Week van de smaak smaakte de Vrouwen van Nu prima
Uitgegeven op 19-09-2013 om 15:29  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In het kader van de week van de smaak hielden de Vrouwen van Nu een avond van de smaak. Officieel is de week van de smaak van 28 september tot en met 6 oktober, dit paste voor de dames echter niet in hun drukke agenda. Voor deze avond waren 3 lokale Wieringer ondernemers uitgenodigd om hun visie op smaak en hun producten uit te lichten.


Bakker Edwin Bellis pakte goed uit. een ruim assortiment aan vers brood had hij meegenomen. De konijnen van de Wieringernieuws redacteur hebben weer een maand te eten....

Te weten John Neidhöfer van Slagerij Neidhöfer uit Den Oever, Renate van der Welle van Bocado en Bakker Edwin Bellis. Na de huishoudelijke mededelingen door Mevr, Schouten mocht bakker Edwin Bellis, losbranden met een enthousiast betoog over het ontstaan van brood en de huidige ontwikkelingen daarin. In het vragenhalfuurtje namen de dames ruimschoots van de gelegenheid gebruik om diverse tips en recepten van de bakker te krijgen. Onder de koffie werden de dames verrast met een heerlijk stukje versgebakken
roomboteramandelspeculaas. Na de pauze nam Renate van der Welle van Bocado het stokje over met hun visie over de overheerlijkste kazen welke zij bij Bocado verkopen. Een groot deel van de kazen word betrokken bij Klaver Kazen uit Winkel, een eerlijk bedrijf waar de koeien, geiten en schapen een (h)eerlijk leven hebben. Wat voor Renate en Kees doorslaggevend was om voor deze kaasleverancier te kiezen en dat was voor de dames dan ook te proeven. De dames werden verrast met een heerlijke schaal boordevol met diverse
soorten kazen, van geiten tot graskaas, zachte schapenkaas en pittige gekruide kaas waarin de dames heerlijk konden smullen.


De gasten van de Vrouwen van Nu.

Als afsluiter van de avond kwam slager John Neidhofer de dames enthousiast maken met zijn visie over de moderne slagerij. Heden ten dage worden er zware eisen aan het ondernemerschap gesteld, de juiste keuzes maken voor de juiste producten. Tot enige tijd terug betrok Slagerij Neidhöfer haar varkens van Gerrit van der Berg van Stroe, Gerrit is inmiddels gestopt maar Slagerij Neidhöfer heeft inmiddels een goede vervanger gevonden voor deze blije kwaiteitsvarkens en dat proef je. Vol passie vertelde John over welke producten je allemaal van het varken kan maken, van karbonades tot overheerlijke rollades en de heerlijkste (rook) worsten.






Sinds dit voorjaar heeft Slagerij Neidhöfer ook een vestiging in Makkum, als ondernemer moet je je horizon verbreden, waar John zijn vrouw Elisa en slager Arno v/d Berg het vleesmes hanteren. Voor de winkel in Den Oever werd Slager Lorenzo aangetrokken, bij sommige ook wel bekend als de Wieringer Rene Froger;) en sinds mei heeft Slagerij Neidhöfer Lams- en Kalfsvlees in het Assortiment. Deze klaveren en lammeren komen uit Waterland, waar zij de tijd van hun leven hebben en ook dat proef je. Voor zijn rundvlees producten kiest Slagerij Neidhöfer altijd voor vrouwelijk slachtvee. Het vlees van deze dieren is mooier dooraderd en gemarmerd wat de smaak ten goede komt. Als afsluiter van de avond kregen de dames een ambachtelijke rookworst cadeau. Nu de herfst en de koude wintermaanden voor de deur staat werden deze met open armen ontvangen.

Met dank aan Edwin Bellis voor de tekst en Boukje Nieuwenhuizen voor de foto's.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Lexus LBX 2WD Safety Pack
€ 38.995,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid Dynamic BSN
€ 9.245,-

Algemeen nieuws: