Gezond nieuws uit zeeUitgegeven op 29-10-2014 om 11:55 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Nieuws van de gezondste markt van Nederland, de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever.
De dagen worden weer korter en langzaam gaan we weer richting het eind van het jaar. Nog 8 weken en dan sluiten we het jaar weer af met onze kerstmarkt. Voor die tijd hebben we nog 4 workshops gepland, die van aanstaande zaterdag zit al vol, maar op 15 november, 29 november en 13 december hebben we nog plek. Wilt u dit jaar nog mee doen, geef u dan snel op! Kijk voor meer info op workshop
Deze week hebben we scholfilet in de aanbieding:
2 kilo verse scholfilet voor € 16.00 met gratis kruiden!
U kunt HIER de scholfilet bestellen.
Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie (4 pers.)
Ingrediënten
500 gram scholfilets
1 vleestomaat
1 eetlepel kappertjes
50 gram groene olijven zonder pit
1 eetlepel versgehakte Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum)
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
2½ dl droge witte wijn
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie
½ kg verse spinazie
1 teentje knoflook
1 citroen
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Kruis de tomaat in en leg deze enkele tellen in kokend water. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng deze met de uitgelekte kappertjes, fijngehakte groene olijven, Italiaanse keukenkruiden, Parmezaanse kaas en peper. Halveer de scholfilets in de lengte. Verdeel het tomatenmengsel over de filets en rol ze op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Leg de visrolletjes naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Giet de wijn, gemengd met citroensap erover en zet de ovenschaal, afgedekt, 20 minuten in het midden van de oven, totdat de vis gaar is. Roerbak de gewassen en goed uitgelekte spinazie in hete olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook, peper, zout en eventueel geroosterde pijnboompitten toe. Presenteer de visrolletjes op de roergebakken spinazie en garneer met partjes citroen.
Lekker met pasta.
Een fijne week!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
www.versevis.nl
Mob 06-12995486
Elke zaterdag geopend van 8.30 tot 12.00!