Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 06-12-2017 om 14:28 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Vers uit zee, dat nemen we mee!
Namens de ZeeVerse Vismarkt, Esmeralda Loos:
"Na de nieuwsbrief van vorige week, waarin ik vertelde over de Hongaarse kookpot, ontving ik van Bertie een traditioneel Hongaars recept voor vissoep, Halaszle. Ontzettend leuk en ik deel het graag met u!"
Ingrediënten (4personen)
1000-1500 gram verschillende vis bv schol, kabeljauw, rode poon, schelvis.
2 middelgrote uien, fijngehakt
grote eetlepel Hongaarse paprikapoeder (zoet)
groene paprika in dunne repen gesneden
zout en peper
Optioneel:
een beetje scherpe paprika naar eigen smaak, dragon en scheut rode wijn, ook wordt wel eens zure room toegevoegd
Maak de vissen schoon en fileer, haal indien nodig ook de huid af. Uiteraard kan u dat ook door onze fileerders laten doen. Evt. hom en kuit bewaren. Doe het visafval in de kookpot met water tot de vis onderstaat, voeg zout toe en kook 20 minuten. Zeef de bouillon.
Stoof de uien in een scheut zonnebloemolie tot ze glazig zijn, voeg de paprikapoeder toe en roer , direct daarna de bouillon toevoegen. Breng aan de kook en laat 30 min zacht doorkoken zodat de uien zacht zijn, voeg dan de paprikareepjes en de in stukken gesneden vis toe. Kook 5-10 minuten, voeg de hom, kuit de laatste 5 minuten toe.
Deze week hebben we Schelvisfilet in de aanbieding:
Let op als u besteld, de filets zijn ongeveer 600 gram per stuk, dus de kans is groot dat het even wat meer is dan precies 500 gram of 1 kilo, waardoor ook de uiteindelijke prijs hoger of lager uit kan vallen.
Op onze website vindt u meerdere lekkere
recepten met Schelvis waaronder
Schelvis met gremolata en crunchy puree".
BELANGRIJK:
Zaterdag 9 December geopend van 08.30 tot 12.00
Zaterdag 16 December geopend van 08.30 tot 12.00
Zaterdag 23 December geopend van 08.30 tot 12.00
Zaterdag 30 December GESLOTEN
Zaterdag 6 Januari 2018 GESLOTEN
Vanaf zaterdag 13 januari weer elke zaterdag geopend.
Wij zijn telefonisch weer bereikbaar!