Maandag 3 januari vond sleuteloverdracht Concordia plaatsUitgegeven op 03-01-2011 om 16:06 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Maandagmiddag 3 januari overhandigde eigenaar Piet de Goede de sleutels van partycentrum Concordia aan de nieuwe huurders.
Van links naar rechts; Nan en Eshaq Najeb (zij zullen dagelijks in de zaak aanwezig zijn), geheel rechts Nisar Ahmed Wali (de zakenpartner).
De zaak gaat gerund worden door de neven Eshaq en Nan Najeb. De familie Najeb huurt de zaak samen met de familie Wali. Het wordt niet de eerste onderneming voor deze mensen, zij zijn ook eigenaar van een schoonmaakbedrijf. Het is de bedoeling dat de zaak rond 1 februari geopend wordt. Uiteraard wil de familie Najeb op de oude voet doorgaan met het bekende bedrijf. Zo zal de zaal gebruikt worden voor feestavonden, vergaderingen, recepties en al wat mogelijk is. De oude verenigingen die in het pand onderdak vonden worden weer aangeschreven. Denk hierbij aan de biljartverenigingen en de Rotaryclub. In de Waddenzaal komt een traditioneel Afghaans restaurant met internationale trekjes. Tijdens de opening zal er een buffet staan met gerechten zodat iedereen kan proeven van wat het land te bieden heeft. Uiteraard worden er natuurlijk ook Hollandse koffietafels, salades en bufetten bereid. De nieuwe uitbaters gaan hier en daar de zaak van een ander kleurtje voorzien en de keuken wordt aangepakt. Via Wieringernieuws zullen de families Najeb en Wali u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het horeca karakter van Wieringen wordt met deze nieuwe mensen in ieder geval een stuk internationaler van gezicht.
Nieuwsgierig als wij zijn toch maar even op het internet gezocht naar de Afghaanse keuken.
"Gehaktballen met botersaus"
Voor 4 personen:
500 g lams- of kalfsgehakt - 1 volle eetlepel reuzel - 3 middelgrote uien - 2 tenen knoflook - ½ dl room - peper en zout - piment - 2 eetlepels fijngehakte munt - 1 ei - 6 eetlepels geroosterd broodkruim of paneermeel - 6 eetlepels boter - 1 dl zure room (sour cream) - 1 eidooier
Vermeng het gehakt met de gesmolten reuzel, de 3 gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, room, peper uit de molen en zout naar smaak, een snufje piment, fijngehakte verse munt, 1 losgeklopt ei en 4 eetlepels geroosterd broodkruim of paneermeel. Maak van deze massa gehaktballen ter grootte van een mandarijn en druk ze plat. Haal ze door het overige broodkruim of paneermeel.
Verhit 4 eetlepels boter en bak de balletjes in ± 8 minuten (4 minuten per kant) gaar en bruin op matig vuur. Schep de gehaktballen uit de pan op een voorverwarmde schaal. Doe nog 2 eetlepels boter in de pan; verhit en roer de zure room en de losgeklopte eidooier door de botersaus. Laat de saus al roerende binden en schenk deze uit over de gehaktballen.