Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 26-05-2016 om 13:38 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws van de havenkant.
Wat zullen we eens gaan maken van het weekend? Vaak is dat toch wel
een beetje afhankelijk van het weer. Kunnen we lekker buiten eten?
Gaan we eerst lekker in de tuin werken en daarna een snelle, makkelijk
maar smaakvolle bereiden? Of blijven we lekker binnen en gaan we
uitgebreid kokkerellen!
Een van onze favorieten is kabeljauwfilet met kruiden en rauwe ham!
2 plakjes rauwe ham kruislings op elkaar leggen, stukje kabeljauwfilet erop.
De kabeljauwfilet bestrooien met Italiaanse of Provençaalse kruiden en
dan verder inpakken in de rauwe ham. Om en om bakken in een grillpan
en smullen maar! Lekker met broccoli en aardappelpuree.
Maar misschien vindt u gestoofde kabeljauw wel lekkerder!
5 trostomaten
5 el verse peterselie
1 kleine ui
3 tenen knoflook
46 g ansjovisfilets (blikje)
6 el olijfolie
600 g kabeljauwfilet
1 laurierblaadje
50 ml droge witte wijn
Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 sec. in een pan kokend water
en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten
en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd de rest in blokjes.
Snijd ⅗ van de peterselie fijn. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de ansjovisfilets
fijn. Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, knoflook,
ansjovis en de peterselie 5 min. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en
leg de vis in de pan. Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 min.
koken, zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaten toe en stoof de vis op
laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 min. net gaar.
Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie.
Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken. Serveer de vis met de saus
en bestrooi met de rest van de peterselie.
Deze week is de kabeljauwfilet in de aanbieding, 1 kilo voor € 14.00!!
U kunt de kabeljauwfilet in de webshop bestellen of via
info@versevis.nl
We hebben zaterdag een echte kampioen in ons midden! De kwekerij
Borst is winnaar geworden in de kwaliteitscompetitie voor pioenrozen.
Dat de pioenrozen van Bram en Tiny supermooi zijn, wist u natuurlijk al
lang! Sinds jaar en dag staan ze met de mooiste soorten pioenrozen
op de markt! En zo ook dit jaar weer, vanaf zaterdag kunt u weer een
mooie bosje halen bij Tiny!
De organisatie van het VIStival is alweer druk bezig met alle voorbereidingen.
Noteert u de datum alvast in de agenda?
Zaterdag 16 juli van 10.00 tot 18.00!
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl