Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 05-03-2014 om 06:19  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.

Het lekkerbekje, iedereen heeft er wel van gehoord, er zijn misschien zelfs mensen
die denken dat het lekkerbekje een vissoort is! Net zoals sommige kinderen die denken dat vissticks zo uit zee gevist worden!

Het lekkerbekje is niets meer of minder dan gebakken (wit)visfilet. De visfilets
worden eerst door een beslag, water, meel en zout gehaald. Daarna worden de filets gefrituurd. Lekkerbekjes worden ook wel gegeten met remoulade-saus maar misschien heeft zelf wel een ander lekker sausje erbij!


Vroeger werd voor lekkerbekjes wijting en kabeljauw gebruikt. Helaas zie je steeds meer dat er andere vissoorten voor gebruikt worden en soms is het voor de klanten in bv de
supermarkt niet eens duidelijk welke vissoort!

Wij hebben deze week kleine kabeljauwfilet in de aanbieding, ook zeer geschikt om lekkerbekjes mee te maken. U kunt hier ( http://www.versevis.nl/bestellen ) bestellen!

2 kilo kleine kabeljauwfilet voor € 17.50 *

Hoe maakt u het Lekkerbekje?

Ingrediënten voor 4 personen**

4 Kabeljauw filets (of meer bij meer personen)
Zonnebloemolie (om in te frituren)ca. 2 liter
Voor het beslag:
125 gr. Bloem
1 eetlepel Olijfolie
2 dl. Bier of water
2 Eieren (waarvan alleen het eiwit)
Peper en zout

Voorbereiding:

Beslag maken: (Kom) Zeef de bloem en voeg peper en zout toe (op gevoel). Maak in het
midden van de bloem een kuiltje, giet daar de olie in en klop nu het bier of water
geleidelijk door het beslag, waarbij u van het midden uit naar de buitenkant van de kom werkt. Niet langer kloppen dan nodig is voor een glad beslag. Laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur rusten. Vlak voor gebruik de eiwitten kloppen (tot er zachte pieken ontstaan)en door het beslag spatelen. U kunt het beslag ook een dag van te voren maken en dan vlak voor gebruik de eiwitten erdoor
spatelen. Let op dat het beslag niet te koud is, dan hecht het niet aan de vis.

Bereidingswijze:

De kabeljauw filets bijtijds uit de koelkast halen en met keukenpapier droogdeppen. Daarna stuk voor stuk door het beslag halen, uit laten lekken en in de hete olie (180-190
graden) laten glijden uiteraard één voor één en het lekkerbekje lekker krokant bakken!

Ben van Bodega wijnen, die elke week bij ons op de markt staat, heeft een lekker
wijntje voor u bij het lekkerbekje. "Vanesa" uit Tierra de Castilla, een soepele wijn uit Spanje. Wit droog met veel smaak en minder zuur, een wijntje dat lekker weg drinkt voor € 3,99

Tot zaterdag!!
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Yaris Cross 1.5 HEV 130 full options ash grey
€ 36.995,-

Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid Launch Edition
€ 36.995,-

Algemeen nieuws: