Terugkeer in hoofdklasse levert Z.V.V. Succes 1 punt op
Uitgegeven op 15-09-2024 om 19:41  |  link  |  bewaar  |  print

'T ZAND - Na een zomerstop van ruim 4 maanden, mocht Succes/Smid Tante Pietje 1, haar opwachting maken in weer een nieuw zaalseizoen. Waar het vorig jaar op de 2e plaats eindigde in de 1e klasse, mag het zich dit jaar weer laten zien in de Hoofdklasse. Vast erbij dit jaar is het 16-jarige talent Tom Butter. Butter deed vorig jaar na de winterstop alles al mee, maar mag zich dit jaar echt een 1e elftalspeler noemen. Oudgediende Jeroen Meijer heeft i.v.m. zijn werk afscheid genomen van het zaalvoetbal.

Vanavond trad het aan in ‘t Zand tegen Sparta 67’ 2. Aanvoerder en routinier Robin Meilink mist helaas de 1e paar wedstrijden i.v.m. zijn gebroken jukbeen met de daaropvolgende operatie. Ook Sijmen van den Ham was helaas afwezig, bij hem werden zijn verstandskiezen getrokken en zodoende moest ook hij de opening van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. Succes begon sterk aan de wedstrijd, dat resulteerde in een 0-1 van Butter. Vanaf de middellijn begon hij te dribbelen met de bal aan zijn voet tot aan de achterlijn. Uit een onmogelijke hoek schoot hij toch op de goal. De keeper leek enigszins verrast en zodoende zette hij zijn elftal op een voorsprong. De 0-2 viel redelijk snel daarna. Het was Mark Schouwenaar die Butter vond, hij kwam 1 op 1 met de keeper, Butter ronde zo koeltjes en rustig af, dat je je echt afvraagt of hij echt nog maar 16 is. De 1-2 viel op een slecht moment, namelijk 1 min voor rust. Sparta kreeg heel wat corners te nemen en Succes had daar duidelijk moeite mee, hier scoorde zij de aansluitingstreffer ook mee. De goed keepende Tygo Bouchier werd gehinderd, maar de scheids vond het helaas niets.
Na de rust begon Sparta wel wat aan te dringen maar het leidde niet tot grote kansen. Sterker, het was Schouwenaar die de bal op eigen helft veroverde en er een solo uitgooide. ‘Wat Butter kan, moet ik ook kunnen’ zou Schouwenaar gedacht hebben. Want ook hij ronde zeer beheerst af, 1-3. De wedstrijd kroop naar de laatste fase, er waren nog zo’n 10 min te spelen totdat Sparta besloot om met een mee voetballende keeper te gaan voetballen. Dit zorgde toch voor best wat problemen bij Succes. Zo’n 5 min voor tijd viel de 2-3. En de 3-3 viel snel daarna. Toch een hard gelach voor de Wieringers, die een soort van ‘uitsyndroom’ hebben gecreëerd voor zichzelf. Waar vorig jaar, op 1 wedstrijd na, alles werd gelijk gespeeld in uitwedstrijden, zette deze trend zich dus voort. Aankomende weken gaat echt een hels karwei worden om een team rond te krijgen i.v.m. absenties van Schouwenaar en de Vries die beide voor ongeveer 6 weken weg gaan vanwege hun werk. De hoop is op wat oud 1e elftal spelers die af en toe willen invallen deze periode. Ook wordt er gekeken naar jongen talenten die er rond lopen op Wieringen.

Opstelling ZVV Succes 1;
Doel: Bouchier Verdediging; Meijer, de Haan en de Vries Aanval: Veldhuis (c), Schouwenaar en Butter