Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 13-06-2018 om 16:24 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Lekker en gezond nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
Recept: Creoolse garnalencocktail
Ingrediënten (4 personen):
1 bosui
1 kleine, groene peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
bosje verse koriander, fijngesneden
1 takje munt, fijngesneden.
1 tl kurkuma
1/2 tl garam masala
90 ml kokosmelk
200 gram Hollandse Garnalen
2 rijpe avocado's, gehalveerd, pitten verwijder.
30 ml citroensap
versgemalen peper, zout.
Bereiding:
Snij de helft van de bosui in dunne ringen. Verwijder de zaadjes van de groene peper en snij hem in smalle reepjes. Snij de koriander en munt fijn. Meng de bosui met de peper, koriander, munt, kurkuma, garam masala en kokosmelk. Schep de garnalen erdoor.
Bestrijk de binnenkant van de avocado's met 1 el citroensap, roer de rest door de garnalen. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de holtes van de avocado's. Snij de rest van de bosui in lange, dunne repen en garneer de avocado's hiermee.
Tip: bestrijk de avocado's meteen na het halveren met het citroensap, dan
verkleuren ze niet.
Een fijne week en tot zaterdag!!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt
06-12995486