wortels het zand vast. Staatsbosbeheer organiseert een excursie door het naaldbos.

De basis voor het bos is 150 jaar geleden gelegd door Winand Carel Hugo Staring. Hij experimenteerde met verschillenden manieren om bomen te planten en met verschillende soorten. Na 10 jaar ploeteren, werd zijn werk door de regering beëindigd omdat het als mislukt beschouwd werd. Als we nu door de Schoorlse Duinen lopen in de uitgebreide dennenbossen dan blijkt dat de aanpak van Staring een juiste geweest is. De boomsoorten waar hij mee experimenteerde, zijn nu nog te vinden in het duin. Wilt u meer weten over de strijd die Staring voerde en de bomen van het eerste uur zien, ga dan mee met de fietstocht.Hans Egberts begint om 11:00 uur in de vergaderzaal van Buitencentrum Schoorlse Duinen met een korte lezing over wie Staring was en hoe hij te werk ging. Daarna volgt een fiets-wandeltocht van ruim 2 uur langs de meeste van de 18 verschillende soorten naaldbomen. De kosten bedragen € 6,00 p.p. en voor deelnemers aan deze excursie is in het Buitencentrum is het boekje “18 naaldbomen” te verkrijgen met 20% korting (normaal € 5,00). Wie vriend is van Buitencentrum Schoorlse Duinen krijgt het boekje met 50% korting.

Vooraf aanmelden kan aan de balie van het buitencentrum of via telefoonnummer 072-5093352. Maximum aantal deelnemers: 15. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur en de kosten zijn € 7,50 p.p. Graag vooraf aanmelden.


woensdag 26 augustus

Fietstocht over Wieringen

WIERINGEN - Vanmiddag start alweer de vierde fietstocht van Vrouwen van Nu van het seizoen. We rijden ongeveer 20 kilometer over Wieringen. Ook fietsers met een gewone fiets kunnen deelnemen aan deze middagen, we passen onze snelheid aan en rijden in ieder geval niet harder dan 15 km. per uur.

De start is om 13:30 uur vanaf het VVV kantoor / Viking Info Centrum in Den Oever.
Vanaf Hippolytushoef starten we om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats van de ALDI om samen naar de startplaats in Den Oever te rijden waarvandaan we samen verder fietsen.

Onderweg maken we een stop voor even gezellig samen een kopje koffie/thee te drinken voor onze wegen weer gaan scheiden.
Wilt u meerijden? Kom gewoon naar de startplaats in Hippo of Den Oever en/of bel even met Tineke, telefoon 591341 of met Joke, telefoon 591840.


donderdag 27 augustus

Zintuigenwandeling

SCHOORL - Kom in de zomervakantie naar Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer voor een onvergetelijke ervaring. Beleef de Schoorlse Duinen met al je zintuigen of ga mee met de Zonnetrein voor een leuke en leerzame rit door de Schoorlse Duinen.

Een zintuigenwandeling is een lichte en verfrissende manier om de natuur te ervaren. U stapt in de wereld van spiegelende bomen, adembenemende vergezichten en heerlijke geurencocktails! Tijdens deze belevingstocht worden wandelend alle zintuigen aan het werk gezet. Deze tocht is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en duurt twee uur. U gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen, daarom is deze tocht minder geschikt voor wandelwagens en mensen die slecht ter been zijn. De wandeling is en start om 11:00 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname bedraagt € 6,00 p.p. Graag vooraf aanmelden.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur. Aanmelden voor de activiteiten kan aan de balie of op telefoonnummer: 072-5093352.


donderdag 27 augustus

Bezoek tuinen in Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Vouwen van Nu bezoeken op de fiets twee tuinen bezoeken aan de Swarte Liester in Hippolytushoef.

De start is om 14:00 uur vanaf het ALDI-parkeerterrein in Hippolytushoef

Kosten: Koffie/thee met wat lekkers bij Miekes eten en drinken voor eigen rekening.
Opgeven bij: Grietje, telefoon 511318; Lia, telefoon 592521.


donderdag 27 augustus

Zomerbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 29 augustus
zaterdag 29, zondag 30 maandag 31 augustus

Kermis in Nieuwe Niedorp


zondag 30 augustus
zondag 30 augustus

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Mevr. E. Thomasse uit Oosterland in de Hippolytuskerk.


zondag 30 augustus

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


zondag 30 augustus

Fietsen naar de heide

SCHOORL - De heidevelden in de Schoorlse Duinen kleuren de duinen voorzichtig weer paars na de grote branden in 2009, 2010 en 2011 en vormen een ware voedselbron voor de vele insecten, waaronder de honingbijen en de wilde bijen. Wilt u meer weten over deze fascinerende insecten? Het buitencentrum organiseert een interessante excursie ‘Fietsen naar de heide’.

Al fietsend langs de paarse heidevelden ziet u gegarandeerd bijen van plant naar plant vliegen. Van de meer dan 300 soorten bijen waarvan het bestaan in Nederland is vastgesteld, leven tenminste 76 soorten in de Schoorlse Duinen. En wist u dat de heidevelden in Schoorl van nature voorkomen door de kalkarme bodem? De Schoorlse Duinengids brengt u langs de mooiste plekken en kan u veel vertellen over het ontstaan van de heide en het leven op de heide. Daar komt zeker de bij in de aandacht maar ook de vlinder en zandhagedis worden niet vergeten.


Heidevelden in bloei

De fietsexcursie begint om 11:00 uur. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur en de deelname is € 6,00 p.p. Graag vooraf aanmelden bij de balie van het buitencentrum of op telefoonnummer 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1 te Schoorl, tel.: 072 509 3352 en is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Let op! Bij het Buitencentrum is het betaald parkeren.

Zonnetrein
Met de Zonnetrein kunnen mensen die lichamelijk beperkt zijn, omdat ze niet zelf kunnen lopen of fietsen, de duinen beleven. De Zonnetrein is voor iedereen toegankelijk en maakt het voor iedereen mogelijk om het gebied op een andere manier te ontdekken. De trein vertrekt op woensdag en zondag om 13.00 uur en om 15.00 uur bij voldoende deelname. De rit duurt 1,5 uur en de kosten zijn € 7,50 p.p. Graag vooraf aanmelden.


(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


dinsdag 1 september
woensdag 2 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 2 september

Wandelen in Bergen aan Zee

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaat wandelen in Bergen. Het vertrek is om 13:00 uur vanaf het ALDI parkeerterrein in Hippolytushoef.

We rijden samen naar ons beginpunt van de wandeling aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee waar we tegenover Het Zeehuis betaald parkeren. Daarna wandelen we naar het strand waar onze wandeling van ongeveer 7 kilometer ons langs de vloedlijn voert. We buigen af bij De Kerf, door de duinen en door het bos terug naar ons beginpunt.
We drinken daarna koffie/thee met wat lekkers in de volop aanwezige horeca ter plaatse.

Kosten: € 25,00 per auto + de parkeerkosten € 1,80 per uur, welke kosten gedeeld worden door het aantal deelnemers. Toegangskaart De Kerf € 1,50 per persoon.


donderdag 3 september

Fietstocht in Hollands Kroon

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaat fietsen in Hollands Kroon. De start is om 9:00 uur vanaf de ALDI parkeerplaats in Hippolytushoef.

Voor onze jaarlijkse fietsreis blijven we deze keer in onze eigen gemeente Hollands Kroon zodat ieder op zijn eigen fiets mee kan gaan. Wel even doorgeven of je op een gewone fiets gaat of met een E-bike.
We gaan vanaf de ALDI-parkeerplaats naar Ewijcksluis waar de koffie met iets lekkers al voor ons klaar staat. Daarna naar landgoed Hoenderdaell waar we een rondrit gaan maken met een treintje en een gids. We lunchen in het Veerhuis. De terugweg naar Wieringen, zoals ook de heenreis, hangt af van de wind en ook een eventuele stop onderweg hangt van de tijd en de wind af.
We rijden ongeveer 35 kilometer deze dag.

Kosten: € 32,50 p.p.
Opgave voor 26 augustus bij:
Anneke, tel. 512808; Annie, tel. 591722; Nel, tel. 591219


donderdag 3 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 4 september

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 september 22 januari
2 oktober 5 februari
16 oktober 19 februari
3O oktober 4 maart
13 november 18 maart
27 november 1 april
11 december 15 april prijsuitreiking
8 januari


vrijdag 4 en zaterdag 5 september

Locatievoorstelling Oorsprong

WIERINGEN - Deze zomer reist BUOG met de belevingsvoorstelling Oorsprong langs de waddeneilanden en het vasteland van de Waddenzee. Oorsprong is een beeldende, muzikale beleving waar het publiek bij laag water meemaakt hoe schoon de stilte van de Waddenzee is. Het is een voorstelling waarbij kijken, ruiken, proeven, luisteren en voelen centraal staat. Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie en ziet het hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.Oorsprong is een belevingsvoorstelling voor jong en oud, natuur- en theaterliefhebber.
Met deze locatievoorstelling wordt het publiek letterlijk met de voeten in het slik gezet, met uitzicht op het Werelderfgoed Waddenzee. De voorstelling is om 19:00 en 20:00 uur te zien vanaf de dijk bij Oosterland/Stroe. Het publiek gaat na de laagwatervoorstelling naar de bewoonde kant van de dijk. Hier wordt het publiek door de lokale bevolking mee op reis genomen. Met hun leven, hun verhalen en hun culturele uitingen.

Kaarten voor de voorstelling Oorsprong zijn te koop via www.buog.nl/kaartjes en vanaf 1 augustus bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Stroe.


zaterdag 5 en zondag 6 september

Boerenversmarkt

SLOOTDORP - In de Wieringermeerpolder een grootse Boerenversmarkt georganiseerd. Met deze markt willen boeren en tuinders uit de Kop van Noord-Holland laten zien wat voor mooie versproducten in deze regio geproduceerd worden en wie de man/vrouw achter het product is. Bezoekers kunnen proeven hoe kwaliteit vers van het land smaakt en de tuinders hebben recepten paraat om de mensen op ideeën te brengen wat er allemaal kan met hun product.

Het aanbod op de markt is heel breed, denk bijvoorbeeld aan: verse knoflook, champignons (vele soorten), broccoli, appels en peren, jams en sapjes, aardappels, sla, knolselderij, rode bieten, Opperdoezer rondes, rode en witte kool, tulpenbollen, pompoenen, tuinplanten, eetbare planten, biologische groenten, paprika’s, vers schepijs, tomaten, wijn, vis, waddenproducten, kaas- en melkproducten, uien en (spelt)broden. Nieuw dit jaar zijn de Champignon Pluktuin van Koolen Champignons met vele soorten paddenstoelen om zelf te plukken en een toelichting op de zonne-energie centrale van Kwekerij Siem Munster, met maar liefst 1500 zonnepanelen. Voor de aankleding van de markt is een samenwerking aangegaan met het Clusius College die in deze markt een mooi regioleerproject voor de leerlingen Bloem & Styling ziet. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Er is ringsteken met pony’s, er zijn kalfjes en geitjes om te aaien en er is een groot springkussen.De Boerenversmarkt vindt plaats in de schuren, kassen en op het erf van Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp, beide dagen van 10:00 tot 16:00 uur. Entree is gratis. Hierdoor is het evenement onder alle weersomstandigheden te bezoeken.
De markt wordt op zondag afgesloten met een Goede Doelen Diner in de kas, genieten van al het lekkers van het land, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Je Mag Er Zijn. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.boerenversmarkt.com en facebook.com/boerenversmarkt.


zaterdag 5 en zondag 6 septemberREGIO - Zin in een weekend genieten van de allermooiste tuinen en kunst in de Kop van Noord-Holland? Dat kan nog een keer tijdens het Top in de Kop-weekend. Tien samenwerkende tuineigenaren en kunstenaars openen dan gezamenlijk de poorten en nodigen u uit voor een bezoek.

Dit weekend kunt u dwalen door prachtige nazomer-borders en u verwonderen over de vele kleuren die de tuin nog biedt eind augustus. Wees ook welkom in de beeldentuinen en maak kennis met bijzondere kunst op een speelse manier.


Beeldentuin Booghaard

Deelnemers: Kunsttuin Kremlin en Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Versicolortuin in Lutjewinkel, Atelier Sietse Wiersma in Oudkarspel, Tuin Beuken in Ursem, Beeldentuin De Booghaard in Callantsoog, Tuin3 in Anna Paulowna (alleen zondag), Galerie Op de Zeebodem in Slootdorp, de Hortensiatuin in Westerland en Tuin Meeuwes in Opperdoes.
Zie www.topindekop.nl voor adressen.


zaterdag 5 en zondag 6 september

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zondag 6 september

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 september

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


dinsdag 8 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 9 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zondag 13 september

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 september

Kermis in Zijdewind


woensdag 16 september
woensdag 16 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 16 september

Beauty Avond

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu houdt een Beauty Avond in Noorderlicht, Parklaan 41, 1777 BA Hippolytushoef. De aanvang is 20:00 uur.

De vrouwelijke ondernemers van Wieringen, t.w. Lenie Jellema; Angela Leutscher; Sandra Schouten en Marit Schouwenaar, geven voorlichting en een kijkje op hun werkzaamheden. Wat kunnen zij zoal doen met ons uiterlijk, waarmee wij ons voordeel kunnen doen om daardoor meer zelfvertrouwen te krijgen als we dat nodig hebben. Ook gasten zijn welkom.
Kosten: leden VvN € 4,00, niet leden € 7,50.


donderdag 17 september

Valpreventie cursus In Balans

DEN HELDER - Bent u bang om te vallen? Wilt u gemakkelijker opstaan uit uw stoel? Voor iedereen op leeftijd die stevig op de benen wil staan, organiseert Omring de cursussen In balans 1 en 2.

Met de cursussen In balans 1 en 2 leert u om de kans te vallen een stuk kleiner te maken. Het doel is om u letterlijk en figuurlijk sterker te maken. De cursus In balans wordt gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten.
De cursus bestaat uit twee delen. In balans 1, bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur en is een combinatie van theorie en praktijk. Het vervolg, cursus In balans 2, bestaat uit vijf bijeenkomsten van één uur waarbij u de oefeningen gaat versterken en/of inventariseren.
Er wordt informatie gegeven over factoren die het vallen beïnvloeden.

Waar en wanneer?
Locatie: Den Koogh, Drs. F. Bijlweg in Den Helder
Startdatum: Donderdag 17 september van 10.30 – 12.00 uur (In Balans 1)
Kosten: € 25,--. (per cursus) Voor Omringpashouders

Aanmelding is verplicht, de cursus gaat alleen van start bij voldoende deelname.
Voor aanmelding, informatie en/of het opvragen van de folder kunt u bellen met Omring , telefoon
088 – 206 89 10. Of raadpleeg www.omring.nl/omringpas.


vrijdag 18 september

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
2 oktober 22 januari
16 oktober 5 februari
3O oktober 19 februari
13 november 4 maart
27 november 18 maart
11 december 1 april
8 januari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 september

Kermis in Kolhorn


zondag 20 september
MTB tocht


WIERINGERWERF - Vandaag is de vierde MTB tocht “Die Robben”. De tocht begint vanaf het clubgebouw van Scouting Die Robben aan de Princes Irenestaat 19a te Wieringerwerf. De start is tussen 9:00 en 9:30 uur.


De tocht heeft een geheel nieuwe route, welke voert door de landerijen en de bossen van de Wieringermeer en wellicht over Wieringen. Onderweg komt u verschillende scouting elementen tegen. De lengte van de tocht is ongeveer 45 km.


Zie ook facebook/scouting die robben MTB-tocht.

zondag 20 september

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


zaterdag 26 en zondag 27 september

Kermis in Winkel


zondag 27 september

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


woensdag 30 september

Fietstocht over Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanmiddag start de vijfde en laatste fietstocht van het seizoen van Vrouwen van Nu. Het vertrek is om 13:30 uur vanaf het Parkeerterrein ALDI in Hippolytushoef.

We rijden ongeveer 20 kilometer over Wieringen. Ook fietsers met een gewone fiets kunnen deelnemen aan deze middagen, we passen onze snelheid aan en rijden in ieder geval niet harder dan 15 km. per uur.
Vanaf Den Oever starten we om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats van het Viking Info Centrum om samen naar de startplaats in Hippolytushoef te rijden waarvandaan we samen verder fietsen. Onderweg maken we een stop voor even gezellig samen een kopje koffie/thee te drinken voor onze wegen weer gaan scheiden.

Wilt u meerijden? Kom gewoon naar de startplaats in Hippo of Den Oever en/of bel even met Tineke, telefoon 591341 of met Joke, telefoon 591840.


vrijdag 2 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
16 oktober 5 februari
3O oktober 19 februari
13 november 4 maart
27 november 18 maart
11 december 1 april
8 januari 15 april prijsuitreiking
22 januari


vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 3 oktober
zondag 4 oktober

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 4 oktober

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


zondag 11 oktober

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.

Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


zondag 11 oktober

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


zondag 11 oktober

Concert Roon Staal

WESTERLAND - Singer-Songwriter Roon Staal toert in oktober en november met zijn nieuwe CD door Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe. Vandaag geeft hij om 15:00 uur een concert in de Nicolaaskerk.

Op de nieuwe CD staan zowel nieuwe eigen composities als nieuwe cover songs. Op in totaal 15 locaties staat de tijd even stil met de integere maar krachtige ballades en luisterliedjes van deze 35-jarige wereldreiziger en troubadour met een rijk musicalverleden (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat). Ook heeft hij inmiddels 6 albums op zijn naam staan.
Roon Staal treedt op als solo-artiest, kwetsbaar en puur vanachter de piano/vleugel. Thema zal ongetwijfeld de vele naar vrede, liefde of geborgenheid verlangende harten ”all over the world” zijn.

Op de website www.roonstaal.com kunt u alle informatie vinden over de concerttoer. Kaarten kosten € 15,00 per stuk en zijn te reserveren via genoemde site of tel. 06-30025992.


woensdag 14 oktober

Cabaret "Vrouwen van A tot Z"

HIPPOLYTUSHOEF - Cabaret "Vrouwen van A tot Z" geeft voor de leden van Vrouwen van Nu een voorstelling in Noorderlicht, Parklaan 41. De aanvang is 20:00 uur.

De dames, Leni Brinkman en Ina Terpstra, geven een cabaretvoorstelling met sketches en liedjes. Zij laten herkenbare momenten uit het leven zien en horen, soms vrolijk en soms ontroerend.


vrijdag 16 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
3O oktober 5 februari
13 november 19 februari
27 november 4 maart
11 december 18 maart
8 januari 1 april
22 januari 15 april prijsuitreiking


vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 18 oktober

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


woensdag 21 oktober

Workshop Wieringer streekproducten

WESTERLAND - Marion Lont geeft in café Waddenzee, Westerlanderweg 43, om 9:30 uur een workshop.

Zij vertelt een en ander over streekproducten, die zij op diverse markten aan de man probeert te brengen.
Kosten: € 5,00 p.p., incl. koffie / thee met een koekje.
Opgave voor 7 oktober bij: Grietje Halfweeg, telefoon 511318, e-mail: doerakie@planet.nl.


zondag 25 oktober

Buitenexcursie

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert een buitenexcursie vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een stevige wandeling door het zand vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Maar ook krijgt u allerlei informatie over de veranderingen in het landschap en de natuur. En natuurlijk over waterveiligheid in de toekomst. Kinderen kunnen onderweg aan de slag met een buitenspeurtocht.

Excursie voor het hele gezin
Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten:
- om 10:30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur.
- om 13:30 uur is er en excursie naar alleen het panoramaduin. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is extra leuk voor kinderen.
Bij beide excursies is er een buitenspeurtocht die kinderen tijdens de rondleiding kunnen doen.Aanmelden
De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met de hoeveelheid deelnemers is nodig om u voor een excursie vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.


vrijdag 30 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
13 november 19 februari
27 november 4 maart
11 december 18 maart
8 januari 1 april
22 januari 15 april prijsuitreiking
5 februari


zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


vrijdag 13 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 november 19 februari
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking


zaterdag 14 november

The Cats Aglow Revivalband

WINKEL - De The Cats Aglow Revivalband komt ook dit jaar naar café Beentjes. Het optreden is vanaf 21:00 uur.Kaarten zijn verkrijgbaar bij Dorpsstraat 88 in Winkel, of via 06-20851617 of maak € 12,50 over naar rekeningnummer NL91RABO0147983266 met vermelding van naam en aantal kaarten.
Kaarten aan de deur gaan € 15,00 per stuk kosten, mits verkrijgbaar.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


vrijdag 27 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
11 december 4 maart
8 januari 18 maart
22 januari 1 april
5 februari 15 april prijsuitreiking
19 februari


zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


vrijdag 11 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
8 januari 4 maart
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking


vrijdag 8 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking
4 maart


vrijdag 22 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 februari 18 maart
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking


vrijdag 5 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking
18 maart


vrijdag 19 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 maart 1 april
18 maart 15 april prijsuitreiking


vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreiking


vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking


vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
05-08-2020 Kleinere krimp starters en afname groei stoppers
05-08-2020 Slachtoffer fietsongeval Kleitelweg maakt het naar omstandigheden goed
05-08-2020 Politie zoekt getuigen beroving
05-08-2020 Wieringer Dangsers nemen deel aan een virtuele Europeade
05-08-2020 Jubilaris 'Oost Wieringen' zeer verrast
05-08-2020 Gemeente werkt aan een monumentenlijst
04-08-2020 Vier waterhozen op dezelfde foto, uniek
04-08-2020 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
04-08-2020 De Kasteleen bedankt iedereen voor een geslaagde Kermis
04-08-2020 Erehaag voor overleden bekende in coronacrisis
04-08-2020 Wieringers in het buitenland
03-08-2020 Haak- en Breicafé blijft voorlopig gesloten
03-08-2020 Blauwalg in het Amstelmeer geconstateerd
03-08-2020 Katrien en Karel: een terughoudend tweetal
03-08-2020 Ondernemers bedankt, jullie hebben je nek uitgestoken voor ons!
02-08-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
02-08-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
02-08-2020 Wielrenner zwaargewond bij ongeluk Kleitelweg
02-08-2020 Overlijdensbericht de heer Smit
02-08-2020 Gezellig Kermis vieren maar net even anders
01-08-2020 NL leert door
01-08-2020 Felle brand bij Wit-Flowerbulbs in de Moerbeek
01-08-2020 VZV bereidt zich voor op het nieuwe handbalseizoen
31-07-2020 De Cultuurschuur gaat weer open
31-07-2020 Vissers Waddenzee verenigen zich in Waddenzeevisserij Platform
31-07-2020 Inhoutgevers
31-07-2020 Wieringers in het buitenland
31-07-2020 Win een gratis mini-vakantie aan de voormalige Zuiderzee!
31-07-2020 Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (TASO-regeling)
31-07-2020 Dankbetuiging de heer Toon Lont
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Harmonie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...