Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 08-10-2013 om 17:45 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Wilma Koster wint kookwedstrijd! Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
Eind september is er een kookwedstrijd geweest voor hobbykoks, wie wordt
Mosselvrouw/man van het jaar. Wilma Koster, vrouw van een garnalenvisser uit
Den Oever, was de gelukkige winnares! Ze mag zichzelf een jaar lang mosselvrouw van
het jaar noemen.
Wilma wil graag haar recept met ons delen. Een recept waarin uiteraard de Hollands
Garnaal niet kan ontbreken!
Indiase curry mosselen met Hollandse garnalen
2 kg mosselen
2 ons gepelde Hollandse garnalen
2 grote uien
2 tenen knoflook
1.5 kg tros tomaten
Indiase kruiden pasta (mild of vindeloo) van bv patak`s
Olijfolie
Bruine suiker
Bak in een wok eerst de kleingesneden ui en knoflook bruin in olijfolie, doe er je
een eetlepel bruine suiker bij en laat dit smelten. Bewaar het
mengsel in een apart bakje.
Bak in dezelfde pan een kleingesneden tomaat in een scheut olijfolie en bak dit
totdat het een smeuďge massa is geworden en bewaar dit ook in een
apart bakje.
Bak de curry kruidenpasta in een scheutje olijfolie tot het lekker ruikt en gooi dan
de ui en tomaat erbij en warm dit even mee. Voeg de
schoongespoelde mosselen erbij en schep voorzichtig om tot alle mosselen open staan
en de mosselen gaar zijn.
Voor het serveren de gepelde garnalen verdelen over de mosselen. Lekker met
Naanbrood of speltbrood! Sinds een paar weken ook verkrijgbaar bij ons op
de ZeeVerse Vismarkt.
“Kwaliteit is de rode draad die door onze speltproducten loopt. Spelt is de
oertarwe, die met name door mensen met tarwe allergie uitstekend
verdragen wordt. Daarnaast is spelt nooit gemanipuleerd geweest en het meel hiervan
wordt in al onze producten zonder enige toevoeging van E-nummers
of conserveringsmiddelen verwerkt.
Belangrijk in een verantwoorde voeding! Daarnaast zijn onze producten uitermate
smakelijk en is de voedingswaarde van spelt belangrijk hoger dan die
van tarwe.
Naast heerlijk brood hebben wij ook oliebollen en tegenwoordig ook diverse cakes.
Alles op basis van ambachtelijke bereidingen, zo uit de oven!” Aldus Jan-Willem de
Jong en Astrid Wever van de bakkerij. Proef eens een stukje brood
bij of oliebol bij ze!
De garnalen zijn deze week in de aanbieding en u kunt ze hier (
http://www.versevis.nl/bestellen )bestellen:
2 kilo ongepelde Hollandse Garnalen voor € 14.00!
Tot zaterdag!!