Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 17-08-2017 om 20:24 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de haven.
Afgelopen zaterdag waren er veel vragen naar welke vissoorten geschikt zijn voor op de barbecue en of we daar dan ook lekkere recepten voor hadden. Uiteraard hebben we die, neemt u hier maar eens een kijkje!
Veel mensen denken bij vis op de barbecue aan zalm. Ontzettend lekker natuurlijk maar er is zoveel meer lekkers! Wat dacht u van gegrilde makreelfilet, gegrilde hele schol uit een visklem, gevulde forel en/of zalmforel, gegrilde Dorade, spiesjes van zeeduivel en natuurlijk de gegrilde langoustines!
En dan hebben we het nog niet gehad over oesters of verschillende soorten schelpjes zoals Amandes, Kokkels en/of Venusschelpen. Schelpjes, hoe dan, denkt u misschien. Er zijn hele mooie speciale grillpannen voor op de barbecue, die kunt u gebruiken om groente in te grillen maar is ook perfect voor schelpjes. Doe de schoongespoelde schelpjes in de pan, voeg daar wat lente-ui, teentje knoflook en een limoen in partjes aan toe. Zet de pan op de barbecue en wacht tot ze opengaan. Haal ze van de barbecue, strooi er wat zout, versgemalen peper en fijn gesneden peterselie over en wat limoensap uit de gegrilde limoen. Eet smakelijk!
Als u van het weekend de barbecue opstookt, dan hebben wij daar wel een lekkere aanbieding voor!
Heeft u zaterdag de column van wouter Klootwijk gelezen in de VND? Nu pakken en bakken die mooie schollen!! Vanaf deze week ook een brood en wijn specialist toegevoegd aan onze streekmarkt in de afslag.
3 kilo dikke schollen € 10.00 >> bakken op klootwijkse wijze
Het recept van de week is Gebakken schol met zoete witlof
Een fijne week en tot zaterdag!