Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 19-11-2014 om 11:44 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws vanaf de haven in den Oever.
'Deze week een makkelijke doordeweeks recept. Lekker, past goed bij de tijd van het jaar en is makkelijk te bereiden, wat wil een mens nog meer! Nou ja, sommige mensen hebben waarschijnlijk nog wel meer op het verlanglijstje staan, maar daar kan Sinterklaas misschien voor zorgen!'
Ingrediënten (4 pers)
8 stuks kleine rode ponen, panklaar
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1 eetlepel milde paprikapoeder
3-4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
150 ml melk
400 g panklare andijvie
Bereiding
Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien over de
stamppot.
Eet smakelijk!
De Rode Poon is deze week in de aanbieding en
HIER te bestellen,
4 kilo kleine Rode Poon voor € 10.00
(let op met bestellen 1 stuks voor 4 kilo, 2 stuks voor 8 kilo etc)
Noteer alvast in uw agenda! Zaterdag 20 december kerstmarkt van 08.30 tot 13.00
Woensdag 24 december alleen afhalen van bestellingen (tijd nader te bepalen).
Zaterdag 27 december en Zaterdag 3 januari 2015 zijn wij gesloten!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
www.versevis.nl
Mob 06-12995486
Elke zaterdag geopend van 8.30 tot 12.00!
recept van www.visrecepten.nl