Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 05-07-2018 om 14:27 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de haven.
Heeft u ze al eens geproefd? De heerlijke Wilde Wadoesters? Nee? Dan wordt dat de hoogste tijd! En u treft het, ze zijn deze week in de aanbieding.
Oesters zijn erg goed te bereiden op de barbecue.
Oesters van de barbecue met een Aziatische twist
Ingrediënten:
- 12 oesters
- zwarte bonensaus
- 1 Spaanse peper, fijn gesneden
- 1 lente ui, het groen in fijne ringetjes gesneden
- bakje gebakken uitjes
Bereiding:
Maak de barbecue gereed voor direct gebruik op 175-200C.
Pak de oester vast zodat je de platte kant aan de bovenkant hebt en met het oestermesje in het scharnier kunt steken. Steek het mes in het scharnier en maak hem met een draaibeweging open. Snij langs de bovenkant de spier van de schelp los. Probeer zoveel mogelijk het vocht in de schelp te houden. Herhaal dit voor de rest van de oesters.
Leg op elke oester een half theelepeltje van de zwarte bonensaus en wat van de Spaanse peper. Als je een schaal gebruikt zet je die direct boven het vuur in de barbecue. Wanneer je ze los doet kun je ze op het rooster zetten. Sluit de deksel.
Als het vocht in de schelp kookt (5-10 minuten) zijn je oesters klaar en mogen ze uit de barbecue.
Garneer je oesters van de barbecue met ringetjes lente ui en wat van de gebakken uitjes.
Uiteraard zijn de oesters ook koud erg lekker!
Oesters met Hoisindressing
Ingrediënten:
- 12 oesters
- 2 el oestersaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 4 el olijfolie
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 eetlepel rasp van sinaasappel
- 1 eetlepels fijngesneden rode chilipeper
- zout
Bereiding:
Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
Open de oesters (zie recept hierboven) en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en besprenkel met de hoisindressing.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
PS Zaterdag 14 juli VIStival op het haventerrein van Den Oever! Zet u het in de agenda?
Bron recepten:
Bbq-nl.com
Visrecepten.nl