Lotte Houtenbos uitblinker met 7 doelpunten.
Uitgegeven op 10-01-2016 om 14:46  |  link  |  bewaar  |  print

Lotte Prak komt VZV (5) versterken en krijgt een aardigheidje

't VELD - Maedilon/VZV wint ruim van koploper Borhave.

Maedilon/VZV kreeg bij de hervatting van de competitie koploper Borhave als tegenstander in Sporthal ‘T Zijveld.
De versterkte selectie van trainer/coach Betty Plasmeyer deed dat op meer dan fantastische wijze en liet in een volle Sporthal ‘t Zijveld zien waartoe ze in staat zijn met deze talentvolle selectie.
Lotte Prak die ooit bij VZV haar handbal carrière was begonnen komt geheel onverwachts de VZV gelederen versterken.

Lotte Prak die na VZV eerst bij SEW  heeft gespeeld en later in de Duitse handbalcompetitie, ondervond bij haar laatste club Thuringen last om telkens onder druk te moeten presteren.
Ze heeft daar haar contract laten ontbinden en heeft overschrijving aangevraagd naar VZV.
Dat het een aanwinst voor de toch al bijzonder goed acterende selectie van trainer/coach Betty Plasmeyer zou betekenen werd al heel snel duidelijk.
Begonnen in de basis scoorde ze voor VZV haar eerste, en het openingsdoelpunt in deze wedstrijd in de 2e minuut had ze de thuisploeg met een mooie actie al op een 1-0 voorsprong gezet.
Maedilon/VZV begon voortvaren met veel snelheid werd Borhave onder druk gezet en ronde Joyce Hillen na klein 5 min. spelen een snel uitgevoerde aanval bekwaam af.
De volgende opgezette aanval van Borhave leverde na 6 min. hun eerste tegendoelpunt op 2-1 gevolgd door weer een treffer van Lotte Prak 3-1.
Het team van Betty Plasmeyer zette hun tegenstander steeds meer onderdruk en werd de voorsprong uitgebreid, iedere volgende minuut werd er door VZV gescoord wat in de 17 min. een 10-6 voorsprong voor VZV betekende door doelpunten van Maud Kruijer en Joyce Hillen 2x en Kim jimmink en Dimphie Keesom.
Joyce Hillen had in de 13e minuut ook nog een vrije scoringskans knetterhard op de kruising geschoten waardoor de bal in het vangnet boven doel vast was komen te zitten.
Door dat akkefietje liep de keepster van Borhave Cinthia Snippert echter een vervelende blessure op, ongelukkigerwijs ging ze door haar enkel en kon haar doel niet verder verdedigen.
Ondertussen stond Amber Zomerdijk het VZV doel ook op formidabele wijze te verdedigen wat door een snelle break op Lotte Houtenbos een schitterend doelpunt opleverde.
VZV had de voorsprong nog wel veel groter kunnen maken maar door slordig balverlies en 2 gemiste strafworpen die op de paal werden geschoten gebeurde dat niet.
Toch wist VZV de voorsprong nog wat te vergroten Britt Stegers 2x  Selina Bruin, Lotte Houtenbos en Kim Jimmink 2x waarvan 1 na een geweldige redding en aangooi van Amber op de break.
In het fluitsignaal van het prima fluitende scheidsrechters koppel Nule & den Breejen werd nog een strafworp toegekend aan Borhave .
Waardoor de ruststand op 16-9 werd bepaald.

Na rust ging de wedstrijd enige tijd gelijk op en werd er om en om gescoord maar naar mate de wedstrijd vorderde liep de voortreffelijk spelende thuisploeg verder uit .
Het nog ongeslagen Borhave werd door de trefzekere meiden met werkelijk formidabel handbal en schitterend doelpunten na ruim 20 min. in de tweede helft naar een 29-19 achterstand gespeeld.
Waardoor het verschil zelfs was opgelopen naar 10 doelpunten waarvan er veel via breaks werden gescoord.
De beide VZV keepsters Amber Zomerdijk en Monique de Wit wisten met puike reddingen vooral Lotte Houtenbos en Kim Jimmink in de daarop volgende breaks feilloos te bereiken.
Lotte Houtenbos werd met 7 doelpunten de uitblinker en topscorer van een ontketend VZV dat op formidabele wijze aan het vervolg van de competitie uit de startblokken is geschoten.
Bij het laatste fluitsignaal was het verschil tegen de koploper nog steeds 10 doelpunten en raakten ze hun ongeslagen status kwijt aan een ploeg die wederom heeft laten zien ook tegen sterke ploegen uitstekend voor de dag te kunnen komen.
Maedilon/VZV in deze vorm zou in de competitie maar ook in de bekercompetitie nog voor meer verrassingen kunnen zorgen.
Eindstand een zeer verdiende 34-24 overwinning.

Doelpunten: Lotte Houtenbos 7, Britt Stegers 5, Kim Jimmink 5, Lotte Prak 5, Joyce Hillen 5, Selina Bruin 2, Maud Kruijer 2, Linsey Perre 2, Dymphie Keesom 1.