Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 26-07-2018 om 09:02 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
"Het is uitzonderlijk weer voor Nederlandse begrippen. En het mag voor de tuin en de plantjes wat minder goed zijn, wij genieten volop. Vooral als je nu op vakantie bent in eigen land!
Aan boord van de kotters proberen ze ook van het mooie weer te genieten. Op social media komen meerdere foto's voorbij van vissers die afkoelen in een provisorisch gemaakt zwembad aan dek! En gelijk hebben ze!
Wij stoken van het weekend de barbecue maar weer eens op en uiteraard ligt er dan ook wat vis op. We moeten alleen nog even kiezen of het Rode Poon wordt of toch (zalm)forel."
Gerecht: rode poon met citroen en rozemarijn
Ingrediënten
4 panklare rode ponen (a 200 g)
1 citroen
4 takjes rozemarijn
1 grote rode ui
4 tomaten
2 el (basilicum)olie
zout en peper
Verwarm de barbecue of de oven op 200 C voor. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de tomaten in plakjes.
Spreid 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes tomaat en de uienringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over. Zet de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn erop. Sprenkel de basilicumolie erover. Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht.
Laat de vispakketjes op de barbecue of in de oven in ca. 15-20 minuten gaar worden.
Gerecht: forel met limoen en verse kruiden
Ingrediënten
4 (zalm)forellen van ± 400 g
2 limoenen
25 g dille
25 g peterselie
25 g tijmblaadjes
2 el olijfolie
peper en zout
Snijd de dille en peterselie fijn en hak de tijmblaadjes fijn.
Pers 1 limoen uit en snijd de andere in schijfjes. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout.
Verdeel de limoenschijfjes en de kruiden in de buikholtes van de forellen. Smeer de forellen in met het limoensap en de olie. Rooster de forellen in een visklem in circa 15 minuten gaar op de barbecue. Vergeet hem niet regelmatig om te draaien.