Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 30-09-2015 om 11:43 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws uit Den Oever.
Wat treffen we het deze week, wat een heerlijk weer!! Mooi weer om de tuin winterklaar te maken want voordat we het weten vriest het weer! Van de week zijn ze op het haventerrein begonnen met de 1e werkzaamheden rondom het vernieuwen van de visafslag. De grond rondom de afslag wordt afgegraven en afgevoerd. Er komt nieuwe grond op en daarna wordt het weer netjes bestraat. Het zou kunnen dat u zaterdag gebruik zal moeten maken van een andere ingang maar dan staat een van onze medewerkers voor u klaar om de weg te wijzen.
Parkeren is geen probleem!
Dan de weekaanbieding:
2 kilo tong klein ( sliptong) voor € 22.00!!
U kunt de tong bestellen via onze webshop of
info@versevis.nl
Sliptong uit Oostende
8 sliptongetjes
150 ml visfond (pot a 380 ml)
100 ml witte wijn
½ theelepel tijm
2 laurierblaadjes
100 ml koksroom
75 g gekookte mosselen
100 g Hollandse garnalen
25 g koude boter
2 takjes peterselie (fijngeknipt)
Oven voorverwarmen op 175 °C. Sliptong naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien. Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen. Schaal met aluminiumfolie afdekken en vis in ca. 15 min. in oven gaar laten worden.
Viskookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen. Vis onder folie warmhouden. Kookvocht en koksroom op hoog vuur 1 min. inkoken. Mosselen, garnalen, boter en peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in warme sauskom bij vis serveren. Lekker met aardappelpuree en wortelen
Een fijne week en tot van het weekend!!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker