Heftig weer tijdens NK Freestyle windsurfen
Uitgegeven op 10-10-2011 om 14:58  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Davy Scheffers uit Zierikzee maakt zijn favorieten rol waar en pakt de eerste overwinning in de strijd om de Yogho!Yogho NK Freestyle titel. Zondag 9 oktober kwamen de 30 beste freestyle windsurfers naar het Amstelmeer om hun moeilijkste en mooiste tricks aan de jury te laten zien. De wind was rond kracht 4, het was koud en het miezerde. Niet de omstandigheden waar je bij windsurfen aan denkt. Maar de deelnemers lieten zien waarom ze tot de top van de wereld horen en lieten zicht niet afschrikken door wat kou.Bij de jeugd (onder 20 jaar) liet Rick Jendrusch zien waarom hij deze zomer wereldkampioen werd in diezelfde leeftijds categorie. Met solide baande hij zich een weg naar de finale. En ook die wist hij overtuigend te winnen. Dit ondanks de tegenstand van zijn trainingsmaatje Nick van Ingen. De jonge Tim Ruijssenaars liet alvast aan deze 2 heren zien dat ze niet achterover kunnen gaan leunen, want dit is de man van de toekomst.


Bij de dames was het Arrianne Aukes die aan het einde van de dag bovenaan stond. Arrianne heeft een heel goed seizoen gehad en sloot de World Tour af met een fraaie 5 plaats. Rolien Caers die vorig jaar nog 1e werd op het NK werd 3e. Viervoudig wereld kampioene Sarah-Quita Offringa werd 2e. Deze dame die haar leven lang op Aruba heeft gewoond, studeerd sinds kort in Nederland en is de Nederlands temperatuur nog niet helemaal gewend.

Bij de open klasse was het niveau nog een stap hoger. Het zorgde na de finale voor een lange discussie bij de jury leden over de einduitslag. Dat nummer 5 van de wereld, Davy Scheffers, boven aan plaats mocht nemen was snel duidelijk. Met vette powermoves als burner, ponch, shaka, en double switch chachoo maakt hij het de jury nog aardig makkelijk. Spannender was het om plaats 2. Dieter van der Eijken en Rick Jendrusch waren gelijk geŽindigd waardoor er een re-sail nodig was. In de re-sail maakte Dieter duidelijk toch nog een klein maatje te groot te zijn voor Rick.

Volgend weekend (15 en 16 oktober) is de finale van het Yogho! Yogho! NK Freestyle op het Lauwersmeer.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...