Succes geeft zege weg in extra tijd
Uitgegeven op 20-10-2024 om 19:23  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – De voetballers van v.v. Succes leken zondagmiddag aan de Belt tegen Texel’94 een sensationele overwinning in de wacht te slepen, maar in blessuretijd scoorden de eilandbewoners alsnog de gelijkmaker, 1-1.

Oudgediende Dennis Norder keerde zondagmiddag terug in Succes’ basiself en in de geest van Johan Neeskens liet hij zien wat er in voetbal moet gebeuren als het allemaal eventjes wat minder gaat. Door met slidings, tackles en kopduels telkenmale de bal te veroveren, wees hij de thuisploeg de weg in een vechtwedstrijd zonder weerga.

Voor beide doelen gebeurde niet veel het eerste bedrijf. Toch ontspon zich op het middenveld een interessant schaakspel. Waarbij man of the match Norder dus vooropging in de strijd, in de rug gedekt door zijn secondant Jelle van der Bie, de youngster die zijn iele postuur compenseerde met een tomeloze inzet en een geweldig spelinzicht. De enige echte kans voor rust was na een kwartier toen een prachtige voorzet van vleugelaanvaller Tom Kamp bijna door gelegenheidsspits Pieter Mulder werd verzilverd; diens kopbal ging evenwel rakelings naast.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Het duel leek op 0-0 af te stevenen. Maar het trainersduo Danny Borgo/Raymond Leever gaf een kwartier voor tijd – met het inbrengen van Toine Bugel, Kees Klein en Niels Franke – aan dat het voor de volle buit wilde gaan. Vijf minuten later stond het 1-0 nadat Klein de weifelende Texelse keeper en ausputzer de bal ontfutselde, goed teruglegde op Mulder die vanaf een metertje of 25 met een afgemeten schot (met contra-tegeneffect á la biljartgrootmeester Raymond Ceulemans) het leder de kruising injoeg.

Hippo ontplofte van vreugde, maar rekende zich te vroeg rijk. Want in de dying seconds, uit een corner, maakte Texel’94 gelijk, 1-1. Een teleurstellende uitslag, maar desalniettemin een hartverwarmende voorstelling die soelaas biedt voor de komende weken.

Zondag 3 november: v.v. Winkel – v.v. Succes, 14:00 uur. Tot zover, D. Johansen, tot ziens op de velden!!





(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.6 Dynamic
€ 3.950,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 38.950,-

Algemeen nieuws: