Nieuws van de ZeeVerse ZeemarktUitgegeven op 14-12-2010 om 04:06 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Nieuwsbrief ZeeVerse Vismarkt.
Beste visliefhebber,
Het is een beetje vreemd, een nieuwsbrief aan het begin van de week, maar het is dan ook niet voor niets!
Speciaal voor de kerstmarkt van aanstaande zaterdag hebben we 2 leuke combinatieaanbiedingen met recept!
6 stuks grote schol met 1 kilo ongepelde Hollandse Garnalen € 10.00!*
Scholrolletjes met garnalensaus
Ingrediënten(4 pers):
700 gr panklare krieltjes
8 kleine scholfilets (ca. 600 gr)
2 eetlepels vloeibare margarine
1 visbouillontablet
100 gram garnalen
2 eetlepels allesbinder
2 eetlepels olijfolie
2 courgettes, in plakjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel dille
Bereidingswijze:
Krieltjes in 8-10 minuten gaarkoken en afgieten, daarna bestrooien met verse dille. Intussen Scholfilets bestrooien met zout en peper en oprollen. Rolletjes vastzetten met cocktailprikkers. In kleine pan margarine verhitten. Bouillontablet en 200 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Visrolletjes in bouillon leggen en afgedekt op laag vuur in 8 min. gaarstoven. Rolletjes uit de pan halen en warm houden. Stoofvocht binden met allesbinder en op smaak brengen met zout en peper. Garnalen toevoegen en kort verwarmen (niet te lang, want dan worden de garnalen taai!). Intussen olie in koekenpan verhitten en courgette en knoflook 4 min bakken. Op smaak brengen met zout en peper.
Visrolletjes serveren met garnalensaus, krieltjes en courgette.
4 stuks grote schol en 500 gram langoustines voor slechts € 12,50!*
Scholrolletjes met spinazie en langoustines
Ingrediënten
1 zak spinazie
12 scholfilets
zout
peper
12 rauwe langoustines
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 pot visfond (380 ml)
1 dl droge witte wijn
1 dl koksroom (pakje à 200 ml)
Voorbereiden
Van spinazie 2/3 deel fijnhakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Van rest van spinazie steeltjes verwijderen en op scholfilets leggen. Langoustines erover verdelen. Scholfilets oprollen en met cocktailprikker vaststeken. Sjalotje pellen en snipperen.
Bereiden
In hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook brengen. Scholrolletjes erin zetten en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan scholrolletjes op bord scheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Kookvocht op hoog vuur tot ca. 2/3 laten inkoken. Koksroom en spinazie erdoor roeren en nog ca. 2 minuten al roerend verwarmen tot saus iets gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Scholrolletjes op vier borden leggen en saus eromheen scheppen. Serveren met aardappelkroketjes.
Als u gebruik wilt maken van 1 of beide aanbiedingen, dan kunt u uw bestelling plaatsen via het bestelformulier op de website! Let op, de combinatieaanbiedingen zijn alleen geldig als u het van te voren besteld!
Afgelopen zaterdag waren de garnalen alweer vroeg uitverkocht. Garnalen zijn een bijzonder kwetsbaar product, waarbij we geen risico kunnen nemen om ze teveel in te kopen, want dat zou betekenen dat we ze weg kunnen gooien. Wilt u er zeker van zijn dat u op zaterdag garnalen heeft, kunt u ze het beste van te voren bestellen via de website.
Volgende week kunt u ook nog vis bestellen voor de feestdagen, dit kunt u dan ophalen op vrijdag 24 december van 10.00 tot 12.00. Houdt u de website in de gaten voor het laatste nieuws hierover!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
Mob 06-12995486
*Deze aanbieding is exclusief het fileren van de schol. Mocht u scholfilet willen hebben, dan vragen we daar € 1.00 per combinatieaanbieding voor.
* De aangeboden prijzen zijn alleen geldig in bovenstaande combinaties