Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 06-10-2015 om 09:26 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Het heeft dit jaar iets langer geduurd dan anders, maar de garnalenvissers vangen gelukkig weer goed. Dit jaar was het goed te merken dat de temperatuur van het water veel later dan anders warmer werd. De garnalen groeide daardoor minder snel en bleven lange tijd vrij klein.
Esmeralda:
'Gelukkig zien we nu op de visafslag dat ze steeds groter worden, tijd voor een aanbieding!'
Ik hoop dat u van het weekend tijd heeft om zelf te gaan pellen, want het is wel een hele aantrekkelijke aanbieding!
3 kilo Hollandse ongepelde garnalen voor € 15.00!! *
Bestellen kan via www.versevis.nl/webshop of via ons mailadres.
Over tijd gesproken, heeft u misschien een paar uurtjes over? We zijn op zoek naar leuke, enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen op de zaterdagochtend. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de vis verkoop, voor het schoonmaken van de vis maar ook voor de kookdemonstraties! Heeft u lekkere recepten voor het bereiden van vis en wilt u dat delen met onze klanten? Vindt u het leuk om mensen te adviseren over vis? Of is vis fileren voor u een peulenschil? Dan zijn we op zoek naar u!
Wilt u het eens een dagje proberen? Stuur even een mailtje naar info@versevis.nl, dan kunnen we wat afspreken!
Tot slot nog een lekkere maaltijdsalade met garnalen, altijd lekker voor een drukke dag of een makkelijke zondag!
Penne met prei en garnalen ( 4 pers)
Ingrediënten:
- verse roomkaas met kruiden (light) (150 g)
- tomaatstukjes (blik) (400 g)
- Hollandse garnalen (150 g)
- gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 el)
- kerstomaatjes (250 g)
- prei (300 g)
- olijfolie (2 eetlepels)
- Penne rigate (300 g)
Snijd de prei in dunne ringetjes, halveer de kerstomaatjes. Kook de Penne gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei 2-3 minuten. Bak de tomaatjes en Italiaanse kruiden 1-2 minuten mee en schep de garnalen erdoor. Warm alles nog even door ( niet te lang want dan worden de garnalen taai)en voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de Penne af en roer de tomaatstukjes uit blik en de verse roomkaas met kruiden erdoor. Verwarm de pasta al omscheppend tot de roomkaas zacht is en de Penne omhuld is met een romige tomatensaus.
Verdeel de pasta over diepe borden en schep de prei met tomaatjes en garnalen erop.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
* kiloprijs van € 5.00 alleen geldig bij afname van 3 kilo of veelvoud daarvan anders geldt kiloprijs van
€ 7.50. Wordt nog afgewogen dus uiteindelijke prijs kan hoger/lager uitvallen.