Restaurant 99 staat niet stilUitgegeven op 01-11-2009 om 05:49 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Tijdens de laatste maanden van 2009 wordt er nog van alles georganiseerd bij Restaurant 99 te Hippolytushoef.
Te beginnen op zondag 8 november aanstaande. Vanaf 16.00 uur kunt u terecht voor een heerlijk 4-gangen diner waarbij het varken van Slagerij John Neidhöfer uit Den Oever centraal staat. Menig Wieringer weet hoe De heer Gerrit van de Berg met zijn varkens omgaat, ze zelfs vertroeteld en wat deze manier van fokken doet met de smaak. Dit vlees is niet te vergelijken met het ‘standaard’ varkensvlees. Het vlees en de kookkunsten van Gerard Walters zorgen voor een ware smaaksensatie op het bord. En de fokker zelf zal die middag aanwezig zijn om te vertellen wat zijn manier van fokken nou zo speciaal maakt.
Van het varken is het een kleine stap richting het wild. Op zondagmiddag 15 november kunt u deelnemen aan de kookworkshop Wild bereiden. Mocht u in de intentie zijn de komende periode wildgerechten te maken maar mist u net de kneepjes van het vak, dan kunt u bij ons terecht. Samen met chefkok Gerard Walters gaat u een heerlijk 3-gangen diner bereiden dat geheel past binnen het seizoen.
Aan de liefhebbers van een goed glas wijn wordt ook gedacht. Op vrijdag 20 november organiseert gastvrouw Linda de Kleine in samenwerking met wijnkoperij Okhuysen uit Haarlem een wijnproeverij. U proeft diverse wijnen, passend bij het seizoen en de gerechten die tijdens de avond worden geserveerd. Tijdens de avond wordt er opzoek gegaan naar de ideale wijn-spijs combinatie.
Vervolgens is het al bijna december en komen de echte feestdagen weer in beeld. Tijdens het Sinterklaas weekend wordt er natuurlijk een surprisemenu geserveerd. En ook het kerstprogramma is bijna rond. Zowel eerste als tweede kerstdag wordt er een avondvullend 4-gangen diner geserveerd en de derde kerstdag gaat muzikaal omlijst worden waarbij een jong muzikaal talent van zich laat horen op een speciale plek op Wieringen.
Gerard en Linda zijn trots op al het moois dat Wieringen te bieden heeft. Ook weten zij dat menig gast uit de regio minder bekend is met deze producten, vandaar deze culinaire dagen. Maar naast deze speciale middagen wordt er altijd veel met regionale producten gewerkt. Dus wilt u zich eens laten verleiden tot een Wieringer proeverij? Reserveer dan tijdig en kom de kookkunst van Gerard, die puur, eerlijk en herkenbaar is proberen. Restaurant 99, Rijksstraatweg 15, Hippolytushoef, (T): 0227-59 25 85 of (M):
info@brasserierestaurant99.nl (W):
www.restaurant99.nl