Wielerploeg Olbers en IJlstra fietst 20.000 euro voor Kika bij elkaar
Uitgegeven op 16-10-2011 om 13:04  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De wielerploeg Olbers en IJlstra stelde het afgelopen seizoen alles in het teken voor Kika, Kinderen Kankervrij. Sponsor inkomsten en gelden ontvangen uit acties gingen dit jaar naar dit goede doel.


Nederlands kampioen bij de profs, Pim Ligthart, mocht de cheque onthullen. Rechts staat Maurice IJlstra namens de wielerploeg.

Het seizoen zit er op. Veel renners kwamen zondagmiddag naar sponsor Aficom waar de overhandiging van de cheque plaats vond.

Wielerploeg Olbers & IJlstra schenkt € 20.000,—aan KiKa

Het wielerseizoen is ten einde. En zo ook het jubileumjaar van Stichting Wielerploeg Olbers & IJlstra. Daarmee komt ook de KiKa-actie ten einde. Het hele seizoen heeft de ploeg zich ingezet voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De stichting die zich inzet
voor een betere behandeling van kinderen met kanker kan een flink geldbedrag tegemoet zien van de wielerploeg uit de Noordkop. Het hele jaar organiseerde de ploeg verschillende acties en evenementen om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Zo reed de ploeg het hele seizoen in aangepaste tenues met daarop 40 sponsoren die de actie financieel steunden. Er is een speciale website (www.fietsenvoorkika.nl) waarop al het nieuws omtrent de actie staat. Ook organiseerde de ploeg een spinningmarathon t.b.v. KiKa, stond het Open Wierings Kampioenschap in het teken van KiKa en leverden de renners het hele jaar hun premies in. Ook werden er meer dan 150 KiKa-beren, het symbool van KiKa,
verkocht. Uiteindelijk heeft de ploeg het bedrag van € 20.000,- ingezameld voor KiKa. Een
fantastisch bedrag wat van te voren niemand had kunnen bedenken. De cheque werd namens KiKa in ontvangst genomen door Nederlands kampioen wielrennen bij de profs Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) De wielerploeg wil iedereen hartelijk danken die heeft meegewerkt aan deze actie. Zonder de steun van deze mensen was de actie nooit zo`n succes geworden. 2012 wordt het 16e seizoen van Stichting Wielerploeg Olbers & IJlstra. De ploeg zal dan weer te zien zijn in haar vertrouwde zwarte pak. Volg de ploeg op weg naar 2012 via www.wielerploegolbersenijlstra.nl

Dit jaar reden de wielrenners van het team in een speciaal shirt waar veel geld mee werd ingezameld door het vermelden van sponsors. Deze shirts waren ook te koop. Onze redacteur en fotograaf fietst er ook in, al moest er wel apart een maat(je)xxxl besteld worden. Henk-Jan zorgt er wekelijks voor dat het shirt op de Afsluitdijk door duizenden mensen gezien wordt. Op deze foto, gemaakt door Arjan Bakker, fietst Henk-Jan de Wieringernieuws ronde om het IJsselmeer.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop VW Up bouwjaar 2016
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...