Zo lekker als bij Renzo smaakten ze nergensUitgegeven op 25-03-2023 om 02:24 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Zondag wordt hij 80 jaar, Renzo Smit, van harte gefeliciteerd! Tot nu toe is er nooit een frikandel speciaal lekkerder geserveerd zoals bij Renzo op het Hoekje.
De redactie vroeg het aan een kenner. Ons aller Jan van der Wal,
"Het gleufje was goed en krokant, onderin de gestampte uien, daar over de mayo en rode saus, heerlijk!" Het geheim zat 'm in de uitjes, dat maakte het verschil.
Wat was het geheim van de allerbeste frikandel speciaal ter wereld in Hippo? Op de eerste plaats de keuze van het hoofdbestanddeel, de frikandel. Die was goed en zwaar. De uitjes werden heel fijn gesneden of vermalen, geen grove brokken ui boven op de saus gestrooid, nee de uitjes werden begraven onderin de spleet der lust. Lekkere mayo en naar believen ketchup of curry bedekten deze symbiose. Nergens in het land trof je een kostelijkheid als deze aan.
Bij aanvang van de Wieringer Kermis gingen Jan en H-J eerst naar het Hoekje. In de kraam, dit was nog voor de nieuwbouw, een paar frikandellen speciaal eten en even op de flipperkast spelen. Wat waren ze lekker. Nu het nog kan wordt het tijd voor een workshop. De frikandel speciaal van Renzo Smit is cultureel erfgoed. Zoon René bakte ze ook zo bruin en met hetzelfde gevoel en kostelijk. Ook leuk, Renzo is ooit als culinair snack-specialist opgeleid bij Trijn Luijt in cafetaria Aurora. Hij kent het recept van de beroemde kroket van Aurora, het wordt dus echt tijd om er iets mee te doen.
Wees nu eerlijk, zo zagen ze er bij Renzo niet uit. Het uitje moet in de gleuf, op de gleuf is niet goed. In de gleuf is lekkerder...
Renzo verdient een lintje.